AD
AD
AD

႐ံုးပိတ္ရက္ဆိုေတာ့ အိမ္မွာပဲ ေအးေအးေဆးေဆး နားခ်င္ၿပီး ေထြလီကာလီေတြ မခ်က္ျပဳတ္ခ်င္သူ အိမ္႐ွင္မမ်ားအတြက္ လုပ္ရလြယ္ကူၿပီး လ်င္ျမန္စြာခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္တဲ့ recipe ေလးတစ္မ်ိဳးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ တ႐ုတ္စတိုင္လ္ ၾကက္သားထမင္းေၾကာ္ပါပဲ။

play

 

ၾကက္သား အသားလႊာေလးေတြရယ္၊ ၾကက္ဥဖတ္ေလးေတြ ေရာျပြမ္းေနတဲ့ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ဖတ္ေလးေတြရယ္ကို ထမင္းေၾကာ္နဲ႔အတူ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ရမွာပါ။ ျပဳလုပ္နည္းေလးကိုေတာ့ ေအာက္မွာဆက္ဖတ္ၾကည့္ေပးပါဦး။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

(၄) ေယာက္စာ ၾကက္သားထမင္းေၾကာ္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ ၾကက္ရင္အုပ္သား အသားလႊာ (၅၀၀) ဂရမ္၊ ထမင္းျဖဴ (၃) ခြက္၊ ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုး၊ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္စံု (၁) ခြက္၊ ၾကက္ဥ (၂) လံုး၊ ႏွမ္းဆီ (၄) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ (၁/၄) ခြက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း (၁) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ေဇာက္နက္တဲ့ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲကို ႏွမ္းဆီထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ဆီပူၿပီဆိုရင္ အသားလႊာေလးေတြအျဖစ္ လွီးျဖတ္ထားတဲ့ ၾကက္သား အသားလႊာေလးေတြကို ဆီနဲ႔ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲကို လွယ္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။

ၾကက္သားေၾကာ္ထားတဲ့ ဆီေတြ က်န္ေနႏိုင္ေသးေပမဲ့ ႏွမ္းဆီနည္းနည္း ထပ္ထည့္ၿပီး လွီးျဖတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္စံုတို႔ကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေၾကာ္ေလးကို ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ခဏၾကာရင္ ဟင္း႐ြက္ေတြ ႏြမ္းလာေလာက္ၿပီဆိုေတာ့ ၾကက္ဥ (၂) လံုးကို ေဖာက္ထည့္ၿပီး မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သားလႊာနဲ႔ ထမင္းျဖဴကို ဒယ္အိုးထဲ ထည့္လိုက္ပါ။ အေပၚကေန ပဲငံျပာရည္ နည္းနည္းဆမ္းၿပီး ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို သမေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ မိနစ္အနည္းငယ္ ေၾကာ္ေပးၿပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သားထမင္းေၾကာ္နံ႔ေလး ေမႊးၿပီး ထြက္လာမွာပါ။

ပန္းကန္ျပား (၄) ခ်ပ္ကို ယူလိုက္ၿပီး ၾကက္သားထမင္းေၾကာ္ကို အညီအမွ် ခြဲထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုးနဲ႔ င႐ုပ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးေပးလိုက္ၿပီး သံပုရာသီး (၁) ျခမ္းေလာက္ ညွစ္ထည့္ေပးလိုက္ရင္ ထမင္းေၾကာ္နဲ႔ တြဲဖက္စားဖို႔ အခ်ဥ္ေလးကို ရ႐ွိပါၿပီ။ အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Sidechef

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD