AD
AD
AD

ဘာလိုလိုနဲ႔ ျမန္မာတို႔ရဲ႕ ႏွစ္ကူးသၾကၤန္ေတာင္ နီးလာၿပီေနာ္။ သၾကၤန္မွာ မ႑ပ္ထိုင္၊ ေရပက္ရတာကို ႀကိဳက္တဲ့သူေတြ႐ွိသလို အေပါင္းအသင္းေတြနဲ႔ တစ္အိမ္အိမ္မွာစုၿပီး နားေအးပါးေအး မုန္႔လုပ္စားရတာကို ႏွစ္သက္သူေတြလည္း ႐ွိပါတယ္။ သၾကၤန္႐ံုးပိတ္ရက္မွာ ေအးေအးလူလူ ေသာက္စားခ်င္သူေတြအတြက္ ေဘာ္ဒါေတြနဲ႔ စုေသာက္လို႔ေကာင္းတဲ့ ေကာ့ေတးလ္ေလး တစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ အဲဒါကေတာ့ ဖရဲဆိုဂ်ဴး ေကာ့ေတးလ္ေလးပါပဲ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ဖရဲဆိုဂ်ဴး ေကာ့ေတးလ္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ အေစ့လြတ္ဖရဲသီး အေသး (၂) လံုး (ဖရဲသီး လံုးလံုးေလး ျဖစ္ဖို႔လို)၊ ဆုိဂ်ဴး (၂) လံုး၊ ေရသန္႔ ေရခဲတံုး (၂) ခြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဖရဲသီးထိပ္ပိုင္းကို ျဖတ္ေတာက္ေပးလိုက္ပါ။ (ပံုမွန္လွီးေနက်လို အလည္က ထက္ျခမ္းမျခမ္းဘဲ ထိပ္ဖ်ားေနရာေလးကို ပံုပါအတိုင္း လွီးျဖတ္ေပးရမွာပါ။) ၿပီးရင္ေတာ့ ဇြန္း႐ွည္တစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ဖရဲသီးအသားေတြကို ေကာ္ထုတ္ၿပီး ေမႊစက္ (blender) ထဲကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဖရဲသီး (၂) လံုး စလံုးကို အသားေတြခပ္ထုတ္ၿပီး ဖရဲသီးအခြံခြက္ေလးေတြပဲ က်န္ေအာင္ လုပ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ဖရဲသီးအသားေတြ အျပည့္ထည့္ထားတဲ့ ေမႊစက္ (blender) ကို တစ္မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဇလံုတစ္လံုးေပၚမွာ ဇကာတစ္လံုးခံၿပီး ဖရဲသီးေဖ်ာ္ရည္ကို အႏွစ္နဲ႔ အရည္ခြဲျခားေပးလိုက္ပါ။ ဖရဲသီးအႏွစ္ေတြ အေပၚကေန ဇြန္းဖင္နဲ႔ဖိဖိေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဇကာထဲမွာ က်န္ခဲ့တဲ့အႏွစ္ေတြကို လႊင့္ပစ္လိုက္ပါ။ ေနာက္ၿပီးေတာ့ ဖရဲသီးေဖ်ာ္ရည္ေပၚမွာ ေဝ့တက္ေနတဲ့ အျမွဳပ္ေတြကိုလည္း ဇြန္းနဲ႔ခပ္ထုတ္၊ ဖယ္႐ွားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ေရခရားအႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ ရလာတဲ့ ဖရဲသီးေဖ်ာ္ရည္ကို ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆိုဂ်ဴး (၂) လံုးကိုလည္း ေရာထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဇြန္း႐ွည္တစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ သမေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ခုနကဖယ္ထားခဲ့တဲ့ ဖရဲသီးအခံြထဲကို ေျပာင္းထည့္ၿပီး ပိုက္ေလးတပ္ေပးလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ သၾကၤန္မွာ ေအးေအးလူလူေသာက္ရင္း chill ဖို႔ ဖရဲဆိုဂ်ဴေကာ့ေတးလ္ေလးကို ရ႐ွိပါၿပီေနာ္။

Source: Maangchi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD