AD
AD
AD

ဒီေန႔မွာေတာ့ တ႐ုတ္အစားအစာကို ႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ ထိုင္ဝမ္႐ိုးရာ အစားအစာေလး တစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္ေနာ္။ အဲဒါကေတာ့ ထိုင္ဝမ္ ဝက္ (၃) ထပ္သားညွပ္ ဆန္မုန္႔ပါပဲ။ ႏူးအိေနတဲ့ ဝက္သံုးထပ္သားကို အအီေျပေအာင္ မုန္ညင္းစိမ္း ခ်ဥ္ေလးရယ္၊ ေျမပဲေထာင္းေလးရယ္နဲ႔ ေရာၿပီး ဆန္မုန္႔ေလးနဲ႔ တြဲစားရတာပါ။ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားခ်င္သူေတြ ေအာက္မွာ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ဖတ္ၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ဝက္ဝမ္းပ်ဥ္သား (၂) ေပါင္၊ ၾကက္သြန္နီ (၂) လံုး၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၁) စည္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၅) ေတာင့္၊ စမုန္စပါး (၂) ပြင့္၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္ (၁) ေခ်ာင္း၊ သၾကား (၃) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ (၆) ဇြန္း၊ ဆန္ဝိုင္ (၆) ဇြန္း၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ ဇြန္းဝက္၊ တ႐ုတ္ဟင္းခတ္ (၅) မ်ိဳးအမႈန္႔ ဇြန္းဝက္၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္ (အစိမ္း) (႐ွမ္းခ်ဥ္လို႔လည္းေခၚၾက) (၁) ခြက္၊ ပဲငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔နည္းနည္း၊ ဆားနည္းနည္း၊ သၾကားနည္းနည္း၊ တ႐ုတ္ (၅) မ်ိဳးဟင္းခပ္မႈန္႔ နည္းနည္း၊ ေျမပဲဆားေလွာ္ လက္တစ္ဆုပ္စာခန္႔၊ ရယ္ဒီမိတ္ဆန္မုန္႔ (၆) ခုခန္႔၊ နံနံပင္အနည္းငယ္တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး ဝက္ဝမ္းပ်ဥ္သား (၂) ေပါင္ကို ႐ွည္ေမ်ာေမ်ာ အသားတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ အရင္လွီးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေဇာက္နက္တဲ့ အုိးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီမထည့္ဘဲ ထည့္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ (ဆီမထည့္ရတာက ဝက္ဝမ္းပ်ဥ္သားထဲမွာ ဆီပါေနၿပီးသား ျဖစ္ေနလို႔ပါပဲ။) ငါးမိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ၿပီးရင္ ဝက္သားတံုးေတြ အညိဳေရာင္သမ္းလာေလာက္ၿပီဆိုေတာ့ အိုးထဲက ဆယ္ၿပီး ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲ ထည့္ထားေပးလိုက္ပါ။

အိုးထဲမွာက်န္ေနတဲ့ ဝက္ဆီနဲ႔ပဲ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ စမုန္စပါး၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္တို႔ကို ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သၾကား (၃) ဇြန္းရယ္၊ ပဲငံျပာရည္ (၆) ဇြန္းရယ္၊ ဆန္ဝိုင္ (၆) ဇြန္းရယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ ဇြန္းဝက္ရယ္၊ တ႐ုတ္ဟင္းခတ္ (၅) မ်ိဳးအမႈန္႔ ဇြန္းဝက္ရယ္ကို ေရာထည့္ၿပီး ေယာက္မနဲ႔ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဝက္သားတံုးေတြကို ဟင္းအိုးထဲကို ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ အသားႏူးေအာင္ ေရ (၂) ခြက္ကိုလည္း ေရာထည့္ၿပီး (၃) နာရီခန္႔ အဖံုးပိတ္ၿပီး ေပါင္းထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

တစ္နာရီၾကာရင္ အဖံုးကိုခဏလွပ္ၿပီး အေပၚယံမွာ ေဝ့တက္ေနတဲ့ ဝက္ဆီေတြကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲကို ခပ္ထုတ္ေပးလိုက္ပါ။ မုန္ညင္းစိမ္း အခ်ဥ္စိမ္ကို ေရထဲမွာ (၁) နာရီခန္႔ ႀကိဳစိမ္ထားၿပီး အငန္ဓာတ္ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါ။ ၿပီးရင္ လက္နဲ႔ညွစ္ၿပီး ေရေတြကို စစ္ထုတ္ေပးလိုက္ပါ။

ခုနက ခပ္ထုတ္ထားတဲ့ ဝက္ဆီကို ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရညွစ္ၿပီးသား မုန္ညင္းစိမ္းေတြကို အဲဒီဝက္ဆီထဲမွာ ထည့္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ပဲငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔နည္းနည္း၊ ဆားနည္းနည္း၊ သၾကားနည္းနည္း၊ တ႐ုတ္ (၅) မ်ိဳးဟင္းခပ္မႈန္႔ နည္းနည္းတို႔ကိုပါ ေရာထည့္ၿပီး ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ေၾကာ္ၿပီးရင္ ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။

play

 

ေျမပဲဆားေလွာ္ကိုေတာ့ င႐ုပ္ဆံုထဲထည့္ေထာင္းၿပီး ေျမပဲေထာင္း (၂) ဆ သၾကား (၁) ဆ ႏႈန္းနဲ႔ သၾကားေရာထားေပးလိုက္ပါ။ ေပါင္းအိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေပါင္းခံစကၠဴတစ္ခုကိုခံၿပီး ရယ္ဒီမိတ္ဆန္မုန္႔ေလးေတြကို ထည့္ေပါင္းေပးလိုက္ပါ။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ဝက္သားလည္း ေကာင္းေကာင္းႏူးေလာက္ပါၿပီ။ ဆန္မႈန္႔ကို အလည္ကအကြဲရာေလး ဟေပးလိုက္ၿပီး ဝက္ (၃) ထပ္သားတံုးရယ္၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္ေၾကာ္ရယ္၊ ေျမပဲေထာင္းရယ္ကို ထည့္ညွပ္ေပးလိုက္ပါ။ အေပၚကေန နံနံပင္ေလးလည္း အုပ္ေပးလိုက္ေပါ့။ ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာ႐ွိတဲ့ ထိုင္ဝမ္ ဝက္ (၃) ထပ္သားညွပ္ ဆန္မုန္႔ကို စိတ္တိုင္းက်သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: CiciLi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD