AD
AD
AD

ညေနပိုင္းမွာ ဘီယာေအးေအးေလး တစ္လံုးနဲ႔ ျမည္းဖို႔အတြက္ အာလူးေၾကာ္ေတြ၊ ကန္စြန္းပလိန္းေတြ၊ ငါးမုန္႔ေၾကာ္ေတြကို ညည္းေငြ႕လာၿပီဆိုရင္ အျမည္းလုပ္လို႔ေကာင္းတဲ့ စားစရာေလး တစ္ခုနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ အဲဒါကေတာ့ ကိုကာကိုလာ ဝက္နံ႐ိုးေပါင္းပါပဲ။

နာမည္ဆန္းသလို အရသာကလည္း တကယ္ထူးျခားပါတယ္။ ျပဳလုပ္ရတဲ့အဆင့္ေတြကလည္း တကယ္ကို လြယ္ကူ႐ိုး႐ွင္းလွပါတယ္။ ႏူးေအာင္ျပဳတ္ဖို႔ ခက္တဲ့ ဝက္နံ႐ိုးကို ကိုကာကိုလာနဲ႔ေပါင္းလိုက္ျခင္းက ကိုကာကိုလာရဲ႕ ခ်ိဳၿမိန္တဲ့အရသာေတြ ဝက္သားေတြကို စိမ့္ဝင္သြားေစၿပီး ပိုၿပီးလည္း ႏူးလြယ္ေစပါတယ္။ ျပဳလုပ္နည္းကုိ ေအာက္မွာေဖာ္ျပထားပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ဝက္နံ႐ိုး (Baby Ribs) တစ္တြဲ၊ ကိုကာကိုလာ (၁) ဘူး၊ ဆားအနည္းငယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔အနည္းငယ္၊ ဘာဘီက်ဴးေဆာ့စ္ (၁) ဘူး တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

ဝက္နံ႐ိုး (၇) ေခ်ာင္းခန္႔ပါတဲ့ နံ႐ိုးတစ္တြဲကို ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆားနဲ႔င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ကို ထက္ေအာက္ ႏွံ႔စပ္ေအာင္ ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ (၂) မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

Slow Cooker (ေပါင္းအိုး) တစ္လံုးထဲကို ဝက္နံ႐ိုးတြဲကို ေခြထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေပါင္းအိုးထဲကို ကိုကာကိုလာတစ္ဘူး ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ အဖံုးပိတ္ၿပီးရင္ တစ္နာရီခန္႔ ဆက္တင္ခ်ိန္ၿပီး ေပါင္းထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

တစ္နာရီျပည့္ရင္ေတာ့ ဝက္နံ႐ိုးကို ညွပ္နဲ႔ယူထုတ္ၿပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲ ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဝက္နံ႐ိုးေပါင္းကို ဘာဘီက်ဴေဆာ့စ္နဲ႔ သုတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ နံ႐ိုးတစ္ေခ်ာင္းခ်င္းစီကို ဓားထက္ထက္နဲ႔ လွီးထုတ္ၿပီး အသင့္စား႐ံု ျပင္ဆင္ထားလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ ဘီယာေအးေအးေလးနဲ႔ တြဲဖက္လို႔ လိုက္ဖက္မဲ့ ကိုကာကိုလာဝက္နံ႐ိုးေပါင္းေလးကို ရ႐ွိသြားပါၿပီ။ ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္အရသာနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ဝက္နံ႐ိုးေလးကို စိတ္တိုင္းက် သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Shared Food

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD