AD
AD
AD

အီတလီရဲ႕ စပါဂတ္တီေခါက္ဆြဲဟာ တ႐ုတ္မွာ ေပါက္စီ၊ အိႏၵိယမွာ စမူဆာ၊ ဂ်ပန္မွာ ဆူ႐ွီတို႔လို လူသိမ်ားတဲ့ အထိန္းအမွတ္ အစားအစာတစ္မ်ိဳးပါ။ စပါဂတ္တီ ေခါက္ဆြဲ အမ်ိဳးအစားမ်ားစြာ႐ွိၿပီး ျပဳလုပ္နည္းနဲ႔ ပါဝင္ပစၥည္းကိုလိုက္ၿပီး အရသာနဲ႔ ပံုပန္းသြင္ျပင္ ကြဲျပားျခားနားပါတယ္။

play

 

ဒီေန႔မွာေတာ့ သက္သတ္လြတ္သမားေတြအတြက္လည္း အဆင္ေျပေစမဲ့ မႈိ စပါဂတ္တီေခါက္ဆြဲ ခ်က္နည္းေလးအေၾကာင္း တင္ဆက္ေပးသြားမွာပါ။ ျပဳလုပ္ခ်ိန္အားျဖင့္လည္း (၁၅) မိနစ္ဝန္းက်င္သာ အခ်ိန္ၾကာျမင့္မွာျဖစ္ၿပီး အရသာေကာင္းမြန္တဲ့ ေခါက္ဆြဲေလးတစ္မ်ိဳးပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

စပါဂတ္တီ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ (၂၅၀) ဂရမ္၊ သံလြင္ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ မႈိ (၂၀၀) ဂရမ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၅) ေတာင့္၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ ဇြန္းဝက္ခန္႔၊ တ႐ုပ္နံနံ (၁) ဇြန္းခြဲ၊ ေထာပတ္ (၁) ဇြန္း၊ အီတလီဒိန္ခဲမာ အမႈန္႔ (၂) ဇြန္း၊ (၃) ဇြန္းခန္႔၊ ဆားအနည္းငယ္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး စပါဂတ္တီေခါက္ဆြဲေျခာက္ေတြကို ေရေႏြးပူပူထဲမွာ ထည့္ျပဳတ္ေပးရပါမယ္။ (စပါဂတ္တီ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို Market Place မွာ ဝယ္လို႔ရပါတယ္။) ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ထားတုန္းမွာ မႈိဟင္းအႏွစ္ကို ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ရပါမယ္။

ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ သံလြင္ဆီနည္းနည္းကို ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းထားတဲ့ မႈိဖတ္ေလးေတြကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ medium high အပူခ်ိန္မွာ မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ ေ႐ႊအိုေရာင္သမ္းလာရင္ေတာ့ မႈိဖတ္ေလးေတြကို ဒယ္အိုးေဘးတစ္ဖက္ကို ကပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

လြတ္သြားတဲ့အျခမ္းမွာ သံလြင္ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေနာက္တစ္ဇြန္းကို ထည့္လိုက္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊ င႐ုပ္သီး အက်က္မႈန္႔တို႔ကို ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ တစ္မိနစ္ခန္႔ ေယာက္မနဲ႔ ေမႊေပးၿပီးရင္ေတာ့ ခုနက ျပဳတ္ထားတဲ့ စပါဂတ္တီေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။

ေခါက္ဆြဲအေပၚကမွ တ႐ုပ္နံနံ (အေျခာက္) မႈန္႔ရယ္၊ ဆားရယ္၊ ေထာပတ္ရယ္ထည့္ၿပီးေတာ့ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။ မႈိဖတ္ေလးေတြနဲ႔ စပါဂတ္တီ ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြ သမသြားၿပီဆိုေတာ့မွ မီးပိတ္ၿပီး ပန္းကန္တစ္လံုးထဲကို လွယ္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ အေပၚကေန ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔ေလး နည္းနည္းျဖဴးေပးလိုက္ရင္ အရသာ႐ွိတဲ့ အီတလီစတိုင္လ္ မႈိစပါဂတ္တီ ေခါက္ဆြဲေလးကို စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Myfoodstory

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD