AD
AD
AD

ကဲ... ႐ံုးပိတ္ရက္ေလးမွာ ဘယ္ကိုမွလည္း ခရီးမသြားခ်င္၊ အိမ္မွာပဲ မိသားစုနဲ႔ ေအးေအးလူလူ အပန္းေျပသူမ်ားအတြက္ ထမင္းနဲ႔ပဲစားစား၊ ဘီယာနဲ႔ပဲ ျမည္းျမည္း အဆင္ေျပေစမဲ့ ဟင္းလ်ာေလးတစ္မည္နဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးပါရေစေနာ္။ အဲဒါကေတာ့ အားလံုးႏွစ္ၿခိဳက္ၾကတဲ့ ငါးသံပုရာေပါင္းပါပဲ။ ျပဳလုပ္နည္းက လြယ္ကူတဲ့အတြက္ လုိက္လုပ္ရ အဆင္ေျပမွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ငါးသံပုရာေပါင္း ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ တီလားဗီးယားငါး (သို႔) ကက္ကတစ္ငါး တစ္ေကာင္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ အရသာမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ငါးငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ ဂ်င္း တစ္တက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၃) ေတာင့္၊ နံနံပင္ (၁) စည္း၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း (၇) ေတာင့္ခန္႔၊ ေကာ္မႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ သၾကား (၂) ဇြန္း၊ သံပုရာသီး (၃) လံုး တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။ 

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး တီလားဗီးယားငါး ဒါမွမဟုတ္​ ကတ္​ကတစ္​ ငါး ကို ​ေရနဲ႔သန္​႔စင္​​ေအာင္​ ​ေဆး​ေၾကာေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေၾကးခြံေတြကိုလည္း ဓားနဲ႔ျခစ္ခြာေပးလိုက္ပါ။ ေရေဆးသန္႔စက္ၿပီးတဲ့ ငါးကို ဆား၊ အရသာမႈန္႔၊ ငါးငံျပာရည္​ တို႔န႔ဲ သမ​ေအာင္​ ​ေရာနယ္​ေပးလိုက္ပါ။

ေရာနယ္​ၿပီးသားငါးကို ဂ်င္​း၊ ၾကက္​သြန္​ျဖဴ ထည္​့ထား​တဲ့ အိုးထဲမွာ ​ေရန႔ဲ ႏူး​ေအာင္​ျပဳတ္​ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ငါးျပဳတ္ထားခ်ိန္မွာ ဂ်င္​း၊ ၾကက္​သြန္​ျဖဴ၊ နံနံပင္​၊ င႐ုတ္​သီးစိမ္​း တို႔ကို ႀကိတ္​စက္ထဲထည့္ၿပီး ေရာႀကိတ္​​ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ရလာတဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကို ပန္းကန္အလြတ္တစ္ခ်ပ္ထဲ ထည့္ထားေပးလိုက္ပါ။

ေကာ္​မႈန္​႔ (၁)ဇြန္းကို ေရဆတူေရာၿပီး ​ေဖ်ာ္ေပးလိုက္​ပါ။ ရလာတ့ဲ ​ေကာ္​ရည္​ပ်စ္​ပ်စ္​ထဲကို သၾကား (၂) ဇြန္းရယ္၊ သံပုရာသီး (၂) လံုး​ကို အရည္​ညႇစ္​ထားတဲ့ သံပုရာရည္ကို ေရာထည့္ေပးၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ ခုနက ​ေရာႀကိတ္​ထားတဲ့ အဆာပလာ​ေတြကို ေကာ္ရည္ထဲကို ထည့္​​ေမႊေပးလိုက္ပါ။

play

 

ငါးႏူးရင္​ေတာ့ ငါးကို ဒယ္​အိုးထဲကဆယ္​ၿပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေကာ္ရည္နဲ႔ အဆာပလာအေရာကို ငါး​အေပၚကေန ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သံပုရာသီး အကြင္​း​ေလး​ေတြလွီးၿပီး အလွဆင္​ေပးႏိုင္ပါေသးတယ္။ ဒါဆိုရင္ ပူပူစပ္စပ္ ငါးသံပုရာေပါင္းေလးကို တ႐ွဴး႐ွဴးတ႐ွဲ႐ွဲ အဝဆြဲႏိုင္​ပါၿပီေနာ္။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD