AD
AD
AD

အားလံုးလည္း အႀကိဳက္ေတြ႕ၾကမဲ့ တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာေလး တစ္မည္ကေတာ့ ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ပဲ ျဖစ္မွာပါ။ တ႐ုတ္ဆိုင္ေတြမွာ ေၾကာ္ေရာင္းတဲ့ ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္လက္ရာအတိုင္း စားခ်င္ရင္ေတာ့ ေအာက္မွာေဖာ္ျပထားတဲ့ ခ်က္နည္းေလးကိုဖတ္ၿပီး လိုက္လုုပ္ၾကည့္ေပးၾကပါဦး။

ပါဝင္ပစၥည္​းမ်ား

play
 

ဝက္​သား (၃၀) က်ပ္​သား၊ ငံုးဥ (၁၀) လံုး၊ ခရမ္​းခ်ဥ္​သီး (၃) လံုး၊ မုန္​လာဥနီ (၁) လံုး၊ င႐ုတ္​ပြသီး (အစိမ္း) (၂) လံုး၊ ပန္​း​ေဂၚဖီ (၁) စိတ္၊ babycorn ေျပာင္​းဖူး (၅) ခုခန္႔၊ ​ေရႊပဲသီး (၅) ခု၊ ​ေဆာ့စ္​ ( ခရမ္​းခ်ဥ္​သီးအခ်ဥ္​ရည္​) အနည္းငယ္၊ ၾကက္​သြန္​နီ (၁) လံုး၊ ယိုးဒယားမယ္​ အ​ေၾကာ္​စံုမႈန္​႔ သို႔မဟုတ္​ ဂ်ံဳမႈန္​႔ (၁) ခြက္၊ ​ေကာ္​မႈန္​႔ (၁/၂) ခြက္၊ ဆီ (လိုအပ္သေလာက္)၊ ပဲငံျပာရည္​အၾကည္​ (၁) ဇြန္း၊ ခ႐ုဆီ (၁) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္၊ အရသာမႈန္​႔အနည္းငယ္တို႔ကို လိုအပ္​ပါတယ္​။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္​ဦးဆံုး ဝက္​သားကို ႏုတ္​ႏုတ္​စင္​း​ေပးပါ။ ႏုတ္​ႏုတ္စင္​းထား​တဲ့ ဝက္​သား​ေပၚမွာ ဂ်င္​းကို​ေထာင္​း အရည္​ညႇစ္​ထ့ဲၿပီး ​ေထာင္​းထား​တဲ့ ၾကက္​သြန္​ျဖဴ၊ ဆား၊ အရသာမႈန္​႔၊ င႐ုတ္​​ေကာင္​းမႈန္​႔ တို႔န႔ဲ သမ​ေအာင္​ ​ေရာနယ္​​ေပးရပါမယ္​။

ယိုးဒယားမယ္​ အ​ေၾကာ္​စံုမႈန္​႔နဲ႔ ေကာ္​မႈန္​႔ကို ​ေရန႔ဲ မပ်စ္​မက်ဲေလး​ေဖ်ာ္​ၿပီး နုတ္​နုတ္​စင္​းၿပီးသား ဝက္​သားကို လံုး​ေပးရပါမယ္​။ လံုးၿပီးသားဝက္​သားကိုေတာ့ ဆီပူအိုးထဲထည္​့ၿပီး ​ေၾကာ္​​ေပးရပါမယ္​။ ဝက္​သားလံုး က်က္​ၿပီဆို ရင္​ ဒယ္​အိုးထဲက ဆယ္ေပးထားပါ။

င႐ုတ္​ပြစိမ္​း (၂) လံုး​​ကို အ​ေစ့ထုတ္​ၿပီး ၄စိပ္​စိပ္​​ေပးပါ။ ပန္​း​ေဂၚဖီတစ္စိတ္​ကို အ​ေန​ေတာ္​​ေလး လွီး​ေပးပါ။ မုန္​လာဥနီ တစ္လံုးကို အဝိုင္​း​ေလး​ေတြ အ​ေန​ေတာ္​လွီး​ေပးထားပါ။ Babycorn ​ေျပာင္​းဖူး​ေသး (၅) ခုကိုေတာ့ ​(၄) ျခမ္​း ျခမ္​း​ေပးထားပါ။ ​ေရႊပဲသီး (၅) ေတာင့္​​ကိုေတာ့ ​ေဘးတေစာင္းပံု အ​ေန​ေတာ္​ လွီး​ေပးထားပါ။ ခရမ္​းခ်ဥ္​သီး (၃) လံုး​​ကိုေတာ့ (၄) ျခမ္းခြဲ​​ေပးထားလိုက္ပါ။

အသီးအ႐ြက္ေတြ လွီးေနခ်ိန္မွာ ငံုးဥေတြကို ျပဳတ္​​ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

အသီးအရြက္​​ေတြ ​ေရ​ေဆး၊ လွီးၿပီးၿပီဆိုရင္​ ဒယ္​အိုးတစ္အိုးထဲမွာ ဆီ ပါးပါးထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ လွီးထား​တဲ့ ၾကက္​သြန္​အျဖဴ၊ အနီေရာၿပီး ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ပန္​း​ေဂၚဖီစိမ္​း၊ င႐ုတ္​ပြသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ ေျပာင္​းဖူး​ေသး၊ ေရႊပဲသီးတို႔ကို ပဲငံျပာရည္​အၾကည္​၊ ခ႐ုဆီ၊ သၾကား (၁) ဇြန္​း ေရာထည္​့ၿပီး ​ေၾကာ္​​ေပးလိုက္ပါ။

အသီးအရြက္​ေတြ က်က္​ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးထဲကို ခရမ္​းခ်ဥ္​သီး​ေဆာ့စ္ (၂) ​ဇြန္​း ထည္​့​ေပးပါ။ ခုနက ​ေၾကာ္​ထား​တဲ့ ဝက္​သားလံုးထည္​့​ေပးလိုက္ပါ။ ​ငံုးဥျပဳတ္ ထည္​့​ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ (၄) စိတ္​ စိတ္​ထား​တဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္​သီးပါ ေရာထည္​့​ေပးၿပီး အဖံုးအုပ္ၿပီး မိနစ္​ (၂၀) ​ေလာက္​ တည္​​ထားေပးထားပါ။

မိနစ္ (၂၀) ျပည့္ရင္ ဆီ​ေမႊးနဲ႔ ေကာ္​ရည္​ကို ဒယ္အ္ိုးထဲ ထည့္​ေမႊ​ေပး ၿပီး (၅) မိနစ္​​ခန္႔ အဖံုးျပန္အုပ္​ထားလိုက္ပါ။ က်က္​ၿပီဆိုရင္ေတာ့ အရသာ႐ွိတဲ့ ဝက္​သားလံုးခ်ိဳခ်ဥ္​​ေၾကာ္​ေလးကို အသင့္စားသံုးလို႔ ရပါၿပီေနာ္။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD