AD
AD
AD

တစ္ခါတေလ အဆီမ်ားတဲ့ အစားအစာေတြကို လွ်ာအလိုလိုက္ၿပီး စားေပးျခင္းက စိတ္ကိုေက်နပ္မႈ ရ႐ွိေစတဲ့အျပင္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ အဆီဓာတ္ကိုလည္း ျပည့္ဝေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ ဝက္ေခါက္သားကို ၾကြပ္႐ြေနေအာင္ ကင္ထားတဲ့ ဝက္ေခါက္သား ခဲပတ္ကင္ေလးကိုလည္း စိတ္ဝင္စားၾကမွာေပါ့။ စိတ္ဝင္စားရင္ ျပဳလုပ္နည္းကို ေအာက္မွာဆက္ဖတ္ေပးေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ဝက္ဝမ္းပ်ဥ္းသား (၅၀၀) ဂရမ္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ဟင္းခ်က္ဝိုင္ (၂) ဇြန္း၊ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ဆီ (လိုအပ္သေလာက္)၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ (၁) ဇြန္း၊ မုန္႔ဖုတ္ေပါင္ဒါ ဇြန္းဝက္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၁) ပင္၊ ဂ်င္း (၃) ဖတ္၊ ဆား (၁) ဇြန္း၊ သၾကား (၁) ဇြန္း၊ Chinese Five Spice Powder (၁) ဇြန္း တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဝက္ဝမ္းပ်ဥ္သားကို ေရေသခ်ာေဆးေၾကာၿပီး အိုးအႀကီး တစ္လံုးထဲမွာ ေရ၊ ဂ်င္းတက္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ဆန္ဝိုင္တို႔နဲ႔အတူ ေရာထည့္လိုက္ပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဆူပြက္ေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ၿပီး ေနာက္ထပ္ (၁၅) မိနစ္ခန္႔ မီးဖိုေပၚမွာ အပူေပးထားလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ အိုးထဲကထုတ္ၿပီး ေရစစ္ထားလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ သြားၾကားထိုးတံေလးေတြကို ဝက္အေခါက္ေပၚမွာ လိုက္စိုက္ၿပီး အေပါက္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ဖန္တီးေပးလိက္ပါ။ အေပါက္ေရ မ်ားေလေလ ပိုေကာင္းေလေလပါပဲ။ ၿပီးရင္ ဝက္သားတံုး မ်က္ႏွာျပင္ကို ဆားနဲ႔လိုက္ပြတ္ေပးလိုက္ပါ။ ခဏၾကာရင္ မုန္႔ဖုတ္ေပါင္ဒါမႈန္႔နဲ႔ပါ ပြတ္ေပးလိုက္ပါ။

ဝက္ေခါက္သားကို ဆားနဲ႔ မုန္႔ဖုတ္ေပါင္ဒါ ပြတ္ေပးၿပီးရင္ ေျပာင္းျပန္လွန္ေပးလိုက္ၿပီး ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲ႔ အရင္ကပြတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆားရယ္၊ သၾကားရယ္၊ Chinese Five Spice Powder ရယ္ကို ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေအးတဲ့ေနရာ တစ္ေနရာမွာ (၂) နာရီခန္႔ ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ဝက္သားကို ခဲပတ္စကၠဴနဲ႔ ပတ္ေပးလုိက္ၿပီး အေခါက္သားဘက္ကိုပဲ လွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။ ဒါမွသာ အသားမီးကြ်မ္း မသြားမွာပါ။ မုန္႔ဖုတ္မီးဖို (oven) ကို (၂၅၀) ဒီဂရီ ဆဲလ္စီးယပ္စ္ အပူခ်ိန္ခန္႔ အပူေပးလိုက္ၿပီး ဝက္ (၃) ထပ္သား ခဲပတ္ကို မိနစ္ (၃၀) (၄၀) ခန္႔ ထည့္ကင္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကြပ္႐ြတဲ့ ဝက္ေခါက္သားကင္ေလးကို ရ႐ွိပါၿပီ။ ပဲငပိအႏွစ္ (သို႔) ႏွစ္သက္ရာ င႐ုပ္ခ်ဥ္နဲ႔ တြဲဖက္ၿပီး စားသံုးေပးႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: sidechef

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD