ကိတ္မုန္႔ေကာင္းေကာင္း တစ္လံုးစားခ်င္ရင္ ဘာလိုအပ္လဲ။ ဂ်ံဳမႈန္႔ရယ္၊ မတ္ခြက္တစ္လံုးရယ္၊ ပါဝင္ပစၥည္း နည္းနည္းရယ္ပဲ လိုတယ္ဆိုရင္ ယံုမလား။ Mug cake လို႔ေခၚတဲ့ မတ္ခြက္တစ္လံုးထဲမွာ ပါဝင္ပစၥည္းေတြ ေရာထည့္ၿပီး မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္ထဲမွာ အခ်ိန္အနည္းၾကာ ထည့္လိုက္လို႔ရတဲ့ ကိတ္မုန္႔ဟာ ခုေနာက္ပိုင္းမွာ ေခတ္စားလာတဲ့ food trend တစ္ခုျဖစ္ၿပီး ညႀကီးသန္းေခါင္ ဗိုက္ဆာလို႔ မုန္႔လုပ္စားခ်င္သူတို႔၊ မနက္႐ံုးသြားခါနီး မနက္စာကို အခ်ိန္တုိတိုေလးနဲ႔ အျမန္ဆံုး စီမံခ်င္သူေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစမွာပါ။
ဒီေန႔ေဖာ္ျပေပးမွာကေတာ့ ေခ်ာကလက္ Mug cake ျဖစ္ၿပီး ေခ်ာကလက္နံ႔ သင္းသင္းေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ကိတ္မုန္႔ေလးပါ။ ျပဳလုပ္နည္းကိုေတာ့ ေအာက္မွာ ဆက္ဖတ္ၾကည့္ေပးပါဦး။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ဂ်ံဳမႈန္႔ (၃) ဇြန္း၊ ကုိကိုးမႈန္႔ (၁) ဇြန္းခြဲ၊ မုန္႔ဖုတ္ေပါင္ဒါမႈန္႔ (၁/၈) ဇြန္း၊ မုန္႔ဖုတ္ဆိုဒါ လက္သည္းခြံ ထိပ္ဖ်ားစာခန္႔၊ ေထာပတ္ (၂) ဇြန္း၊ ႏို႔ဆီ (၃) ဇြန္း၊ ႏြားႏို႔ (၄) ဇြန္း၊ ေခ်ာကလက္တံုး လက္တစ္ဆုပ္စာတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။
ျပဳလုပ္နည္း
ဒီကိတ္မုန္႔လုပ္နည္းထဲမွာ စားပြဲတင္ဇြန္းကိုပဲ measurement tool တစ္ခုအျဖစ္ အသံုးျပဳသြားမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ အရင္ဆံုး ဂ်ံဳမႈန္႔ (၃) ဇြန္းကို မတ္ခြက္ထဲကို ထည့္ရပါမယ္။ (All-purpose flour ျဖစ္ရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။) ၿပီးရင္ ကုိကိုးမႈန္႔ (၁) ဇြန္းခြဲကိုလည္း ထည့္ေပးပါ။ မုန္႔ဖုတ္ေပါင္ဒါမႈန္႔ (၁/၈) ဇြန္းနဲ႔ မုန္႔ဖုတ္ဆိုဒါ လက္သည္းခြံ ထိပ္ဖ်ားစာေလာက္ကိုလည္း ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ခက္ရင္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို သမေအာင္ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။
ေထာပတ္ (၂) ဇြန္း၊ ႏို႔ဆီ (၃) ဇြန္း၊ ႏြားႏို႔ (၄) ဇြန္းတို႔ကိုလည္း မတ္ခြက္ထဲေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ အဲဒီမွာသတိထားရမွာက တစ္ခုက ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုး သမသြားၿပီး အခဲေလးေတြ မက်န္သည္အထိ ေမႊေပးရမွာပါ။
ၿပီးရင္ ေခ်ာကလက္တုံးေလးေတြ လက္တစ္ဆုပ္စာခန္႔ကို မတ္ခြက္ထဲထည့္ၿပီး ခက္ရင္းနဲ႔ဖိေခ်ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အပူခ်ိန္ (၈၅၀) ဒီဂရီဆဲလ္ဆီးယပ္စ္ setting ခ်ိန္ထားတဲ့ မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္ မီးဖိုထဲမွာ (၂) မိနစ္ခန္႔ထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ (၂) မိနစ္ျပည့္ရင္ေတာ့ ေမႊးႀကိဳင္ေနတဲ့ ေခ်ာကလက္ mug cake ေလးကို ရ႐ွိၿပီမို႔ စိတ္တိုင္းက်သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ညဘက္ဗိုက္ဆာ တတ္သူေတြ႐ွိရင္ ဒီကိတ္လုပ္နည္းေလးကို save ထားဖို႔ မေမ့နဲ႔ေပါ့။
Source: Rajshri Food