AD
AD
AD

K drama လုိ႔ေခၚတဲ့ ကိုရီးယားဇာတ္ကားေတြၾကည့္ရင္ ကင္မ္ခ်ီရယ္၊ ဆိုဂ်ဴးရယ္၊ ပဲေခါက္ဆြဲရယ္ကိုေတာ့ မျဖစ္မေန ေတြ႕ရမွာပါ။ တကယ္ေတာ့ ပဲေခါက္ဆြဲဆိုတာ ကိုရီးယား အစားအစာေတြထဲမွာ အေျခခံအက်ဆံုးနဲ႔ လူႀကိဳက္အမ်ားဆံုး အစားအစာတစ္မ်ိဳးပါပဲ။ အာဟာရတန္ဖိုးလည္း ျပည့္ဝတဲ့ ကိုရီးယားပဲေခါက္ဆြဲကို အိမ္မွာလုပ္စားခ်င္ရင္ေတာ့ ေအာက္မွာျပဳလုပ္နည္းေလးကို ဆက္ဖတ္ၾကည့္ပါဦးေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပဲေခါက္ဆြဲျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ ကိုရီးယား ေခါက္ဆြဲေျခာက္ (၁) ထုပ္၊ လက္မဝက္အ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြ တံုးတစ္ထားတဲ့ ဝက္သား (၁/၂) ေပါင္ခန္႔၊ လက္မဝက္အ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြ တံုးတစ္ထားတဲ့ ကိုရီးယားမုန္လာဥ (၁) ခြက္၊ သခြားဖ႐ံုသီး (၁) ခြက္၊ အာလူး (၁) ခြက္၊ ၾကက္သြန္နီ (၁) ခြက္ခြဲ၊ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ဆီ (၃) ဇြန္း၊ ကိုရီးယား ပဲငပိအမဲ အႏွစ္ (၁/၄) ခြက္နဲ႔ (၁) ဇြန္း၊ အာလူးေကာ္မႈန္႔ (၂) ဇြန္း၊ သၾကား (၁) ဇြန္း၊ ႏွမ္းဆီ (၁) ဇြန္း၊ သခြားသီး (၁/၂) ခြက္ တို႔ကိုလိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ကိုရီးယားေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ေရေႏြးအိုးထဲထည့္ၿပီး ျပဳတ္ထားေပးလိုက္ပါ။ (၅) မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးရင္ေတာ့ အိုးထဲကဆယ္ၿပီး ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲ ထည့္ထားလို႔ရပါၿပီ။ ၿပီးရင္ လက္မဝက္အ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြ တံုးတစ္ထားတဲ့ ဝက္သားကို ဒယ္အိုးျပားထဲမွာ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ဆီ (၁) ဇြန္းနဲ႔အတူ (၄) (၅) မိနစ္ခန္႔ ေရာေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ အသားတံုးေလးေတြ ေ႐ႊအိုေရာင္သမ္းၿပီး ၾကြပ္႐ြလာၿပီဆိုရင္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားတဲ့ မုန္လာဥကိုပါ ေရာထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ တစ္မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။

play

(၁) မိနစ္ျပည့္ရင္ေတာ့ အာလူးတံုးေလးေတြရယ္၊ ၾကက္သြန္နီရယ္၊ သခြားဖ႐ံုသီး စိတ္ေလးေတြရယ္ကိုပါ ေရာထည့္ၿပီး ေနာက္ထပ္ (၃) မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးရဲ႕ အလည္ဗဟုိမွာ ေနရာလြတ္ေလးတစ္ခုကုိ ျပဳလုပ္လိုက္ၿပီး ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ဆီ (၂) ဇြန္းရယ္၊ ပဲငပိအမဲ အႏွစ္ (၁/၄) ခြက္ရယ္ကို ေရာထည့္ၿပီး သစ္သားေယာက္မနဲ႔ (၁) မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုး သမေအာင္ေမႊၿပီးရင္ ေရ (၂) ခြက္ေရာထည့္ၿပီး အဖံုးပိတ္ၿပီး ေနာက္ထပ္ (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ (၁၀) မိနစ္ျပည့္ရင္ အဖံုးဖြင့္ၿပီး အာလူးနဲ႔ မုန္လာဥက်က္ မက်က္ကို စစ္ေဆးၾကည့္လိုက္ပါ။ က်က္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ပဲအႏွစ္ပ်စ္သြားသည္အထိ ေယာက္မနဲ႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ အေပၚကေန ႏွမ္းဆီနည္းနည္း ဆမ္းေပးၿပီးရင္ မီးပိတ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ ရလာတဲ့ ပဲအႏွစ္နဲ႔ ဝက္သားကို ေခါက္ဆြဲပန္းကန္ထဲ ထည့္ဆမ္းေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ နယ္ဖတ္ၿပီး အရသာ႐ွိတဲ့ ကိုရီးယားပဲေခါက္ဆြဲေလးကို တဝႀကီးဆြဲႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Maangchi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD