AD
AD
AD

အားလပ္ခ်ိန္ေလးေတြမွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေလးေတြ ကင္စားမယ္ဆုိ ခါတိုင္းထက္ပိုၿပီး စားေကာင္းေအာင္ ဒီလိုေလးေတြ လုပ္ၾကည့္ပါေနာ္။

၁။ ဘယ္ဟာေတြက ကင္စားလို႔ေကာင္းမလဲ

play
 

ေရဓာတ္မ်ားတဲ့ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြက ကင္စားဖို႔အတြက္ အဆင္မေျပပါဘူး။ အပူနဲ႔ထိတယ္ဆုိရင္ပဲ အရည္ေတြထြက္ ေပ်ာ့ၿပဲသြားၿပီး အရသာပ်က္သြားတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားၿပီး အစိုဓာတ္နည္းတာေတြက ကင္စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ အာလူး၊ ပန္းငရုတ္ပြ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႔လို အမွ်င္ဓာတ္ပါၿပီး အရသာေကာင္းတာေတြကို ေရြးတာ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။

၂။ အ႐ြယ္အစား

play
 

ကင္ဖုိ႔အတြက္ လွီးျဖတ္တဲ့ အရြယ္အစားကလည္း လိုေသးတယ္။ အထူးသျဖင့္ေတာ့ အမ်ိဳးအစားမတူတဲ့ သစ္သီးဝလံေတြကို အတူတူကင္မယ္ဆိုရင္ လွီးျဖတ္တဲ့ အရြယ္အစားေတြ တူလို႔မရဘူး။ က်က္ဖုိ႔ၾကာတဲ့ဟာေတြကို ခပ္ေသးေသးျဖတ္၊ အက်က္ျမန္ရင္ ခပ္ႀကီးႀကီးျဖတ္ေပါ့။

၃။ ဆီ

play
 

ဒီအတိုင္းကင္ရင္ အပူနဲ႔ထိတဲ့အခါ အသီးအရြက္ေတြက ကပ္ကုန္တယ္။ ဆီေလးသုတ္ျပီး ကင္တာက မကပ္ဘူး။ တူးလည္းမတူးေတာ့ဘူး။ စားရတာလည္း ပိုႏူးညံ့ပါတယ္။ ဆီကိုေလာင္းမခ်ဘဲ နည္းနည္းေလာက္ သုတ္ေပးၿပီးမွ အရသာမႈန္႔ေလးျဖဴးၿပီးကင္တာ အေကာင္းဆံုးပါ။

၄။ အိုးပူမွကင္

play
 

ကင္မယ့္အိုး၊ ဇကာကို ပူလာေအာင္ အရင္လုပ္ရတယ္။ ပူလာေတာ့မွ အသီးအရြက္ေတြကိုကင္ရင္ ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းေနမွာပါ။ အေရာင္ေလးလည္းလွေနေရာ။

Source : GHK

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD