AD
AD
AD

ကြ်န္ေတာ္တို႔ ႏိုင္ငံမွာ ဥေရာပအစားအစာေတြကို စားခ်င္တယ္ဆိုရင္ လြယ္လင့္တကူ ဝယ္စားလို႔မရပါဘူး။ စားမယ္ဆိုရင္လည္း ဟိုတယ္ႀကီးေတြမွာ ေစ်းႀကီးေပးၿပီးမွ စားလို႔ရတာပါ။ အမွန္ေတာ့ ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းကိုသိရင္ ဥေရာပအစားအစာေတြကို ဟိုတယ္လက္ရာအတိုင္း အိမ္မွာခ်က္စားဖို႔ဆိုတာ ဘာမွမခဲယဥ္းပါဘူး။

play

 

ဆြီဒင္ႏိုင္ငံရဲ႕ နာမည္ေက်ာ္ အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ဆြီဒင္အမဲလံုးဟင္းလ်ာကို ဟိုတယ္လက္ရာအတိုင္း အိမ္မွာခ်က္စား ခ်င္သူမ်ားအတြက္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play

အမဲသား (၃၀) သားခန္႔၊  ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔ (၁/၂) ခြက္၊ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ အစံု (All Spice) ၊  ဇာတိပၹဳိလ္သီးမႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ တ႐ုတ္နံနံပင္ အနည္းငယ္ကို ပါးပါးလွီးထားတာ (၁/၃) ခြက္၊ ၾကက္ဥ (၁) လံုး၊ ဂ်ံဳမႈန္႔ (၁) ခြက္၊ အမဲစြပ္ျပဳတ္ရည္ (၂) ခြက္ခြဲ၊ Heavy Cream (၁) ခြက္၊ မုန္ညင္းေစ့အႏွစ္ (၁) ဇြန္း၊ Worcestershire sauce (အေနာက္တိုင္းေဆာ့စ္တစ္မ်ိဳး) (၁) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ ႀကိတ္စက္ထဲထည့္ႀကိတ္ထားတဲ့ အမဲသားကို ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔ (၁/၂) ခြက္ကို ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ အစံု (All Spice) ရယ္၊  ဇာတိပၹဳိလ္သီးမႈန္႔ (၁) ဇြန္းရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမႈန္႔ (၁) ဇြန္းရယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ရယ္၊ ဆားအနည္းငယ္ရယ္၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီရယ္၊ တ႐ုတ္နံနံပင္ အနည္းငယ္ကို ပါးပါးလွီးထားတာ (၁/၃) ခြက္ရယ္၊ ၾကက္ဥ (၁) လံုးရယ္ကိုပါ အမဲသားပန္းကန္ထဲကို ေရာထည့္ၿပီး နယ္ေပးလိုက္ပါ။ လက္ကိုစင္ၾကယ္ေအာင္ ေဆးေၾကာၿပီး လက္နဲ႔ပဲ သမေအာင္ နယ္ေပးလိုက္ပါ။

အမဲသားနယ္ၿပီးသြားရင္ အမဲသားကို လက္နဲ႔တစ္ေကာ္ ေကာ္လိုက္ၿပီး လက္ဝါးထဲမွာ ေလာက္စာလံုး လံုးသလို ထည့္လံုးေပးလိုက္ပါ။ ပန္းကန္လံုးထဲက အမဲသားေတြအားလံုး ကုန္တဲ့အထိ္ လံုးေပးလိုက္ပါ။ လံုးၿပီးတဲ့ အမဲလံုးေတြကိုေတာ့ ဆီပူေပးထားတဲ့ ဒယ္အိုးျပားထဲကို အစီအရီထည့္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

အမဲလံုးေလးေတြ အေရာင္ေျပာင္းလာရင္ ထက္ေအာက္လွန္ေပးဖို႔ မေမ့ပါနဲ႔ဦး။ အမဲလံုးေလးေတြ က်က္ၿပီဆိုရင္ ဒယ္အိုးထဲကဆယ္ၿပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲကို ေျပာင္းထည့္ထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အဲဒီဒယ္အိုးျပားထဲကို ေထာပတ္ (၂) လက္မပတ္လည္ တစ္တံုး လွီးထည့္ေပးလိုက္ပါ။

ေထာပတ္အရည္ေပ်ာ္ၿပီး ေထာပတ္ဆီျဖစ္သြားၿပီဆိုရင္ ဒယ္အိုးထဲကို ဂ်ံဳမႈန္႔ (၁) ခြက္ ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေထာပတ္ဆီနဲ႔ ဂ်ံဴမႈန္႔ သမသြားေအာင္ ၾကက္ဥေခါက္တံနဲ႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ေထာပတ္ဆီနဲ႔ ဂ်ံဳမႈန္႔ မုန္႔ႏွစ္ရည္လိုမ်ိဳးေလး ျဖစ္သြားၿပီဆိုရင္ ဒယ္အိုးျပားထဲကို အမဲစြပ္ျပဳတ္ရည္ (၂) ခြက္ခြဲစာခန္႔ ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ခနၾကာ ေမႊေပးၿပီးရင္ Heavy Cream (၁) ခြက္ ထည့္ေပးလိုက္ပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုး သမေအာင္ ေမႊေပးၿပီးရင္ အနံ႔အရသာအတြက္ မုန္ညင္းေစ့အႏွစ္ (၁) ဇြန္း၊ Worcestershire sauce (အေနာက္တိုင္းေဆာ့စ္တစ္မ်ိဳး) (၁) ဇြန္းတို႔ကိုပါ ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးထဲကို အမဲလံုးေၾကာ္ေလးေတြကို ထည့္ၿပီး ေမႊေပးႏိုင္ပါၿပီ။ မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာ ထားၿပီးရင္ေတာ့ အသင့္သံုးေဆာင္႐ံု အေနအထားကို ရ႐ွိပါၿပီ။ ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးထဲကို လွယ္ထည့္ၿပီးရင္ေတာ့ ဆြီဒင္အမဲလံုး ဟင္းလ်ာေလးကို ဟိုတယ္ႀကီးေတြမွာ စားေနရသလိုပဲ အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Shared Food

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD