AD
AD
AD

ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ငါးဖယ္အစာသြပ္ေလးေတြက ႐ံုးဆင္းခ်ိန္မွာ ခံတြင္းလိုက္ေစမဲ့ သြားရည္စာေလးေတြပါ။ ငါးဖယ္အစားသြပ္ေလး စားလိုက္၊ ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလးကို ႐ွဴးခနဲ မႈတ္ေသာက္လိုက္ လုပ္လိုက္ရရင္ျဖင့္ အာဂပါးစပ္ လူျဖစ္က်ိဳးနပ္မွာ အေသအခ်ာပါပဲ။ ငါးဖယ္အစာသြပ္ေလးေတြကို ကုိယ္တိုင္လုပ္ခ်င္တဲ့ မမတို႔အတြက္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေအာက္မွာေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ငါးဖယ္ (၂၅) က်ပ္သား၊ ေဂၚဖီထုုပ္ လက္တဆုုပ္စာ၊ နံနံပင္ (cilantro) – ၇ ပင္၊ ပူစီနံ (၁၀) ရြက္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း (၂) ေတာင့္၊ သံပုုရာသီး တစ္စိတ္၊ ဆား အနည္းငယ္၊ ေၾကာ္ရန္ဆီတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ငါးဖယ္ကိုု အလုံးရွည္ရွည္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ပံုေဖာ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲကို ဆီထည့္ၿပီး ဆီပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ငါးဖယ္လံုးေလးေတြကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ။ ေ႐ႊဝါေရာင္ သမ္းလာၿပီဆိုရင္ အိုုးထဲကဆယ္ၿပီး ဆီစစ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေအးခံထားေပးလိုက္ပါ။

ေဂၚဖီထုပ္၊ နံနံပင္၊ ပူစီနံ၊ ငရုုတ္သီးစိမ္းတိုု႔ကိုု ပါးပါးလွီးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဇလုုံတစ္လံုးထဲကိုု ပါဝင္ပစၥည္းေတြရယ္ သံပုုရာရည္ နည္းနည္းရယ္၊ ဆားနည္းနည္းရယ္ထည့္ၿပီး နယ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဇလံုကို ေဘးခန ဖယ္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

အေအးခံထားတဲ့ ငါးဖယ္တံုးေလးေတြကိုု ဓါးထက္ထက္နဲ႔ အလည္ကေန အသာေလးခြဲေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အလည္က အဟေလးထဲကိုု ခုနက ဇလံုထဲက အစာပလာေတြကို အစာသြပ္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ လက္ဖက္ေျခာက္ေမႊးေမႊးေလး ခပ္ထားတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔အတူ အရသာ႐ွိတဲ့ ငါးဖယ္အစာသြပ္ေလးကို ျမည္းစမ္းႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: 196flavor

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD