AD
AD
AD

ဒီေန႔မွာေတာ့ ပုစြန္ခ်စ္သူေတြအတြက္ ပုစြန္ဟင္းခ်က္နည္းေကာင္းေလး တစ္ခုကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ အိႏၵိယစတိုင္လ္ ပုစြန္အုန္းႏို႔ဟင္းပါပဲ။ ပုစြန္အရသာ ခ်ိဳခ်ိဳေလးၾကားမွာ အုန္းႏို႔အရသာ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔ ေမႊးေမႊးေလး ေရာယွက္ေနၿပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲစားလိုက္ရရင္ေတာ့ လိုက္ပြဲေတာင္ ေလာက္မွာမဟုတ္ပါဘူးေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပုစြန္ဆိတ္ အေကာင္ခပ္ႀကီးႀကီး အေကာင္ (၂၀) ခန္႔၊ င႐ုပ္သီးေျခာက္ (၁၀) ေတာင့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၆) ေတာင့္၊ င႐ုပ္ေကာင္းေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ နံနံပင္ေစ့ (၁) ဇြန္း၊ ဇီရာေစ့ (၁) ဇြန္း၊ မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ လက္တစ္ဆုပ္စာခန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ အုန္းသီးမႈန္႔ (၁/၂) ခြက္၊ အုန္းႏို႔ (၁) ခြက္ တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။ ဟင္းအႏွစ္အတြက္ကေတာ့ စားအုန္းဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ဂ်င္းေထာင္း (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္နီ (၁/၂) ခြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ (၁/၂) ခြက္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ဟင္းေမႊး႐ြက္ (၈) ႐ြက္ခန္႔တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

တကယ္လို႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ပုစြန္ကိုသံုးတယ္ဆိုရင္ အေၾကးခြံခြာ၊ ေခါင္းျဖတ္ၿပီး ေရနဲ႔စင္ၾကယ္ေအာင္ ေဆးေၾကာေပးလိုက္ပါ။ ဒါမွမဟုတ္ ရယ္ဒီမိတ္ပုစြန္ကို သံုးတယ္ဆိုရင္ေတာ့ ေရထဲမွာ (၁၅) မိနစ္ခန္႔စိမ္ၿပီး ေရခဲ႐ိုက္သား အေျခအေနကေန စားလို႔အဆင္ေျပတဲ့အထိ ျပဳလုပ္ေပးလိုက္ပါ။

င႐ုပ္သီးေျခာက္ (၁၀) ေတာင့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၆) ေတာင့္၊ င႐ုပ္ေကာင္းေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ နံနံပင္ေစ့ (၁) ဇြန္း၊ ဇီရာေစ့ (၁) ဇြန္း၊ မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ လက္တစ္ဆုပ္စာခန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ အုန္းသီးမႈန္႔ (၁/၂) ခြက္၊ အုန္းႏို႔ (၁) ခြက္တို႔ကို ေမႊစက္ (Blender) ထဲမွာ ထည့္ေမႊၿပီး ေခ်ာေမြ႕တဲ့အႏွစ္ေလး ရသည္အထိ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေဘးခဏဖယ္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာေတာ့ စားအုန္းဆီရယ္၊ ဂ်င္းနဲ႔ၾကက္သြန္နီရယ္ကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ၿပီးၿပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကိုထည့္ၿပီး (၅) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ခုနက ေမႊစက္ထဲထည့္ေမႊထားတဲ့ ဟင္းအႏွစ္ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဆားလိုအပ္သေလာက္ထည့္ၿပီး သစ္သားေယာက္မနဲ႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မီးအပူခ်ိန္ကိုေလွ်ာ့ၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။

(၁၀) မိနစ္ျပည့္ရင္ေတာ့ ပုစြန္ဆိတ္ေလးေတြကို ဟင္းအိုးထဲထည့္ၿပီး (၈) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေပၚကေန ဟင္းေမႊး႐ြက္နည္းနည္း အုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ထမင္းပူပူအေပၚကေန ပုစြန္ဟင္းေလးဆမ္းၿပီး အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Myfoodstory

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD