AD
AD
AD

ထိုင္းအစားအစာ ႀကိဳက္ၾကလား။ ထိုင္းအစားအစာကိုမွ ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ ဒီေန႔မွာေတာ့ ဖက္ထိုင္းေဆာ့စ္ဆမ္းထားတဲ့ ထိုင္းစတိုင္လ္ ပင္လယ္စာညွပ္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးသြားမွာပါ။ ပုစြန္ဖတ္ေလးေတြ ေဖြးေနၿပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အရသာကို ခံတြင္းေတြ႕သူေတြ ႏွစ္ၿခိဳက္ၾကမွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ဟင္း႐ြက္ဆီ (လုိအပ္သေလာက္)၊ ပုစြန္ အေကာင္လတ္ (၁၂၀) ဂ၇မ္ခန္႔၊ ႏွမ္းဆီ (၂) ဇြန္း၊ ၾကက္ဥ (၂) လံုး၊ ညွပ္ေခါက္ဆြဲ (၁၀၀) ဂရမ္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၂) စည္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၁) ေတာင့္၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ဂ်င္းတက္ (၂) ဇြန္း၊ စပါးလင္ (၁) ပင္၊ င႐ုပ္ပြသီး (၁) လံုး၊ မုန္လာဥနီ (၂) လံုး၊ ထက္ျခမ္းျခမ္းထားတဲ့ ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး (၁) ခြက္၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ (၂) ဇြန္း၊ ပင္စိမ္း႐ြက္ (၁/၂) ခြက္၊ ေျမပဲေလွာ္ (၁/၄) ခြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။ ဖက္ထိုင္းေဆာ့စ္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ကေတာ့ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ Sriracha င႐ုပ္ေဆာ့စ္ (၂) ဇြန္း၊ ပန္းသီး႐ွာလကာရည္ (၂) ဇြန္း၊ သၾကား (၁) ဇြန္း၊ ေရ (၁/၄) ခြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးကို ဆီလိုအပ္သေလာက္ ထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေၾကးခြံျဖဳတ္၊ အၿမီးျဖတ္ၿပီးတဲ့ ပုစြန္ေတြကို (၂) မိနစ္ခန္႔ အိုးကင္းပူတိုက္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အိုးထဲကဆယ္ၿပီး ေဘးခဏဖယ္ထားေပးလိုက္ပါ။

ဒယ္အိုးထဲကို ႏွမ္းဆီတစ္ဝက္ေလာက္ထည့္ၿပီး အပူျပန္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္လိုက္ၿပီး ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ ပါးပါးေလး ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ကို ပန္းကန္ျပားထဲ ေျပာင္းထည့္ၿပီး ပါးပါးလွီးေပးထားလိုက္ပါ။

ညွပ္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ေရေႏြးအိုးထဲထည့္ျပဳတ္ၿပီး က်က္ရင္ ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲ လွယ္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ပန္းကန္လံုး အငယ္တစ္လံုးထဲမွာေတာ့ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ Sriracha င႐ုပ္ေဆာ့စ္ (၂) ဇြန္း၊ ပန္းသီး႐ွာလကာရည္ (၂) ဇြန္း၊ သၾကား (၁) ဇြန္း၊ ေရ (၁/၄) ခြက္တို႔ကို ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။

 

ဒယ္အိုးထဲကို က်န္ေနေသးတဲ့ ႏွမ္းဆီထည့္လိုက္ၿပီး ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ စပါးလင္နဲ႔ င႐ုပ္ပြသီးတို႔ကို ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ သစ္သားေယာက္မနဲ႔ (၃) (၄) မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးေနလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးျပားထဲကို ဆန္ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြရယ္၊ မုန္လာဥနီရယ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ရယ္ ထည့္ၿပီး ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မီးပိတ္ၿပီး ဖက္ထိုင္းေဆာ့စ္ကိုပါ ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္နဲ႔ ပုစြန္ကိုလည္း ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို ပန္းကန္ျပား (၂) ခ်ပ္ထဲ ခြဲထည့္ၿပီး အေပၚကေန ပင္စိမ္း႐ြက္၊ ေျမပဲေလွာ္တို႔ အုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Healthyfood

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD