AD
AD
AD

ၾကာဆံခ်က္ဆုိတာလည္း ျမန္မာေတြ ႏွစ္သက္ၾကတဲ့ ျမန္မာ့အစားအစာတစ္ခုပါပဲ။ ေန႔လယ္ေန႔ခင္း ၾကာဆံခ်က္ေလး စားဖုိ႔အတြက္ ဟိုေမးဒီစမ္းနဲ႔ စမ္းခ်က္ၾကည့္လိုက္ပါတယ္။ အရသာေလးက မဆိုးဘူးဆုိေတာ့ ကိုယ့္လက္ရာေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါရေစဦး။

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ -

ပဲၾကာဆံ - ၂၅ သား

မိႈေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲလိပ္၊ ၾကက္ေတာင္ပံတု - ၁၀ သား စီ

ၾကက္သြန္နီအေသး - ၁၀ သား

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ က်ပ္သား

ၾကက္သား - ၃၀ သား

ငံုးဥ - အလံုး ၂၀ (သို႔မဟုတ္ ဘဲဥ ၅ လံုး)

အရင္ဆံုး လုပ္ရမွာက ပဲၾကာဆံကို ေရစိမ္ထားဖုိ႔ပါ။ မႈိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲလိပ္၊ ၾကက္ေတာင္ပံတု(အေျခာက္) တို႔ကိုလည္း ေရစိမ္ထားေပးရပါမယ္။ ႏူးၿပီဆုိေတာ့မွ ကိုယ္စားမယ့္အရြယ္ လွီးျဖတ္ေပးထားရံုပါပဲ။ ပန္းေျခာက္ေတြကိုေတာ့ ဝတ္ဆံကိုထုတ္ၿပီး အထံုးေလးေတြ ထံုးထားပါ။ ဝတ္ဆံကခါးတတ္လို႔ ဝတ္ဆံတုိင္ကို ထုတ္ရတာျဖစ္ပါတယ္။

play
Photo : yelp

 

ၾကက္သားကို အရသာမႈန္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔နယ္ၿပီး ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တုိ႔ကိုေထာင္းထည့္ၿပီး ျပဳတ္ထားပါ။ ၾကက္သားေတြ မႏူးတႏူးျဖစ္လာရင္ အသားေတြကို ဆယ္ၿပီး မွ်င္ထားလိုက္ပါ။ အရိုးေတြကိုေတာ့ အရသာအတြက္ ဆက္တည္ထားရပါမယ္။ ငံုးဥေလးေတြကိုလည္းျပဳတ္ၿပီး အခြံႏႊာထားပါ။

play

 

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီကို ေထာင္းၿပီး အစိမ္းမႈန္႔နဲ႔ ဆီသတ္ရပါမယ္။ ဆီစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ၿပီဆုိရင္ ၾကက္သားေတြကို ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ။ ဟင္းရည္ ဆူလာၿပီဆုိရင္ေတာ့ မႈိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲလိပ္၊ ၾကက္ေတာင္ပံတုတုိ႔ကို ထည့္ေပးလို႔ ရပါၿပီ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္နီဥေလးေတြကို အလံုးလိုက္ အခြံႏႊာၿပီးထည့္ပါ။

play

 

ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ ဆီသတ္ထားတဲ့ ၾကက္သားေတြကို ထပ္ထည့္ေပးရပါမယ္။ ၾကက္သားေတြ ႏူးသြားၿပီဆုိရင္ ပဲၾကာဆံထည့္ၿပီး ေနာက္ထပ္ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ဆို ၾကာဆံခ်က္ ရပါၿပီ။ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္ေလးျဖဴးၿပီးစားရံုပါပဲ။ အခ်ဥ္ အစပ္အတြက္ေတာ့ သံပုရာသီးေလးညွစ္ထည့္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ေလး ထည့္ၿပီး စားၾကတာေပါ့ေနာ္။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD