AD
AD
AD

ရွမ္းေခါက္ဆြဲဟာ ရွမ္းရိုးရာအစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ရန္ကုန္၊ မႏၱေလးနဲ႔ ရွမ္းျပည္နယ္ၿမိဳ႕ေတြမွာ မနက္စာအျဖစ္ ႏွစ္ျခိဳက္စြာ စားသံုးၾကပါတယ္။ လက္ဖက္ရည္ဆိုင္ေတြမွာ မုန္႔ပဲသေရစာတစ္မ်ိဳးအျဖစ္ ထားၾကတဲ႔ အစားအစာတစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲကို အလြယ္္တကူဝယ္စားလို႔ရတာမွန္ေပမယ္႔ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားမယ္ဆိုရင္ အကုန္အက် ပိုမိုသက္သာႏုိင္သလို မ်ားမ်ားစားစားလည္း စားႏုိင္တာေပါ႔။

play

 

ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ခ်က္ပံုခ်က္နည္းကေတာ႔ အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိပါတယ္။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲေပၚမွာမွ တို႔ဖူးကိုအရည္ျဖစ္ေအာင္ က်ိဳၿပီးေလာင္းထည္႔ထားတဲ႔ တို႔ဟူးေႏြး၊ ရွမ္းေခါက္ဆြဲေပၚမွာမွ စြတ္ျပဳတ္ရည္ေလာင္းၿပီး အမဲသားလံုး၊ ဝက္သားလံုး စတာေတြနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္တဲ႔ မူဆယ္စတိုင္လ္ရွမ္းေခါက္ဆြဲ စသျဖင္႔ မူကြဲေတြကေတာ႔မ်ားစြာရွိပါတယ္။

ယခုေဖာ္ျပသြားမွာကေတာ႔ ပံုမွန္ရွမ္းေခါက္ဆြဲသုပ္ျဖစ္ပါတယ္။ အရည္ေဖ်ာ္ကိုမွ ႏွစ္သက္ပါတယ္ဆိုသူေတြကေတာ႔ ဒီနည္းလမ္းအတိုင္း ျပဳလုပ္ၿပီးမွ ၾကက္စြပ္ျပဳတ္ရည္ အေပၚကေလာင္းၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

လူ (၄) ေယာက္စာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲခ်က္ျပဳတ္ဖို႔အတြက္ လိုအပ္တဲ႔ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ႔... ၾကက္သား (သို႕) ဝက္သား (ႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီး) (၁) ေပါင္၊ ရွမ္းေခါက္ဆြဲေျခာက္ (ဆန္ေခါက္ဆြဲေျခာက္) (၈) ေအာင္စ၊ ၾကက္သြန္နီ (၂) လံုး (လွီးျဖတ္ထားၿပီး)၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၆) ပင္၊ တစ္လက္မအရြယ္ ဂ်င္း (ခ်င္းစိမ္း) တက္ တစ္ေတာင္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၈) လံုး၊ ပဲငံျပာရည္ (၃) ဇြန္း၊ သၾကား (၂) ဇြန္း၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔ (၂) ဇြန္း၊ ေျမပဲေထာင္းထားၿပီးသား (၈) ဇြန္း၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ (၆) ဇြန္း တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

စတင္ျပဳလုပ္ေတာ႔မယ္ဆိုရင္ အရင္ဆံုး ဆန္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ေရေအး (၁) ဇလံုထဲမွာထည္႔စိမ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ထားၿပီး ေရေႏြးထည္႔ထားတဲ႔ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ေတြကို ဇကာပါတဲ႔ဇြန္းႀကီးတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔အတူ ထည္႔စိမ္ထားလိုက္ပါ။

အဲဒီလိုစိမ္ထားတံုးမွာ ဒယ္ပိုင္းတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သြန္နီ (လွီးျဖတ္ၿပီး)၊ ဂ်င္း (ႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီး)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (ေထာင္းၿပီး) တို႔ကိုထည္႔ၿပီး (၈) မိနစ္ခန္႔ဆီသတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ငရုပ္သီးမႈန္႔နည္းနည္းထည္႔ၿပီး မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ဆီသတ္ၿပီးရင္ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ႔ ၾကက္သား (သို႔) ဝက္သားကို ခရမ္းခ်ဥ္သီး (လွီးျဖတ္ၿပီး)၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္တို႔နဲ႔ေရာၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ေနာက္ၿပီးရင္ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကားတို႔နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအားလံုး ေၾကမြသြားသည္အထိ (၁၅) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ေစာေစာကျပဳတ္ထားတဲ႔ ဆန္ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြကို ပန္းကန္လံုးေတြထဲ ခြဲထည္႔လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေစာနက ခ်က္ထားတဲ႔ ၾကက္သားဟင္း (သို႔) ဝက္သားဟင္း၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ ပဲငံျပာရည္ နည္းနည္းတို႔နဲ႔ ေခါက္ဆြဲေပၚကိုေလာင္းေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ အေပၚကနည္းနည္းအုပ္လိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ႔ နယ္ဖတ္ၿပီး မုန္ညင္းစိမ္း (သို႕) မုန္ညင္းခ်ဥ္တို႔နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုး ႏိုင္ပါၿပီ။ ႀကိဳက္တတ္ရင္ ရယ္ဒီမိတ္ ဝက္ေခါက္ထုပ္ေလးနဲ႔ပါ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါေသးတယ္။

Source: 196flavors

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD