AD
AD
AD

ဝတယ္ဆိုတာ မေကာင္းပါဘူး။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ မ်ားေနရင္ ဝတ္ခ်င္တဲ့ အဝတ္အစား လွလွေလးေတြကိုလည္း ဝတ္မရ၊ ႐ွိၿပီးသား အဝတ္အစားေကာင္းေတြကိုလည္း မေတာ္နဲ႔ ေတာ္ေတာ္တိုင္ပတ္ပါတယ္။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္မ်ားေနလို႔ ဝိတ္ေလွ်ာ့ခ်င္ရင္ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ ပါဝင္မႈမ်ားတဲ့ အစားအစာေတြကို ေလွ်ာ့စားရမွာပါ။ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ ပါဝင္မႈလည္းနည္း၊ အရသာလည္း႐ွိတဲ့ အစားအစာေလး တစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ ပန္းေဂၚဖီထမင္းေၾကာ္ပါပဲ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပန္းေဂၚဖီ (၁) ျခမ္း၊ သံလြင္ဆီ (သို႔) ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊  ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) ဇြန္းရယ္၊ တ႐ုတ္နံနံႀကီး (၂) ပင္၊ င႐ုပ္ပြသီး (၁) ျခမ္း၊ မုန္လာဥ (၁) လံုးနဲ႔ သခြားဖ႐ံုသီး (၁) ျခမ္း၊  ပဲငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ တ႐ုတ္႐ိုးရာ Hoisan sauce (၁) ဇြန္း၊ ႏွမ္းဆီ (၁) ဇြန္းတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ပန္းေဂၚဖီ တစ္ျခမ္းကို အပြင့္ေလးေတြပဲရေအာင္ လွီးထုတ္ၿပီး ေမႊစက္ထဲမွာ ထည့္ေမႊေပးလိုက္ပါ။ အမႈန္႔ေလးေတြ ရသည္အထိ ညက္ညက္ေၾကသြားၿပီဆိုရင္ ေမႊစက္ထဲကေန ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲကုိ ေျပာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။

ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ သံလြင္ဆီ (သို႔) ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္းခန္႔ အရင္ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ညက္ညက္ေၾကေအာင္ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) ဇြန္းရယ္၊ တ႐ုတ္နံနံႀကီး (၂) ပင္ကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတာရယ္ကို ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ၿပီးရင္ င႐ုပ္ပြသီး (၁) ျခမ္း၊ မုန္လာဥ (၁) လံုးနဲ႔ သခြားဖ႐ံုသီး (၁) ျခမ္းတို႔ကို အတံုးေလးေတြတံုးၿပီး ဆီပူအိုးထဲ ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ပဲငံျပာရည္ (၁) ဇြန္းရယ္၊ တ႐ုတ္႐ိုးရာ Hoisan sauce (၁) ဇြန္းရယ္၊ ႏွမ္းဆီ (၁) ဇြန္းရယ္၊ ခုနက အမႈန္႔ႀကိတ္ထားတဲ့ ပန္းေဂၚဖီရယ္ကို ဒယ္အိုးထဲ ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို သမေအာင္ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။

play

 

(၅) မိနစ္ခန္႔ၾကာေအာင္ ေၾကာ္ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းေဂၚဖီထမင္းေၾကာ္ေလးကို ရ႐ွိပါၿပီ။ ထမင္းေၾကာ္ဆိုေပမဲ့ ဆန္ထမင္းမပါတဲ့အတြက္ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ ပါဝင္မႈနည္းပါးၿပီး ဝိတ္ခ်ခ်င္သူေတြအတြက္ အသင့္ေတာ္ဆံုးပါပဲ။ မိမိႏွစ္သက္ရာ ဟင္းခ်ိဳတစ္ခုခုနဲ႔ တြဲဖက္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: MyFoodStory

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD