AD
AD
AD

ေခါင္ရမ္းပန္းဟာ ခရမ္းေရာင္ပန္းပြင့္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး လူတခ်ိဳ႕ကေတာ့ စားလို႔ရမွန္းေတာင္ မသိၾကပါဘူး။ တကယ္ေတာ့ ေခါင္ရမ္းပန္းဟာ အစားအေသာက္ေတြကို ထူးျခားတဲ့ အေရာင္အဆင္းရေအာင္ ျပဳလုပ္ေပးႏိုင္တဲ့ သဘာဝ food coloring တစ္မ်ိဳးပဲျဖစ္ပါတယ္။ ဒါတင္မကေသးပါဘူး။ ေခါင္ရမ္းပန္းမွာ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးေတြလည္း အမ်ားႀကီးပါ႐ွိပါေသးတယ္။

play

 

ေခါင္ရမ္းပန္းကို ေရေႏြးနဲ႔က်ိဳခ်က္ၿပီး ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ေခါင္ရမ္းလက္ဖက္ရည္ကို ေသာက္ေပးမယ္ဆိုရင္ ေသြးတိုးက်ေစသလို ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓာတ္ကိုလည္း က်ဆင္းေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ အသည္းကိုလည္း သန္႔႐ွင္းေစပါတယ္။ အမ်ိဳးသမီးမ်ား ဓမၼတာလာခ်ိန္ နာက်င္မႈကိုလည္း သက္သာေစႏိုင္သလို စိတ္ဓာတ္က်ဆင္းမႈကိုလည္း ေလ်ာ့ပါးေစႏိုင္ပါတယ္။ ဝိတ္က်ခ်င္သူေတြလည္း ေသာက္ေပးသင့္တဲ့ လက္ဖက္ရည္ေလးပါ။ ေခါင္ရမ္းလက္ဖက္ရည္ ေဖ်ာ္နည္းကေတာ့....

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ေခါင္ရမ္းလက္ဖက္ရည္ ေဖ်ာ္ဖို႔အတြက္ ေခါင္ရမ္းပန္းပြင့္ (၂) ခြက္စာ၊ ေရ (၈) ခြက္စာ၊ ပ်ားရည္ (၁/၄) ခြက္စာ၊ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ သံပုရာရည္ (၃) ဇြန္းစာတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

ေခါင္ရမ္းပန္းပြင့္ရဲ႕ ပြင့္ပပ္ေတြကို အရင္ဖယ္႐ွားေပးလိုက္ပါ။ ပန္းပြင့္အလည္ေခါင္က ပြင့္မဝတ္ဆံကိုလည္း ဖယ္ခ်င္ ဖယ္ထုတ္လို႔ရပါတယ္။ (ပြင္မဝတ္ဆံက ဒီတိုင္း ထားထားလို႔လည္း ရပါတယ္။) ၿပီးရင္ေတာ့ ေရ (၈) ခြက္စာကို ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲကို အရင္ထည့္ေပးရပါမယ္။ ၿပီးရင္ ေခါင္ရမ္းပန္းေတြကိုလည္း ေရေႏြးအုိးထဲ ထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူသည္အထိ တည္ေပးလိုက္ပါ။ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူၿပီဆိုရင္ေတာ့ မီးဖိုကိုမီးပိတ္ၿပီး ဒယ္အိုးကို အဖံုးျပန္ဖံုးေပးႏိုင္ပါၿပီ။ လက္ဖက္ရည္ကို (၁၅) မိနစ္ခန္႔ ဒီတိုင္းႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

(၁၅) မိနစ္၊ မိနစ္ (၂၀) ေလာက္ၾကာၿပီဆိုရင္ေတာ့ အိုးထဲကို သံပုရာရည္နဲ႔ ပ်ားရည္ထည့္ၿပီး ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ လက္ဖက္ရည္ကို ဇကာနဲ႔ စစ္ထုတ္ေပးလိုက္ပါ။

ရလာတဲ့ ေခါင္ရမ္းလက္ဖက္ရည္ကို ေႏြးေႏြးေလးေသာက္လို႔ရသလို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အေအးခံၿပီး ေသာက္လို႔လည္း ရပါတယ္။ ရ႐ွိမဲ့ အာနိသင္နဲ႔ အရသာကေတာ့ တူတူပါပဲ။

Source: Myfoodstory

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD