AD
AD
AD

႐ံုးပိတ္ရက္မွာ အစားေကာင္း၊ အေသာက္ေကာင္းေလးေတြကို မိသားစုနဲ႔အတူ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္တတ္ၾကတာ ထံုးစံပါပဲ။ ဒီတစ္ပတ္မွာေတာ့ တစ္အိမ္သားလံုး အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမဲ့ ဟင္းလ်ာေလးတစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ အဲဒါကေတာ့ ဝက္ေျခေထာက္ေပါင္းပါပဲ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

play
 

၀က္ေျခေထာက္ (၂) ေခ်ာင္း၊ ၾကက္သြန္နီ (အေသး) (၃) လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၅) မႊာ၊ ဂ်င္းတက္ လက္တစ္ဆစ္ခန္႔၊ ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ သၾကား (သို႔) အခ်ိဳမႈန္႔ (သို႔) ၾကက္သားမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၂) ပင္၊ ေျမပဲဆီ ဟင္းခပ္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ (၁) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

၀က္ေျခေထာက္ကို အေမႊးမ်ား ေျပာင္စင္ေအာင္ အရင္ရိတ္ေပးလိုက္ပါ။ မေျပာင္စင္ဘူးဆိုရင္ေတာ့ မီးနဲ႔ အနည္းငယ္အပူေပးရင္ အေမႊးေတြ ေလာင္ကြ်မ္းျပီး အနံ႔လည္း ေမႊးလာပါတယ္။ အေရာင္လည္းပိုလွပါတယ္။

၀က္ေျခေထာက္ စင္ၾကယ္သြားျပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၅) မႊာ၊ ၾကက္သြန္နီ (၁)လံုး နဲ႕ ဂ်င္းတို႔ကို ေရာေထာင္းပါ။ ေထာင္းျပီးတဲ့အခ်ိန္မွာ ၀က္ေျခေထာက္နဲ႔ ေရာနယ္ရပါမယ္။ ေရာမနယ္ခင္မွာ ၀က္ေျခေထာက္ကို ဓားျပားေလးနဲ႔ ခပ္ဆတ္ဆတ္ေလး ေနရာအႏွံ႔ ရိုက္ေပးရပါမယ္။ ျပီးသြားရင္ေတာ့ ေစာနက ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ နဲ႔ ဂ်င္း၊ ၀က္ေျခေထာက္၊ ပဲငံျပာရည္၊  ငံျပာရည္၊ အရသာမႈန္႔ေတြကို အိုးထဲထည့္ျပီးေတာ့ သမသြားေအာင္ နယ္ေပးပါ။

play

 

နယ္ေပးၿပီးရင္ေတာ့ မိနစ္ (၃၀)ခန္႔ ႏွပ္ေပးထားလိုက္ပါ။ ႏွပ္တဲ့အခါမွာ ေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္ထဲ ထည့္ေပးထားရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ ၀က္ေျခေထာက္ထဲကို အနံ႔၊ အရသာေတြ ေကာစိမ့္၀င္ျပီးေတာ့ စားလို႕ပိုေကာင္းလာမွာပါ။ နာရီ၀က္ခန္႔ ႏွပ္ေပးၿပီးတာနဲ႔ (၁၀) မိနစ္ခန္႔ လံုးေပးဖို႔လိုပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ ပိုၿပီးေမႊးပ်ံ႕လာျပီးေတာ့ အရသာေတြကလည္း ပိုျပီး စိမ့္၀င္သြားမွာပါ။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ့ ၀က္ေျခေထာက္ကို ေရျမဳပ္သည္အထိ တိုင္းတာျပီး ေရထည့္ေပးကာ မီးအျပင္းဆံုးနဲ႕ စတင္ေပါင္းပါမယ္။ ဆံုးပါ။  ေျမပဲဆီ (၁) ဇြန္းကိုပါ ထည့္ေပးလို႕ ရပါျပီ။ ဝက္ေျခေထာက္ေပါင္းရာမွာ ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ ေပါင္းတာက အေကာင္းဆံုးပါပဲ။ ဒါမွ ၀က္ေျခေထာက္တစ္ေခ်ာင္းလံုး ႏူးအိေနမွာေပါ့။ ဒါမွသာ မီးအပူရွိန္ ညွိစရာမလိုေတာ့ပဲ တသမတ္တည္း ေပါင္းလို႔ ရတာေပါ့။

ဒယ္အိုးနဲ႔ပဲ ေပါင္းမယ္ဆိုရင္ေတာ့ မိနစ္ (၂၀) ေလာက္ မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ေပါင္းျပီးရင္ မီးအားအနည္းငယ္ေလွ်ာ့ခ်ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ထပ္ေပါင္းေပးပါ။ အရသာရွိရွိ နဲ႕ ႏူးႏူးညံ့ညံ့ စားခ်င္ရင္ေတာ့ အခ်ိန္ၾကာၾကာေပါင္းႏိုင္ေလ ေကာင္းေလပါပဲ။ အေကာင္းဆံုးကေတာ့ တစ္နာရီခြဲခန္႕ ေပါင္းအိုးနဲ႔ ေပါင္းတာက အေကာင္းဆံုးပါပဲ။ (၁၀) မိနစ္ တစ္ခါေလာက္ ေမႊေပးဖို႔လည္း လိုတယ္ေနာ္။

play

 

အသားေတြႏူးအိၿပီး အရည္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး ျဖစ္လာတဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ မိမိေသာက္ခ်င္တ့ဲ ဟင္းရည္ပမာဏကို ခ်င့္တြက္ၿပီး ေရထပ္ထည့္ေပးပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၂) ပင္ကို ကပ္ေၾကးေလးနဲ႔ ညွပ္ျပီးေတာ့ အေပၚကေန ထည့္ေပးလို႔ ရပါျပီ။ ဒါမွမဟုတ္ရင္လည္း ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ၿပီးမွ ထည့္လို႔လည္း ရပါျပီ။ ျပီးတဲ့အခါမွာေတာ့ အရသာလည္းရွိ၊ အခ်ိန္လည္းမကုန္၊ လူလည္းမပင္ပန္းပဲ အနံ႕အရသာနဲ႕ျပည့္စံုတဲ့ ၀က္ေျခေထာက္ေပါင္းကို သံုးေဆာင္လို႕ရပါျပီ။

(ဝက္ေျခေထာက္ေပါင္းေနစဥ္မွာပဲ ျပဳတ္ျပီးသား ဘဲဥ (သို႕ ) ၾကက္ဥ (၂) လံုးကိုပါ ထည့္ျပဳတ္ေပးလို႕ တြဲဖက္စားသံုးလို႕ ရပါေသးတယ္။ ဘဲဥ၊ ၾကက္ဥကပါ အေရာင္အနံ႔အရသာကို ပိုမိုျပည့္စံုေစတဲ့အျပင္ ဝက္ရည္ေလးစိမ့္ဝင္ေနတဲ့ ဘဲဥေပါင္းကိုပါ တစ္ပါတည္း စားလို႔ရတာေပ့ါ။)

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD