AD
AD
AD

ၾကက္ဆာေတးကင္ကို ႀကိဳက္ၾကလား။ ဆာေတးခ်စ္သူေတြအတြက္ ဒီေန႔မွာေတာ့ အိႏၵိယစတိုင္လ္ ၾကက္ဆာေတးကင္ စပ္စပ္ေလး ျပဳလုပ္နည္းကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ ျပဳလုပ္ရတာ လြယ္ကူျမန္ဆန္သလို စားရတာလည္း အရသာ႐ွိလို႔ တစ္အိမ္သားလံုး ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကမွာပါ။ ျပဳလုပ္နည္းကေတာ့...

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

(၁) လက္မအ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားတဲ့ အ႐ိုးထုတ္ၿပီးသား ၾကက္ေပါင္ (၁) ကီလိုခန္႔၊ Sambal Oelek (င႐ုပ္ခ်ဥ္ေဆာ့စ္) စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ (၁/၄) ခြက္၊ ပ်ားရည္ (၃) ဇြန္း၊ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ့ စပါးလင္ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း (၂) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ေထာပတ္ (၂) ဇြန္းတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ Sambal Oelek (င႐ုပ္ခ်ဥ္ေဆာ့စ္) စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ (၁/၄) ခြက္၊ ပ်ားရည္ (၃) ဇြန္း၊ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ့ စပါးလင္ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း (၂) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္တို႔ကို ေရာထည့္ၿပီး ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ အဲဒီေဆာ့စ္ထဲမွာ ၾကက္သားတံုးေလးေတြကိုထည့္ၿပီး နယ္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သားထည့္ၿပီးရင္ အနည္းဆံုး (၂) နာရီေလာက္ စိမ္ၿပီး ႏွပ္ထားေပးဖို႔လည္း မေမ့ပါနဲ႔ဦး။ ၿပီးမွ ၾကက္သားတံုးေတြကို ဝါးတုတ္ေခ်ာင္းေလးေတြနဲ႔ တစ္ေခ်ာင္းမွာ (၄) တံုးႏႈန္းနဲ႔ လိုက္သီေပးလိုက္ပါ။

play

 

အကင္ဖိုကိုုေတာ့ မကင္ခင္ (၁၀) မိနစ္ေလာက္ လိုကတည္းက ႀကိဳတင္ၿပီး အပူေပးထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေထာပတ္ဆီေလးကိုလည္း အကင္ဖိုေပၚက ဇကာေလးေတြေပၚမွာ ပြတ္ထားေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ ၾကက္သားတုတ္ထိုးေလးေတြကို အကင္ဖိုေပၚတင္ၿပီး ကင္ေပးလိုက္ပါ။ ကင္ေနရင္း ခုနက ေဆာ့စ္နဲ႔ျပန္သုတ္ေပးဖို႔ကိုလည္း မေမ့ပါနဲ႔ဦး။ မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာရင္ ထက္ေအာက္လည္း လွန္ေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲထည့္ၿပီး နံနံပင္နဲ႔ သံပုရာသီး တစ္စိတ္ေလာက္အုပ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Myfoodstory

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD