AD
AD
AD

ဒီေန႔မွာေတာ့ မိသားစုထမင္းဝိုင္းမွာ ထမင္းၿမိန္ေအာင္ ကူညီေပးမဲ့ ဟင္းလ်ာေလးတစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ အဲဒါကေတာ့ ၾကက္သားေျပာင္းဖူး စြပ္ျပဳတ္ပါပဲ။ သူ႔အတိုင္း စားလို႔လည္း ေကာင္းသလို ဟင္းခ်ိဳအျဖစ္ ထမင္းနဲ႔ တြဲဖက္လို႔လည္း လိုက္ဖက္ညီပါတယ္။ ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းေလးကို ေအာက္မွာဆက္ဖတ္ၾကည့္ေပးပါဦးေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ (၈) ေခ်ာင္း၊ ၾကက္သြန္နီ အ႐ြယ္ေတာ္ (၁) လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၄) မႊာ၊ င႐ုပ္သီးစိမ္း (၂) ေတာင့္၊ ေျပာင္းဖူးေစ့့ (၃) ခြက္၊ အာလူးအ႐ြယ္ေတာ္ (၂) လံုး၊ ၾကက္ရင္အုပ္သား (၁) ခု၊ ၾကက္စြတ္ျပဳတ္ရည္ (၂) ခြက္၊ စမုန္ျဖဴ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ခရင္မ္ (၁) ခြက္၊ ဘက္စံုသံုးဂ်ံဳမႈန္႔ (၃) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္အနည္းငယ္ တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

ေပါင္းအိုး (Instant Pot) တစ္လံုးမွာ "ဟင္းေႏႊးသည္" (saute) ဆက္တင္ကို ခ်ိန္လိုက္ၿပီး အထဲကို ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ျပားေလးေတြကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ကို ေ႐ႊအိုေရာင္သမ္းသည္အထိ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ဖတ္ေလးေတြကို ခပ္ထုတ္ေပးလိုက္ၿပီး အထဲမွာ ဝက္ဆီေလးေတြကိုပဲ ခ်န္ထားလိုက္ပါ။ အိုးထဲကို ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုပ္သီးစိမ္းတို႔ကို ထည့္ၿပီး က်န္ေနတဲ့ ဝက္ဆီနဲ႔ ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။

ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ၿပီးရင္ ေျပာင္းဖူးေစ့ေလးေတြရယ္၊ ပါးပါးလွီးထားရယ္ အာလူးရယ္၊ ၾကက္ရင္အံုသားရယ္ကို ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ခနေမႊေပးၿပီးရင္ ၾကက္စြပ္ျပဳတ္ရည္၊ စမုန္ျဖဴ၊ ဆားနဲ႔ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔တို႔ကိုပါ ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ေယာက္မနဲ႔ သမေအာင္ေမႊေပးၿပီးရင္ အဖံုးကိုလံုးေအာင္ပိတ္ၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းလိုက္ပါ။ ေပါင္းအိုးဆက္တင္မွာ "cook" လို႔ ေျပာင္းေပးဖို႔လည္း မေမ့ပါနဲ႔ဦး။

play

 

(၁၀) မိနစ္ျပည့္ရင္ ေပါင္းအိုးထိပ္ကေနၿပီး pressure အရင္ထုတ္ေပးလိုက္ပါ။ Pressure ထုတ္ၿပီးရင္ "saute" ဆက္တင္ကို ျပန္ေျပာင္းၿပီး ဟင္းခ်ိဳကို ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။ ခနၾကာရင္ ခရင္မ္နဲ႔ ဂ်ံဳမႈန္႔ကိုလည္း ေရာထည့္ေပးလိုက္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ဟင္းခ်ိဳဆူပြက္လာသည္အထိ ေမႊေပးၿပီး (၄) မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။ ဟင္းခ်ိဳ ေကာင္းေကာင္းပ်စ္ၿပီဆိုရင္ မီးပိတ္လို႔ရပါၿပီ။

အိုးထဲကို ဝက္ေပါင္ေျခာက္မီးကင္နည္းနည္းကို အတံုးေသးေသးေလးေတြ ကိုက္ထားတာရယ္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္နည္းနည္းရယ္ကို အေပၚက ျဖဴးေပးလိုက္ပါဦး။

ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္လံုးထဲေျပာင္းထည့္ၿပီး မိသားစုနဲ႔အတူ အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Myfoodstory

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD