AD
AD
AD

အာလူးဟာ ကြ်န္ေတာ္တို႔ ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြရဲ႕ ေန႔စဥ္အစားအေသာက္ထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းတစ္မ်ိဳးပါ။ မေန႔ကက်န္တဲ့ အသားဟင္းေတြ ဘာေတြ႐ွိရင္လည္း အလဟႆမျဖစ္ရေအာင္ အာလူးေလးနဲ႔ေရာၿပီး ျပန္ခ်က္စားတတ္ၾကတယ္ မဟုတ္လား။ ဒီေန႔မွာေတာ့ အာလူးကို ကိုရီးယားစတိုင္လ္ ခ်က္ထားတဲ့ အာလူးဟင္းေလးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္နည္းေလးက အလြန္လြယ္ကူၿပီး စားလို႔လည္း ေကာင္းပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

လက္မဝက္အ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားတဲ့ အခြံခြာၿပီး အာလူး (၁) ေပါင္၊ ၾကက္သြန္နီ (၅) ေအာင္စ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) ေတာင့္၊ ပဲငံျပာရည္ (၃) ဇြန္း၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ (၂) ဇြန္း၊ သၾကား (၁) ဇြန္း၊ ငါးပါးနီေျခာက္ (၇) ေကာင္၊ ေရ (၁) ခြက္ခြဲတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး လက္မဝက္အ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားတဲ့ အခြံခြာၿပီး အာလူးေတြရယ္၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီဖတ္ေတြရယ္၊ င႐ုပ္ဆံုထဲ ထည့္ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္ကို ဒယ္အိုးအႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ ပဲငံျပာရည္၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔၊ သၾကားတို႔နဲ႔ ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သစ္သားေယာက္မအႀကီးတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးထဲကို ငါးပါးနီေျခာက္နဲ႔ ေရကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အဖံုးအုပ္ၿပီး medium high အပူခ်ိန္မွာ (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ (၁၀) မိနစ္ျပည့္ရင္ေတာ့ အဖံုးလွပ္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အပူခ်ိန္ကို medium ထိ ေလွ်ာ့ခ်လိုက္ၿပီး ေနာက္ထပ္ (၁၅) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ အာလူးေကာင္းေကာင္း ႏူးသည္အထိ ခ်က္ျပဳတ္ေပးၿပီးရင္ ရပါၿပီ။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ျပားထဲထည့္ၿပီး ထမင္းနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Maangchi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD