AD
AD
AD

မနက္ မနက္ဆို ဘာစားရမလဲ စဥ္းစားရတာ တစ္လုပ္ပါ။ ျမန္မာအစားအစာေတြခ်ည္းပဲ စားေနရတာလည္း ႐ိုးေနၿပီ။ ေပါင္မုန္႔မီးကင္ ေထာပတ္သုတ္လည္း မစားခ်င္ဘူး ဆိုသူမ်ားအတြက္ လုပ္ရလြယ္ကူၿပီး လ်င္ျမန္တဲ့ မနက္စာေလး တစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ ငွက္ေပ်ာခရင္မ္ ခ်ိစ္ကိတ္ပါပဲ။ ငွက္ေပ်ာခရင္မ္ခ်ိစ္ကိတ္ေလးကုိ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားၿပီး ေကာ္ဖီေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ လိုက္ၾကရေအာင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

Jell-O တံဆိပ္ ငွက္ေပ်ာအရသာ ပူတင္းခရင္မ္ (၃.၄) ေအာင္စ၊  ႏြားႏို႔ (၁) ခြက္ခြဲ၊ ခရင္မ္ခ်ိစ္ (ဒိန္ခဲခရင္မ္) (၈) ေအာင္စ၊ သကာရည္မပါတဲ့ Whipped Cream (Cool Whip) (၂) ခြက္ခြဲ၊ သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီး (၁) လံုး၊ ဗနီလာအရသာ ကြတ္ကီး (၁) ထုပ္၊ Whipped Cream (၁) ဘူးတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play

အရင္ဆံုး ပန္းကန္လံုး (၁) လံုးထဲကို Jell-O တံဆိပ္ ငွက္ေပ်ာအရသာ ပူတင္းခရင္မ္ (၃.၄) ေအာင္စကို ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ သူ႔ကို ႏြားႏို႔ (၁) ခြက္ခြဲထည့္ၿပီး ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ရလာမဲ့ ပူတင္းအႏွစ္ေလးကို အခန္းအပူခ်ိန္မွာ (၅) မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

ေနာက္ထပ္ပန္းကန္လံုး အႀကီးတစ္လံုးထဲကို ခရင္မ္ခ်ိစ္ (ဒိန္ခဲခရင္မ္) (၈) ေအာင္စ ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ပူတင္းအႏွစ္ရည္ေလးနဲ႔ ေရာၿပီး ၾကက္ဥေခါက္တံနဲ႔ ခေလာက္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပူတင္းအႏွစ္ ပန္းကန္ထဲကို သကာရည္မပါတဲ့ Whipped Cream (Cool Whip) (၂) ခြက္ခြဲ ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သစ္သားေယာက္မတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ သမေအာင္ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ပူတင္းအႏွစ္ပန္းကန္ကို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အေအးခံထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီး တစ္လံုးကို အခြံခြာၿပီး တစ္လက္မအ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ခုနက အေအးခံထားတဲ့ ပူတင္းအႏွစ္ရယ္၊ ငွက္ေပ်ာသီးတံုးေလးေတြရယ္၊ ဗနီလာအရသာ ကြတ္ကီးေလးေတြရယ္ကို ယူလိုက္ပါ။ အ႐ြယ္ေတာ္ဖန္ပုလင္း ေသးေသးေလးေတြကိုယူၿပီး ပူတင္းအႏွစ္ကို အရင္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ ငွက္ေပ်ာသီးတံုး (၃) (၄) တံုးရယ္၊ ဗနီလာကြတ္ကီး (၃) ခုေလာက္ရယ္ကို ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးမွ အေပၚကေန ဖန္ပုလင္းျပည့္သည္အထိ ပူတင္းအႏွစ္ကို ျဖည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ အေပၚကေန Whipped Cream တင္ၿပီး ဗနီလာကြတ္ကီးေလး တစ္ခုစိုက္ေပးလိုက္မယ္ဆိုရင္ ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ငွက္ေပ်ာခရင္မ္ ခ်ိစ္ကိတ္ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Shared Foods

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD