AD
AD
AD

ဟယ္ရီေပၚတာ ႐ုပ္႐ွင္ဇာတ္ကားေတြနဲ႔ စာအုပ္စီးရီးေတြရဲ႕ ဖန္ေတြကေတာ့ ေထာပတ္ဘီယာ (butterbeer) ကို ေကာင္းေကာင္းသိၾကမွာပါ။ ဒီေန႔မွာေတာ့ ဟယ္ရီေပၚတာဖန္ေတြအတြက္ ေထာပတ္ဘီယာစတိုင္လ္ လက္ေတးလ္ေကာ္ဖီ ေဖ်ာ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးသြားမွာပါ။ ေကာ္ဖီပူပူေလးကို marshmallow မီးကင္ေလးနဲ႔ တြဲစားၿပီး ေႏြးေထြးမႈကို ရယူလိုက္ၾကရေအာင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

သၾကားညိဳ (၂) ဇြန္း၊ ေထာပတ္ (၂) ဇြန္း၊ ႏြားႏို႔ (၂) ခြက္၊ ဗနီလာအႏွစ္ (၁) ဇြန္း၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႔ (၁/၂) ဇြန္း၊ ဇာတိပၹဳိလ္သီးမႈန္႔ နည္းနည္းရယ္၊ အက္စ္ပရက္စ္ဆို (Espresso) ေကာ္ဖီမႈန္႔ (၁) ခြက္စာရယ္၊ Whipped Cream နည္းနည္းရယ္၊ Marshmallow မီးကင္နည္းနည္းရယ္ လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

Medium အပူခ်ိန္႐ွိတဲ့ မီးဖုိေပၚမွာ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ သၾကားညိဳနဲ႔ ေထာပတ္ကိုထည့္ၿပီး ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ အရည္ေပ်ာ္ၿပီး သမသြားသည္အထိ ေမႊေပးရမွာပါ။ ေထာပတ္ရည္ ဆူပြက္လာၿပီဆိုရင္ ႏြားႏို႔ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ႏြားႏို႔၊ ေထာပတ္နဲ႔ သၾကား အခ်ိဳးအစားတူညီစြာ သမသြားသည္အထိ အပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဗနီလာအႏွစ္ရယ္၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႔ရယ္၊ ဇာတိပၹဳိလ္သီးမႈန္႔ရယ္ကို ထည့္ၿပီး ဆူပြက္သည္အထိ က်ိဳခ်က္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

(၁) မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ေပးၿပီးရင္ေတာ့ အက္စ္ပရက္စ္ဆို (Espresso) ေကာ္ဖီမႈန္႔ (၁) ခြက္စာကို ႏြားႏို႔အိုးထဲထည့္ၿပီး ေကာင္းေကာင္းေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မီးျပန္ပိတ္ေပးလိုက္ပါ။

ၾကက္ဥေမႊတဲ့ ေခါက္တံ (သို႔) Milk frother ကိုသံုးၿပီး လက္ေတးလ္ေကာ္ဖီစတိုင္လ္ အျမွဳပ္ထေအာင္ လုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေကာ္ဖီခြက္ေတြထဲကို ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ အေပၚကေန whipped cream နဲ႔ marshmallow မီးကင္ေလးေတြ တင္ေပးလိုက္ရင္ အသင့္သံုးေဆာင္ႏိုင္႐ံု အေနအထားကို ေရာက္႐ွိပါၿပီ။

Source: Myfoodstory

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD