AD
AD
AD

ေႏြရာသီေရာက္ၿပီဆိုေတာ့ ေနလည္းပိုပူလာပါၿပီ။ အျပင္ထြက္လိုက္တုိင္းလည္း ေခြ်းၿပိဳက္ၿပိဳက္က်ရလြန္းလို႔ စိတ္ညစ္ရပါတယ္။ ေႏြေနပူရဲ႕ အပူဒဏ္နဲ႔ ပ်င္းစရာ ဥၾသတြန္သံတို႔ကို အံတုႏိုင္ဖို႔အတြက္ သြားရည္စာေလး တစ္မ်ိဳးကို မိတ္ဆက္ေပးပါတယ္။ ဘာမွေထြေထြထူးထူး ျပင္ဆင္ဖို႔ မလိုအပ္သလို လုပ္ရတာလည္း အင္မတန္မွ လြယ္ကူပါတယ္။ ေနာက္ၿပီးေတာ့ ဒီအခ်ိန္က စေတာ္ဘယ္ရီသီး ေပါတဲ့အခ်ိန္ဆိုေတာ့ အသင့္ေတာ္ဆံုးပါပဲ။

play

 

စေတာ္ဘယ္ရီသီးကို ေဖ်ာ္ေသာက္လိုက္၊ ဒီတိုင္း အစိမ္းစားလိုက္ လုပ္ေနရတာ ပ်င္းဖို႔ေကာင္းပါတယ္။ အဲဒီအစား စေတာ္ဘယ္ရီသီး သုပ္ေလး သုတ္စားၾကရင္ မေကာင္းဘူးလား။ မမွည့္တမွည့္ စေတာ္ဘယ္ရီသီး ခ်ိဳခ်ဥ္ေလးေတြကို သရက္သီးသုပ္သလိုမ်ိဳး င႐ုပ္သီးအက်က္မွႈန္႔ေလးျဖဴး၊ နယ္ဖတ္ၿပီး သုတ္စားၾကည့္ပါ။ ေႏြေန႔လည္ခင္းေၾကာင့္ မႈိင္းတိုင္းတိုင္းျဖစ္ေနတဲ့ စိတ္ လန္းဆန္းသြားပါလိမ့္မယ္။ အခုေတာင္ ေတြးၾကည့္ၿပီး သြားရည္ယိုေနၿပီဟုတ္။

ျပဳလုပ္နည္းကို မေျပာခင္ အရင္ဆံုး စေတာ္ဘယ္ရီသီးရဲ႕ က်န္းမာေရးေကာင္းက်ိဳးေလးေတြကို ေဝမွ်ေပးခ်င္ပါတယ္။ စေတာ္ဘယ္ရီသီးဟာ အျမင္အာ႐ံုကို ပိုမိုေကာင္းမြန္ေစၿပီးေတာ့ ဦးေႏွာက္ လုပ္ေဆာင္မႈကို ျမင့္တက္ေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ေဂါက္ေရာဂါ၊ အဆစ္အျမစ္ေရာင္ ေရာဂါနဲ႔ တျခားႏွလံုးဆိုင္ရာ ေရာဂါေတြကိုလည္း သက္သာေပ်ာက္ကင္း ေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ စေတာ္ဘယ္ရီသီးဟာ ကိုယ္ခံအားစနစ္ကိုလည္း တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစတဲ့အတြက္ ကင္ဆာကာကြယ္ႏိုင္သလို အ႐ြယ္မတိုင္ခင္ အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းကိုလည္း တားဆီးေပးႏိုင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

စေတာ္ဘယ္ရီသီးသုပ္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့... စေတာ္ဘယ္ရီသီး အလံုး (၃၀) ခန္႔၊ သၾကား (၃) ဇြန္းခန္႔၊ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္းခန္႔၊ င႐ုပ္သီးအက်က္မႈန္႔ (၁) ဇြန္းခန္႔၊ သံပုရာသီး (၁) ျခမ္းတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး စေတာ္ဘယ္ရီသီးေလးေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ထိပ္ကအညွာေလးေတြကို ဖယ္႐ွားေပးလိုက္ၿပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းေပးလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ စေတာ္ဘယ္ရီသီး ျခမ္းကြဲ အတံုး (၆၀) ကို ရ႐ွိပါလိမ့္မယ္။ ရလာတဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီသီး ျခမ္းကြဲေလးေတြကို ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ စုထည့္ေပးလိုက္ပါ။

င႐ုပ္သီးအက်က္မႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ သၾကား (၃) ဇြန္းနဲ႔ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္းတို႔ကို ပန္းကန္လံုး အေသးတစ္လံုးထဲမွာ ေရာထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ခက္ရင္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ သၾကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ သမေအာင္ခေလာက္ေပးလိုက္ပါ။ သမသြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ ရလာတဲ့ အရည္ကို စေတာ္ဘယ္ရီသီး ျခမ္းကြဲထည့္ထားတဲ့ ဇလံုထဲကို ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ လက္နဲ႔ပဲ အသာအယာေလး နယ္ဖတ္ေပးလိုက္ပါ။ နယ္ဖတ္ၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ အေပၚကေန သံပုရာသီး (၁) ျခမ္းကို အရည္ညွစ္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ျပန္နယ္ေပးလိုက္ပါ။ စေတာ္ဘယ္ရီသီးသုပ္ ဇလံုကို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ (၅) မိနစ္ခန္႔ အေအးခံၿပီးမွ မိသားစု ဝိုင္းဖြဲ႕စားေသာက္ၾကမယ္ဆိုရင္ ေပ်ာ္႐ႊင္စရာ ေႏြေန႔လည္ခင္းေလးတစ္ခုကို ပိုင္ဆိုင္ႏိုင္ၾကမွာပါ။

ွSource: Pantra Queen

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD