AD
AD
AD

႐ံုးျပန္တက္တဲ့ေန႔ ညေနမွာ ညစာကို ဘာခ်က္စားရမလဲ မသိျဖစ္ေနသူေတြအတြက္ အရသာလည္း႐ွိၿပီး ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူတဲ့ ဟင္းတစ္ႏွပ္ကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ အဲဒါကေတာ့ ကိုရီးယားစတိုင္လ္ အမဲနံ႐ိုးႏွပ္ဟင္းပါပဲ။

play

 

အသားမ်ားမ်ား အမဲနံ႐ိုးတံုး အိအိေလးေတြကို ပန္းသစ္ေတာ္သီးနံ႔ သင္းသင္းေလးေမႊးေနတဲ့ ဟင္းအႏွစ္ၾကားက ႐ွယ္ဆြဲရမွာဆိုေတာ့ Monday Blues ကို ေက်ာ္လြန္ၿပီး အရသာ႐ွိ႐ွိ စားသံုးႏိုင္တဲ့ ညစာတစ္နပ္ ျဖစ္ေစႏိုင္မွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

အမဲနံ႐ိုး (၂) ေပါင္ခန္႔၊ ၾကက္သြန္နီအႀကီး (၁) လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၈) တက္ခန္႔၊ ပန္းသစ္ေတာ္သီး (၂) လံုး၊ ဂ်င္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၃) ဇြန္း၊ သၾကားညိဳ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (၁/၂) ဇြန္း၊ ႏွမ္းဆီ (၁) ဇြန္း၊ ႏွမ္းေစ့ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ပဲစိမ္းေစ့နဲ႔ ထင္း႐ွဴးေစ့ အနည္းငယ္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး အမဲနံ႐ိုးေပၚက အဆီဖတ္ေလးေတြကို လွီးထုတ္ၿပီး အသားတံုးအေပၚကေန ဓားရာေပးလိုက္ပါ။ သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာၿပီးရင္ အမဲနံ႐ိုးတံုးေလးေတြကို ေရေႏြးပူပူထဲမွာ (၅) မိနစ္ခန္႔ ထည့္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ အမဲနံ႐ိုးျပဳတ္တံုးေလးေတြကိုေတာ့ ေရေအးထဲမွာထည့္ေဆးၿပီး ဇကာတစ္လံုးနဲ႔ ေရစစ္၊ အေအးခံထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

အမဲ႐ိုးျပဳတ္ထားခ်ိန္မွာ ဟင္းအႏွစ္ေဆာ့စ္ကို ျပဳလုပ္ရပါမယ္။ ၾကက္သြန္နီအႀကီး (၁) လံုး၊ ပန္းသစ္ေတာ္သီး (၂) လံုး၊ ဂ်င္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၈) တက္တို႔ကို အခြံခြာ၊ သန္႔႐ွင္းေရးလုပ္ၿပီး ေမႊစက္ (blender) ထဲကို ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေပၚကေန ပဲငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၃) ဇြန္း၊ သၾကားညိဳ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (၁/၂) ဇြန္းတို႔ကို ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ Blender ကို ခလုတ္ႏွိပ္ၿပီး ေမႊ႕ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ အမဲနံ႐ိုးေတြကိုထည့္လိုက္ၿပီး အေပၚကေန ပန္းသစ္ေတာ္သီး ေဆာ့စ္အႏွစ္ကို ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ အဖံုးပိတ္ၿပီး မိနစ္ (၃၀) ခန္႔ ႏွပ္ေပးလိုက္ပါ။ မိနစ္ (၃၀) ျပည့္ရင္ သစ္သားေယာက္မနဲ႔ ေကာင္းေကာင္းေမႊေပးၿပီး မီးအပူခ်ိန္ကို အနိမ့္ဆံုးအထိ ေလွ်ာ့ခ်လိုက္ပါ။ ေနာက္ၿပီးရင္ မိနစ္ (၂၀) ခန္႔ ဆက္ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ေနာက္ထပ္ မိနစ္ (၂၀) ျပည့္ရင္ေတာ့ အမဲနံ႐ိုးလည္း ေကာင္းေကာင္းႏူးေလာက္ၿပီမို႔ အေပၚကေန ပဲစိမ္းေစ့ေလးေတြ ျဖဴးၿပီး ဆက္ေမႊေပးလိုက္ပါဦး။ (၅) မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးၿပီးရင္ အမဲနံ႐ိုးႏွပ္ ေကာင္းေကာင္းက်က္သြားပါၿပီ။ ေဇာက္နက္တဲ့ ပန္းကန္လံုး (၁) လံုးထဲကို ေျပာင္းထည့္ၿပီး အေပၚကေန ထင္း႐ွဴးေစ့ေလးေတြ ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ထမင္းျဖဴနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏုိင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Maangchi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD