AD
AD
AD

ေႏြေရာက္ခါနီးၿပီဆိုေတာ့ လူစိတ္အဝင္စားဆံုး အစားအစာေတြက ရင္ေအးေစမဲ့ အေအးေလးေတြ၊ အစားအစာေလးေတြပဲ ျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။ ဒီေန႔မွာေတာ့ ယိုးဒယားစတိုင္လ္ သီးစံုေက်ာက္ေက်ာ သာကူဖာလူဒါ လုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးမွာဆိုေတာ့ စိတ္ဝင္စားရင္ ဖတ္ၾကည့္ၾကပါဦး။

play

 

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play

သာကူ (၁/၄) ခြက္၊ သစ္သီးေကာ့ေတးလ္ (၁) ဘူး၊ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ (၁၀) ဂရမ္၊ ေရ (၂) ခြက္၊ သၾကား (၁/၄) ခြက္၊ အစိမ္းေရာင္ food coloring အနည္းငယ္၊ ဂ်ယ္လီ (၁) ထုပ္၊ ႏို႔ဆီ (၁/၂) ခြက္၊ ႏြားႏို႔ (၁) ခြက္ခြဲ၊ ခရင္မ္ (၁/၂) ခြက္ တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး သာကူက်ိဳရပါမယ္။ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ သာကူကိုထည့္ၿပီး အရင္က်ိဳေပးလိုက္ပါ။ သာကူက်ိဳက်က္ရင္ ေရစစ္ၿပီး အိုးအလြတ္တစ္လံုးထဲ လွယ္ထည့္ၿပီး ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ကို အဲဒီဒယ္အိုးထဲထည့္ၿပီး ေရလိုအပ္သေလာက္နဲ႔ (၁၅) မိနစ္ခန္႔ က်ိဳေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သၾကားနဲ႔ food coloring ထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ေက်ာက္ေက်ာက်ိဳၿပီးရင္ လင္ပန္းတစ္ခ်ပ္ထဲေလာင္းထည့္ၿပီး နာရီအနည္းငယ္ၾကာ အေအးခံထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ဂ်ယ္လီမႈန္႔ကိုေတာ့ ပန္းကန္တစ္လံုးထဲကို အရင္ေဖာက္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရေႏြးေလာင္းထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ သူ႔ကိုလည္း ပန္းကန္တစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အေအးခံေပးလိုက္ပါ။ ေက်ာက္ေက်ာေကာ၊ ဂ်ယ္လီေကာ ခဲသြားၿပီဆိုရင္ အတံုးေသးေသးေလးေတြ လွီးေပးလိုက္ပါ။

Fruit Cocktail (သစ္သီးေကာ့ေတးလ္) ဘူးတစ္ဘူးကိုေဖာက္ၿပီး သစ္သီးဖတ္ေလးေတြကိုပဲ ယူလိုက္ပါ။ သစ္သီးဖတ္ေလးေတြကိုလည္း သစ္သားဘုတ္ျပားေပၚတင္ၿပီး အတံုးေသးေလးေတြရေအာင္ လွီးျဖတ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ပန္းကန္လံုးအႀကီး တစ္လံုးထဲမွာေတာ့ ႏြားႏို႔ရယ္၊ ခရင္မ္ရယ္၊ ႏို႔ဆီရယ္ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ႏို႔ပန္းကန္ထဲကို သာကူနဲ႔ သစ္သီးထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးမွ အေပၚကေန ေက်ာက္ေက်ာနဲ႔ ဂ်ယ္လီဖတ္ေလးေတြကို အုပ္ေပးလိုက္ပါ။ အုန္းသီး႐ွိရင္ အုန္းသီးဖတ္ႏုႏုေလးေတြကိုပါ ျဖဴးေပးလိုက္ပါဦး။ ဒါဆိုရင္ အရသာ႐ွိတဲ့ သီးစံုေက်ာက္ေက်ာ သာကူဖာလူဒါေအးေအးေလးကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Yummytummy

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD