AD
AD
AD

ကြ်န္ေတာ္တို႔ ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြရဲ႕ ေန႔စဥ္ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး ပစၥည္းေတြထဲမွာ တစ္ခုအပါအဝင္လို႔ ဆိုႏိုင္တာကေတာ့ ႏို႔ဆီပါပဲ။ အခ်ိဳႀကိဳက္တဲ့ ကြ်န္ေတာ္တို႔ ေ႐ႊျမန္မာေတြဟာ ေကာ္ဖီေဖ်ာ္ရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ လက္ဖက္ရည္ခ်ိဳ ေဖ်ာ္ရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ႏို႔ဆီကို ထည့္သြင္းအသံုးခ်ၾကပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေန႔လည္ေန႔ခင္း စေတာ္ဘယ္ရီသီးေလးကို ေလးစိတ္ခြဲၿပီး ႏို႔ဆီေလးဆမ္းစားတာတို႔၊ ေပါင္မုန္႔ေပၚကို ႏို႔ဆီသုတ္စားတာတို႔လို သြားရည္စာေလးေတြမွာလည္း ႏို႔ဆီက မပါမျဖစ္ေနရာမွာ ပါဝင္ေနပါတယ္။

play

 

ဒါေပမဲ့ ရယ္ဒီမိတ္ႏို႔ဆီဘူးေတြကို ကြ်န္ေတာ္တို႔ ရာႏႈန္းျပည့္ စိတ္ခ်ႏိုင္ပါ့မလား။ စက္႐ံုက ပါကင္ပိတ္ထြက္လာတဲ့ ႏို႔ဆီဘူးေတြထဲမွာ ၾကာ႐ွည္ခံေစဖို႔ အသံုးျပဳထားတဲ့ ဓာတုေဆးဝါးေတြ မပါဝင္ဘူးလို႔ မဆိုႏိုင္ပါဘူး။ ဒီေတာ့ ကိုယ္တိုင္ခ်က္လုပ္ထားတဲ့ ခ်က္ႏို႔ဆီကို အသံုးျပဳျခင္းက က်န္းမာေရးအတြက္ ပိုၿပီး စိတ္ခ်ရတာေပါ့။ အိမ္လုပ္ ခ်က္ႏို႔ဆီကို ကိုယ္တိုင္လုပ္ခ်င္သူမ်ားအတြက္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play

အိမ္လုပ္ ခ်က္ႏို႔ဆီ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ ႏို႔မႈန္႔ (၂) ခြက္၊ သၾကားျဖဴ (၁) ခြက္၊ ေရေႏြး (၁) ခြက္ တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

မီးဖိုေခ်ာင္သံုး ေမႊစက္ (သို႔) သစ္သီးေဖ်ာ္စက္ (Blender) တစ္လံုးကိုယူလိုက္ပါ။ ႏို႔ခ်ဥ္မေပါက္ေစရန္အတြက္ ေရနဲ႔ (၂) ထပ္ေတာ့ ေသခ်ာေဆးေၾကာထားေပးဖို႔လည္း လိုအပ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ႏို႔မႈန္႔ (၂) ခြက္ရယ္၊ သၾကားျဖဴ (၁) ခြက္ရယ္ကို Blender ထဲ ထည့္လိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ႀကိဳထားတဲ့ ေရေႏြးပူပူ (၁) ခြက္ကိုလည္း Blender ေမႊစက္ထဲကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ခဏေလာက္ အေအးခံၿပီးရင္ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုး သမသြားေအာင္ ေမႊစက္နဲ႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ႏို႔ရည္ ထူပ်စ္သည္အထိ ေမႊေပးရမွာပါ။ ႏို႔ရည္ထူပ်စ္ၿပီး ႏို႔ဆီပံုစံ ေပါက္သြားၿပီဆိုရင္ အဝလံုတဲ့ ဖန္ပုလင္းတစ္လံုးထဲကို ေျပာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ (၃) (၄) ရက္ေလာက္ သိုေလွာင္ထားေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အိမ္သံုးခ်က္ႏို႔ဆီေလးကို ေအာင္ျမင္စြာ ျပဳလုပ္လိုက္ႏိုင္ၿပီမို႔ မိမိႏွစ္သက္ရာ အစားအေသာက္ေတြထဲမွာ ထည့္သြင္းအသံုးျပဳ ႏိုင္ပါၿပီ။ အိမ္မွာ လက္ဖက္ရည္ခ်ိဳပဲ ေဖ်ာ္ေသာက္ေသာက္၊ သစ္သီးဝလံေတြကို လွီးျဖတ္ၿပီးပဲ ႏို႔ဆီဆမ္းစားစား အဆင္ေျပၿပီေလ။

Source: Sidechef

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD