AD
AD
AD

French toast (ေပါင္မုန္႔ၾကက္ဥေၾကာ္) ေတြဟာ အေကာင္းဆံုးမနက္စာတစ္မ်ိဳးပါပဲ။ သူတို႔ဟာ ျပဳလုပ္ရတာလည္းလြယ္ကူတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္းနဲ႔ ျပဳလုပ္ခ်ိန္လည္း နည္းပါးတယ္။ ေနာက္ၿပီး စားရတာလည္း အရသာရွိပါတယ္။

ဒါေပမယ္႔ တစ္ခုရွိတာက ေပါင္မုန္႔ၾကက္ဥေၾကာ္ေတြဟာ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညႊတ္ဖို႔လည္း လိုပါေသးတယ္။ အဆီအရမ္းမ်ားတဲ႔ ေပါင္မုန္႔ၾကက္ဥေၾကာ္ေတြဟာ လူကိုဝိတ္တက္ေစၿပီး အဆီေတြလည္း ပိုမ်ားလာေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒီေန႔မွာေတာ့ က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း ညီညြတ္ၿပီး အဆီအရမ္းမမ်ားတဲ့ အုန္းသီးေပါင္မုန္႔ၾကက္ဥေၾကာ္ လုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ဒီေပါင္မုန္႔ၾကက္ဥေၾကာ္ (French Toast) ေလးကိုျပဳလုပ္ဖို႔ ေပါင္မုန္႔ (၁) ခ်ပ္ရယ္၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းရယ္၊ သၾကားညိဳ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းခြဲခန္႔၊ ၾကက္ဥတစ္လံုး၊ အုန္းႏိုု႔ (၁/၂) ခြက္နဲ႔ ဆားအနည္းငယ္လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

ျပဳလုပ္နည္းကေတာ႔ အရင္ဆံုး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ အဆီနည္းတဲ႔ေထာပတ္ကိုသုတ္လိမ္းလိုက္ၿပီး ေပါင္မုန္႔ကို ပန္းကန္ျပားေပၚမွာတင္လိုက္ပါ။ ေထာပတ္သုတ္ၿပီးရင္ သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႔နဲ႔ သၾကားညိဳကို ေပါင္မုန္႔ေပၚ ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ ၾကက္ဥရယ္၊ ႏို႔ရယ္၊ ဆားရယ္ကို ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲ ထည္႔ၿပီး ေရာသမေမႊလိုက္ပါ။ ရလာတဲ႔အႏွစ္ကို ေပါင္မုန္႔ေပၚကိုေလာင္းခ်ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ပန္းကန္ျပားအေပၚကေန ေနာက္ထပ္ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ (သို႔) အလူမီနီယမ္ခဲစကၠဴနဲ႔အုပ္ၿပီး (၁၅) မိနစ္ေလာက္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ မိုက္ခရုိေဝ႔ဖ္ (microwave) မီးဖိုထဲထည္႔ၿပီး (၅) မိနစ္ေလာက္ ထားလိုက္ရင္ အုန္းသီးနံ႔ေလးေမႊးၿပီး သင္းေနတဲ့ အုန္းသီးေပါင္မုန္႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးကို အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Indianspot

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD