AD
AD
AD

Kebab ဆိုတဲ႔ တုတ္ထိုးအသားကင္ဟာ ကမၻာတဝွမ္းလံုးမွာ ႏွစ္သက္စြာစားသံုးၾကတဲ႔ အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ Kebab ကို အသားေတြတင္မက ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔၊ အာလူးတို႔လို ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြနဲ႔လည္း ကင္ၾကပါတယ္။ အဲဒီထဲမွာမွ JOOJEH KABOB လို႔ေခၚတဲ႔ ပါရွား kebab အကင္တစ္မ်ိဳးက နာမည္အႀကီးဆံုးပါပဲ။

play

 

အသားေတြကို တံုးတစ္ၿပီးကင္ထားတဲ႔ အသားကင္ေတြကို သံပုရာရည္ေလးညွစ္ၿပီး ဆမ္းစားရတာကို ႏွစ္သက္ၾကမွာပါ။ ဘီယာေလးနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးရင္လိုက္ဖက္သလို ဒီတိုင္းစားရင္လည္းေကာင္းတာပါပဲ။ ေအာက္မွာေဖာ္ျပထားတာကေတာ႔ ပါရွား အသားကင္ျပဳလုပ္နည္းေလးပါပဲ။

ပါဝင္ပစၥည္း

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ႔ အရိုးထုတ္ၿပီးသား ၾကက္ရင္အုပ္သား (၂) ေပါင္ခန္႔၊ ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုး၊ သံပုရာရည္အနည္းငယ္၊ ကံုကုမံ (ဝတ္ဆံ) အမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁/၂) ဇြန္း၊ ဆား (၁/၂) ဇြန္း၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (၁/၄) ဇြန္း၊ သံလြင္ဆီ (၄) ဇြန္း တိုု႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

ျပဳ လုပ္ပံုကေတာ႔  ၾကက္သြန္နီရယ္၊ သံလြင္ဆီရယ္၊ သံပုရာရည္၊ ကံုကုမံအမႈန္႔၊ ဆားနဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔တို႔ကို ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ေရာထည္႔လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို သမသြားေအာင္ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ၾကက္ရင္အုပ္သားကို ခုတ္ထစ္ၿပီး အရြယ္ေတာ္အတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ တံုးတစ္လိုက္ပါ။ ခုနက ပါဝင္ပစၥည္းေတြေရာၿပီး ရလာတဲ႔အႏွစ္ကို ၾကက္သားတံုးေတြၾကားမွာ ႏွံ႕စပ္သြားေအာင္ ျဖဴးေပးနယ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ အဖံုးဖံုးၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အနည္းဆံုး (၆) နာရီနဲ႔ (၁၀) နာရီၾကားၾကာေအာင္ ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ အသားကင္တဲ႔သတၱဳသီတံေတြနဲ႔ ၾကက္သားတံုးေတြကို ထိုးသီလိုက္ပါ။ မီးဖိုမီးဖိုတစ္ခုကို အသင္႔ဖိုထားၿပီး သီတံေတြကို မီးဖိုေပၚမွာ ဇကာကြက္ေလးခံၿပီး တင္ထားေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သားေတြ အရသာေကာင္းမြန္ေစဖို႔ တစ္ဖက္ကိုမလွန္ခင္ အနည္းဆံုး (၅) မိနစ္ကေန (၇) မိနစ္ၾကား ကင္ေပးလိုက္ပါ။ အသားအက်က္ညီမညီကိုေတာ႔ ဓားေလးတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ အသားကို ထိုးၾကည္႔ျခင္းျဖင္႔ သိႏိုင္ပါတယ္။ အသားက အဆီျပန္ၿပီး ျဖဴေဖြးလာၿပီးဆိုုရင္ေတာ႔ စားသံုးဖို႔အတြက္ ရယ္ဒီျဖစ္ပါၿပီ။

ငရုပ္ပြသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ အာလူးတို႔ကိုလည္း ပံုစံတူမီးကင္ၿပီး တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ေတာ႔ အရသာရွိတဲ႔ ပါရွားအသားကင္ေလးကို စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။

Source: 196flavors

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD