AD
AD
AD

႐ံုးပိတ္ရက္မွာ မိသားစုေန႔လည္စာ ေကာင္းေကာင္းေလး ခ်က္ေကြ်းခ်င္သူမ်ားအတြက္ နာမည္ေက်ာ္ အိႏၵိယအစားအစာ တစ္မ်ိဳးကို မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ အာလူးတို႐ွည္ပါပဲ။ တို႐ွည္မုန္႔သားေပၚမွာ အာလူးဟင္းေလး ဆမ္းထားၿပီး အရသာလည္း႐ွိ၊ အာဟာရတန္ဖိုးလည္း ျပည့္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ျပဳလုပ္နည္းေလးကေတာ့...

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

တို႐ွည္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ ဆန္ ႏို႔ဆီဘူး (၂) လံုး၊ မတ္ပဲ ႏို႔ဆီဘူး (၁) လံုး၊ ကုလားပဲ နုိ႔ဆီဗူး (၁/၄) လံုး၊ ဇီယာေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ နံနံေစ့မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ တစ္ဝက္၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ေရ (လိုအပ္သေလာက္) တုိ႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

အာလူးဟင္း ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ကေတာ့ အာလူး (၈) လံုး၊ ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုး၊ ပဲျခမ္းဝါ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းခြဲ၊ မုန္ညင္းေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ မဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္၊ နႏြင္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း (၄) ေတာင့္၊ င႐ုတ္သီးနီေျခာက္ (၅) ေတာင့္၊ ကရေဝး႐ြက္ (၆) ႐ြက္၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆန္၊ မတ္ပဲ၊ ကုလားပဲတို႔ကို ေရာထည့္လိုက္ၿပီး (၆) နာရီခန္႔ၾကာေအာင္ ေရစိမ္ထားေပးလိုက္ပါ။ (၆) နာရီၾကာ ေရစိမ္ၿပီးရင္ေတာ့ ဆန္၊ မတ္ပဲနဲ႔ ကုလားပဲတို႔ကို တစ္ဝက္စီခြဲၿပီး ႀကိတ္စက္ထဲမွာ ညက္ညက္ေၾကသည္အထိ ႀကိတ္ေပးရပါမယ္။ ဇီယာေစ့နဲ႔ နံနံေစ့မႈန္႔တို႔ကိုပါ ေရာၿပီး ေရျမဳပ္႐ံုထည့္ၿပီး ႀကိတ္ေပးလိုက္ပါ။ တစ္ဝက္ႀကိတ္ၿပီးရင္ က်န္တစ္ဝက္ကိုလည္း အလားတူပံုစံအတိုင္းပဲ ႀကိတ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

မုန္႔ႏွစ္ရည္ ႀကိတ္ၿပီးရင္ေတာ့ မုန္႔ႏွစ္ရည္ကို ဇလံုအႀကီးတစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး အခန္းအပူခ်ိန္နဲ႔ တစ္ညသိပ္ေပးရပါမယ္။ အခ်ဥ္ေပါက္ေစဖို႔အတြက္ တေစး (yeast) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ကိုလည္း ထည့္ေပးလိုက္ပါဦး။ မုန္႔ႏွစ္ရည္ အခ်ဥ္စိမ္ထားခ်ိန္မွာ အာလူးဟင္းကို ခ်က္ထားလို႔ရပါတယ္။

play

 

ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း (၃) ဇြန္း) ထည့္ၿပီး ဆီပူလာၿပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္ညင္းေစ့၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ မဆလာ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ င႐ုတ္သီးနီေျခာက္၊ ကရေဝး႐ြက္တို႔ကို ေရာေမႊၿပီး ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အာလူး၊ ပဲျခမ္းဝါ၊ ဆားတို႔ကုိပါ ေရာထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးလိုုက္ပါ။ အာလူးႏူးေလာက္သည္အထိ ေရထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ထားေပးလိုက္ပါ။ ေရခမ္းသြားရင္ေတာ့ အာလူးဟင္းကို ရပါၿပီ။

တို႐ွည္ေၾကာ္ဖို႔အတြက္ တို႐ွည္ဗန္းတစ္ခ်ပ္ လိုပါတယ္။ တို႐ွည္ဗန္းကို ဆီအနည္းငယ္သုတ္ၿပီး မီးအပူေပးလိုက္ပါ။ ပူၿပီဆိုရင္ ေယာက္ခ်ိဳနဲ႔ မုန္႔ႏွစ္ရည္ (၁) ဇြန္းကို ခပ္ၿပီး ေလာင္းခ်လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဇြန္းဖင္နဲ႔ဖိခ်လိုက္ၿပီး မုန္႔ႏွစ္ေတြ အဝိုင္းပံုသ႑ာန္ ေဘးကိုကားထြက္သြားေအာင္ ျဖန္႔ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေပၚကေန ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း ဆမ္းေပးလိုက္ပါ။

play

 

တို႐ွည္အေပၚမွာ ျပန္႔သြားေအာင္ ဆီကိုလည္း ျဖန္႔ေပးလိုက္ပါ။ တို႐ွည္အေရာင္ေျပာင္းလာၿပီး ေဘးသားေလးေတြ ၾကြပ္လာၿပီဆိုရင္ အာလူးဟင္းကို အလည္မွာပံုေပးၿပီး တို႐ွည္ကို လိပ္ေပးလိုက္ပါ။ ခဏေလာက္ ေၾကာ္ေပးၿပီးရင္ တို႐ွည္ကို ဆယ္ၿပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးႏိုင္ပါၿပီ။ က်န္တဲ့မုန္႔ႏွစ္ရည္ကိုလည္း အထက္ပါအတိုင္း ဆက္ေၾကာ္ေပးရင္ တစ္မိသားစုလံုးအတြက္ လံုေလာက္တဲ့ တို႐ွည္ေလးေတြကို အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Stylecraze

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD