AD
AD
AD

အလုပ္မ်ားတဲ့ ႐ံုးသမား အိမ္႐ွင္မေတြအတြက္ေတာ့ ေန႔ဖို႔ညစာကို တစ္ခါတည္း ခ်က္ျပဳတ္ရတာ အဆန္းေတာ့မဟုတ္ပါဘူး။ ႐ံုးကေန ေမာႀကီးပန္းႀကီးနဲ႔ ျပန္လာရင္ ဟင္းခ်က္ဖို႔ အခ်ိန္မရလို႔ ႐ွိတဲ့ဟင္းေတြကိုပဲ ျပန္ေႏႊးစားၾကရတာပါ။ အဲဒီမွာ မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္ မီးဖိုသံုးတဲ့ အိမ္႐ွင္မေတြဆိုရင္ ဟင္းပန္းကန္ေလးေတြကို မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္ထဲထည့္ၿပီး ခလုတ္ႏွိပ္လိုက္႐ံုပဲဆိုေတာ့ ပုိအဆင္ေျပတာေပါ့။ ဒါေပမဲ့ တခ်ိဳ႕အစားအစာေတြကေတာ့ မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္ထဲ ထည့္ေႏႊးရင္ လူကို ေဘးဥပါဒ္ ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ အဲဒါေတြကေတာ့...

၁။ အစိမ္းေရာင္ဟင္းသီးဟင္းရြက္

play
 

အစိမ္းေရာင္ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ (အထူးသျဖင္႔ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္တို႔၊ တရုပ္နံနံႀကီးတို႔) နဲ႔ ႏိုက္ထရိတ္ပါဝင္မႈမ်ားတဲဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြဟာ ျပန္ေႏြႊးၿပီးမစားသံုးသင္႔ပါဘူး။ အိမ္မွာ မိုက္ခရိုေဝ႔ဖ္ မီးဖိုရွိတယ္ဆိုရင္ ေအးစက္ေနတဲ႔ဟင္းေတြကို ျပန္ေႏႊးတာက ထံုးစံပါပဲ။ ဘယ္သူမဆို အလုပ္ကပင္ပန္းၿပီး ျပန္လာခ်ိန္ ပူပူေႏြးေႏြးအစားအစာေလးေတြကို စားခ်င္မွာပါပဲ။

ဒါေပမဲ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထည္႔သိမ္းထားတဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေၾကာ္ေတြကို မိုက္ခရိုေဝ႔ဖ္မီးဖိုထဲထည္႔ၿပီး ျပန္ေႏႊးတယ္ဆိုတာ ဓာတုဓာတ္ျပဳမႈအရ ေျပာင္းလဲမႈေတြကို ၾကံဳေတြ႕ရမွာပါ။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ထဲမွာပါတဲ႔ ႏိုက္ထရိတ္ (nitrate) ေတြဟာလည္း ႏိုက္ထရိုက္ (nitrite) ျဖစ္သြားၿပီး လူကိုအႏၱရာယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၂။ ၾကက္ဥ

play
 

ၾကက္ဥေတြဟာလည္း ပရုိတိန္းဓာတ္ၾကြယ္ဝၿပီး အပူခ်ိန္အမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းဟာ သူတို႔ကို အဆိပ္အေတာက္ျဖစ္ေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ၾကက္ဥ/ ဘဲဥေတြကို ျပန္ေႏႊးၿပီး မစားသံုးသင္႔ပါဘူး။ ေနာက္ၿပီး ၾကက္ဥေတြကို ျပန္ေႏႊးမယ္ဆိုရင္ အစာလမ္းေၾကာင္းမွာလည္း ပိတ္ဆို႔မႈေတြျဖစ္ပြားႏိုင္ပါတယ္။

ေနာက္ၿပီး ေယဘုယ်အားျဖင္႔ေျပာရရင္ ၾကက္ဥေတြကို မိုက္ခရိုေဝ႔ဖ္မီးဖိုထဲ ထည္႔ၿပီး အပူေပးတာကိုက အႏၱရာယ္မ်ားလွပါၿပီ။ ၾကက္ဥကို အခြံမခြာဘဲ မီးဖိုထဲမွာအပူေပးလိုက္တာက အတြင္းထဲမွာ ဖိအားေတြျမင္႔တက္လာေစၿပီး ေပါက္ကြဲသြားေစႏိုင္ပါတယ္။ ဘယ္သူမွေတာ႔ ၾကက္ဥကို အခြံမခြာဘဲ မီးဖိုထဲ ထည္႔ျပဳတ္ရေလာက္ေအာင္ေတာ႔ နေမာ္နမဲ႔မႏိုင္ေလာက္ပါဘူး။ ဟုတ္တယ္ဟုတ္။

၃။ ဆီ

play
 

စမူဆာတို႔၊ ပလာတာတို႔ေၾကာ္ရင္ ေၾကာ္တဲ႔ဆီကို ဘယ္လိုသံုးတယ္ထင္ပါသလဲ။ ဆိုင္ေတြမွာေတာ႔ ေၾကာ္ၿပီးသားဆီေတြကိုပဲ ျပန္သံုးၾကတာပါ။ ဒါေတြကို ျပန္ေၾကာ္ဆီလို႔ ေခၚပါတယ္။ ျပန္ေၾကာ္ဆီနဲ႔ေၾကာ္တဲ႔ ဆီေၾကာ္မုန္႕ေတြကို က်န္းမာေရးနဲဲ႔ မညီညြတ္ဘူးလို႔ ေျပာတာလည္း ၾကားဖူးၾကမွာပါ။ ျပန္ေၾကာ္ဆီေတြကိုသံုးမယ္ဆိုရင္ ဖက္တီးအက္ဆစ္ေတြျဖစ္လာေစႏိုင္တဲ႔အတြက္ က်န္းမာေရးအတြက္ မသင္႔ေလ်ာ္ပါဘူး။

၄။ အာလူး

play
 

အာလူးကိုျပဳတ္ၿပီး (သို႔) ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲထားခဲ႔မယ္ဆိုရင္ေတာင္ အဆိပ္ရွိတဲ႔ဘက္တီးရီးယားေတြ လ်င္ျမန္စြာဆပြားလာႏိုင္ေျခမ်ားပါတယ္။ ဘာျဖစ္လို႔လဲဆိုေတာ႔ အဲဒီဘက္တီးရီးယားေတြဟာ အခန္းအပူခ်ိန္မွာ ရွင္သန္ႏိုင္လို႔ပါပဲ။ မိုက္ခရိုေဝ႔မီးဖိုထဲမွာ ျပန္ေႏႊးလိုက္မယ္ဆိုရင္ cold spot လို႔ေခၚတဲ႔ အက်က္မညီတဲ႔ေနရာေတြက်န္ခဲ႔ႏိုင္ပါမယ္။ အဲဒီေနရာေတြမွာ ဘက္တီးရီးယားေတြ ဆက္လက္ေနထိုင္၊ ပြားမ်ားႏိုင္ပါတယ္။ အဲဒီကေန အစာအဆိပ္သင္႔ျခင္းျဖစ္ေစႏိုင္တာပါ။

Source: stylecraze

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD