AD
AD
AD

ဗီယက္နမ္႐ိုးရာ အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ဖုိေခါက္ဆြဲကိုလည္း စားခ်င္တယ္။ အမဲသားလည္း မစားဘူးဆိုတဲ့ လူေတြ႐ွိလား။ အဲဒီလိုလူေတြအတြက္ သက္သတ္လြတ္ ဗီယက္နမ္ဖိုေခါက္ဆြဲ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလို္က္ပါတယ္။ ဆန္ေခါက္ဆြဲေလးစားလိုက္၊ တို႔ဟူးေၾကာ္ေလးဝါးလိုက္၊ စြပ္ျပဳတ္ရည္ေလး တဖူးဖူးမႈတ္ေသာက္လိုက္နဲ႔ အရသာ႐ွိ႐ွိ စားသံုးရမွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုး၊ ၾကက္သြန္နီအေသး (၂) လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) ေတာင့္၊ ဂ်င္း (၂) တက္၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္ (၁) ေခ်ာင္း၊ င႐ုပ္ေကာင္းေစ့ (၁/၂) ဇြန္း၊ ေလးညွင္းပြင့္ (၆) ပြင့္၊ စမုန္စပါး (၃) ပြင့္၊ ေျမပဲဆီ (၁) ဇြန္း၊ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ အဆီခဲ (၁) တံုး၊ ပဲငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ မုန္လာဥနီ (၁) လံုး၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း (၁) ျခမ္း၊ မႈိ (၁၀) ပြင့္၊ ဆန္ေခါက္ဆြဲ (၆) ေအာင္စ၊ တို႔ဟူး (၁) တံုး၊ ေျမပဲဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁/၂) ဇြန္း၊ ဆား (၁) ဇြန္း၊ ေရ (၅) ခြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး အခြံခြာၿပီး အတံုးေလးေတြလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သြန္နီဥ (အေသး) ေလးေတြကို အိုးတစ္လံုးထဲထည့္လိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ေလးညွင္းပြင့္၊ င႐ုပ္ေကာင္းေစ့၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္၊ စမုန္စပါးတိ္ု႔ကိုလည္း ထက္ျခမ္းျခမ္းၿပီး အိုးတစ္လံုးထဲကို ထည့္လိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ အဲဒီအိုးကို မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး (၂) မိနစ္ခန္႔ ေလွာ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အိုးထဲကို ေျမပဲဆီထည့္ၿပီး ေနာက္ထပ္ (၁) မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးမွ ေရနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ အဆီခဲကိုထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဟင္းရည္ဆူပြက္လာၿပီဆိုရင္ အပူေလွ်ာ့ၿပီး (၂၅)  မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ မီးပိတ္ၿပီး ခဏႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

ဒယ္အိုးျပားထဲမွာ ေျမပဲဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁/၂) ဇြန္းထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ တို႔ဟူးကိုေတာ့ ပါးပါးလွီး ဆားနဲ႔နယ္ၿပီး ဒယ္အိုးျပားထဲမွာ ထည့္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ (၅) မိနစ္ကေန (၈) မိနစ္ၾကား ေၾကာ္ေပးလိုက္ရင္ေတာ့ တို႔ဟူးေၾကာ္ေလးကို ရ႐ွိပါၿပီ။ ေၾကာ္ေနရင္း ထက္ေအာက္လွန္ေပးဖို႔လည္း မေမ့ပါနဲ႔ဦး။

ဟင္းခ်ိဳအိုးတစ္လံုးကို မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ဇကာတစ္လံုးခံေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အဲဒီဇကာထဲကို ဟင္းခ်ိဳရည္ေတြ ေလာင္းထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းနဲ႔ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြကို ဖယ္ထုတ္လိုက္ပါ။ စြပ္ျပဳတ္ရည္ခ်ည္းပဲ က်န္ခဲ့မွ ပဲငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ မုန္လာဥနီ (၁) လံုး၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း (၁) ျခမ္း၊ မႈိ (၁၀) ပြင့္တို႔ကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ မုန္လာဥနီ၊ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ မႈိတို႔ကို ပါးပါးလွီးၿပီးမွ ထည့္ေပးရမွာပါ။ ၿပီးရင္ မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့နဲ႔ (၅) မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။

play

ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြ ျပဳတ္ထားတုန္း တျခားအိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆန္ေခါက္ဆြဲကို ေရေႏြးပူပူနဲ႔ ထည့္စိမ္ထားေပးလိုက္ပါ။ (၃) မိနစ္ခန္႔ စိမ္ျပဳတ္ေပးလိုက္ရင္ ဆန္ေခါက္ဆြဲက်က္ပါၿပီ။ ဆန္ေခါက္ဆြဲက်က္ရင္ ပန္းကန္လံုးေတြထဲကို အညီအမွ်ခြဲထည့္ၿပီး စြပ္ျပဳတ္ရည္၊ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္နဲ႔ တို႔ဟူးေၾကာ္တို႔ကို အေပၚကအုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ သက္သတ္လြတ္ ဗီယက္နမ္ဖိုေခါက္ဆြဲေလးကို အရသာ႐ွိ႐ွိ ပူပူေလးဆြဲႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Sidechef

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD