အိမ္မႈကိစၥႏိုင္နင္းတယ္ဆိုတာ ဒီေခတ္ႀကီးထဲမွာ လူတိုင္းအတြက္ လိုအပ္တဲ့အရည္အခ်င္းတစ္ခုပါ။ ဒါေလးေတြ တတ္ထားရင္ အနည္းဆံုးေတာ့ အားလပ္ရက္မွာ ကိုယ္စားခ်င္တာကို ခ်က္စားလို႔ရတာေပါ့။ ကိုရီးယား အစားအစာေတြကိုမွ ႏွစ္သက္တယ္ ဆိုရင္ေတာ့ ကိုရီးယားႏိုင္ငံရဲ႕ အေျခခံအစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ bibimbap (ကိုရီးယားထမင္းသုပ္) လုပ္နည္းကို ေဖာ္ျပေပး လိုက္ပါတယ္ေနာ္။ Bibimbap (ကိုရီးယားထမင္းသုပ္) ဟာဆိုရင္ CNN Travel ရဲ႕ ကမၻာ့အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ (၅၀) မွာ နံပါတ္ (၄၀) ခ်ိတ္ထားတာျဖစ္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ ထမင္းျဖဴႏွစ္ပန္းကန္၊ သခြားဖ႐ံုသီးတစ္လံုး၊ မုန္လာဥနီတစ္ျခမ္း၊ မႈိ (၄) ပြင့္၊ အမဲသား (သို႔) ဝက္သား (၁၀၀) ဂရမ္၊ ၾကက္ဥ (၂) လံုး၊ ပဲငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔အနည္းငယ္၊ ကိုရီးယား ငရုပ္သီးအႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၃) ဇြန္း၊ သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း၊ ႏွမ္းဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း၊ ႏွမ္းေစ့အနည္းငယ္တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး မုန္လာဥနီရယ္၊ သခြားဖ႐ံုသီးရယ္၊ မႈိရယ္ကို (၆) စင္တီမီတာအရြယ္ အေျမွာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဝက္သား (ဝက္သားမစားရင္ ဒီေနရာမွာ အမဲသားကို အစားထိုး အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္) (၅၀) ဂရမ္ကို (၆) စင္တီမီတာ အရြယ္ အေျမွာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးလိုက္ပါ။ က်န္တဲ့ (၅၀) ဂရမ္ကိုေတာ့ ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးလိုက္ပါ။

play

 

ပဲငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း၊ ႏွမ္းေစ့နဲ႔ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔တို႔ကိုေတာ့ ပန္းကန္လံုးေလး တစ္လံုးထဲမွာ ေရာထားေပးလိုက္ပါ။ ေရာၿပီးၿပီဆိုေတာ့မွ ပန္းကန္လံုးႏွစ္လံုးထဲမွာခြဲၿပီး ခုနက အသားအေျမွာင္းေလးေတြနဲ႔ မႈိဖတ္ေလးေတြကို တစ္ခြက္စီမွာခြဲၿပီး စိမ္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ ဆီအပူေပးထားၿပီးမွ ၾကက္ဥကို အကာသက္သက္၊ အႏွစ္သက္သက္ ခြဲေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥေၾကာ္ အကာသက္သက္၊ အႏွစ္သက္သက္ က်က္သြားၿပီဆိုေတာ့မွ ထံုးစံအတိုင္း အေျမွာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးကို ဆီအပူျပန္ေပးၿပီး က်န္ေနေသးတဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို တစ္မ်ိဳးစီေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ဆိုလိုတာက မုန္လာဥနီကို သက္သက္ေၾကာ္၊ သခြားသီးကို သက္သက္ေၾကာ္၊ အသားနဲ႔ မႈိကို သက္သက္ေၾကာ္ရမွာပါ။ သခြားသီးနဲ႔ မႈိကုိေတာ့ အခ်ိန္ခနေလးပဲ မီးအပူေပးဖို႔လိုပါတယ္။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးကို ဆီပူျပန္ေပးၿပီး အေစာပိုင္းတုန္းက ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ့ အသားေတြကို ထည့္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ အသားေတြ အရမ္းႀကီးက်က္မသြားေအာင္ေတာ့ သတိထားဖို႔လိုပါတယ္။ မိနစ္ပိုင္းေလာက္ၾကာရင္ ကိုရီးယား ငရုပ္သီးအႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၃) ဇြန္းနဲ႔ ေရအနည္းငယ္တို႔ကို အသားအိုးထဲ ေရာထည့္ၿပီး ပ်စ္လာသည္အထိ ေမႊေပးေနလိုက္ပါ။

play

 

ဒါၿပီးရင္ေတာ့ bibimbap (ကိုရီးယားထမင္းသုပ္) ကို တည္ခင္းဖို႔ အခ်ိန္က်ပါၿပီ။ အရင္ဆံုး ပန္းကန္လံုး (အႀကီး) တစ္လံုးထဲမွာ ထမင္းခူးထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပံုပါအတိုင္း ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို လွလွပပေလး လိုက္စီလိုက္ပါ။ ပူပူေႏြးေႏြး ခ်က္ထားတဲ့ အႏွစ္ကိုေတာ့ အလည္ကေန အသာေလးပံုထားေပးလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာ႐ွိတဲ့ bibimbap (ကိုရီးယားထမင္းသုပ္) ေလးတစ္ပြဲကို လွလွပပေလး ျပင္ဆင္ဖို႔ၿပီးၿပီျဖစ္လိုု႔ အိမ္သားေတြ၊ မိမိခ်စ္သူခင္သူေတြကို ေခၚၾကြား/ ေခၚေကြ်းႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Kfoodaddict

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video