KFC တို႔၊ Lotteria တို႔၊ Marry Brown တို႔လို ၾကက္ေၾကာ္နဲ႔ ဘာဂါဆိုင္ေတြ ေပၚေပါက္လာၿပီးေနာက္ ကြ်န္ေတာ္တို႔ရဲ႕ အားလပ္ရက္ မိသားစုေလွ်ာက္လည္ၾကတဲ႔ေနရာေတြမွာ အဲဒီလို အျမန္ရ အစားအေသာက္ဆိုင္ေတြလည္း အပါအဝင္ျဖစ္လာပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ မိသားစု (၄) ေယာက္စားလို႔ရတဲ႔ ၾကက္ေၾကာ္ (၄) (၅) တံုးပါ တစ္ျခင္းကို (၆၀၀၀)၊ (၇၀၀၀) ဝန္းက်င္ရွိတယ္ဆိုရင္ ၾကက္သား တပိႆာ (၇၀၀၀) ဝန္းက်င္ေလာက္ရွိေနတဲ႔အခ်ိန္မွာ အိမ္မွာ ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ ေၾကာ္စားမယ္ဆိုရင္ မိသားစုဝဝလင္လင္ ပိုစားလို႔ရတာေပါ႔။

play

 

ႏိုင္ငံျခားၾကက္ေၾကာ္ဆိုင္ေတြအတိုင္း အရသာရေအာင္ အိမ္မွာ ေၾကာ္စားခ်င္သူေတြအတြက္ ၾကက္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးေတြကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ႔ အေနေတာ္အရြယ္ ခုတ္ထစ္ၿပီးသား ၾကက္သားတံုးမ်ား၊ အစံုသံုးဂ်ံဳမႈန္႕ (၁၈၀ ဂရမ္) (၁) ခြက္ခြဲခန္႕၊ ဘိုင္ကာဘြန္နိတ္ ဆိုဒါ (၁၂ ဂရမ္)၊ Good Seasons တံဆိပ္ အီတလီအရသာမႈန္႔ တစ္ထုပ္၊ ၾကက္ဥ (၃) လံုး၊ ႏြားႏို႔ (၁၆၀ မီလီလီတာ) (၁) ခြက္ခြဲခန္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (၁၅ ဂရမ္) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းခန္႕၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ (သို႔) ေျမပဲဆီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ တစ္ထုပ္၊ ဆားနဲ႔ ငရုပ္သီး တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥ (၃) လံုးကိုေဖာက္ထည္႔ၿပီး ခေလာက္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ႏြားႏို႔ (၁၆၀ မီလီ လီတာ) ကို ၾကက္ဥခြက္ထဲ ထည္႔ၿပီး ေရာေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အဲဒီပန္းကန္ကို ေဘးခဏဖယ္ထားလိုက္ပါ။ ေနာက္ထပ္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးစြပ္ျပဳတ္အမႈန္႔ရယ္၊ အီတလီ အရသာမႈန္႔ရယ္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ရယ္၊ ဆားနဲ႔ ဂ်ံဳမႈန္႔ရယ္ကို ေရာထည္႔လိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ႔ ေစာေစာက ေဘးဖယ္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥနဲ႔ ႏြားႏို႔အေရာပန္းကန္ထဲမွာ ၾကက္သားတံုးေတြကို အရင္ႏွစ္၊ ၿပီးမွ ဂ်ံဳမႈန္႔အေရာ ပန္းကန္ထဲမွာ ၾကက္သားတစ္ခုလံုး ဂ်ံဳမႈန္႔ေတြ ေပသြားေအာင္ လူးေပးလိုက္ပါ။ အဲဒီလို ဂ်ံဳမႈန္႔နဲ႔ ၾကက္ဥအႏွစ္လူးၿပီးတဲ႔ ၾကက္သားတံုးေလးေတြကိုေတာ႔ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲ ခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။ ၾကက္သားအားလံုး ဂ်ံဳလူးသြားေအာင္ ဒီပံုစံအတိုင္းပဲ လုပ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ႔ ေၾကာ္လို႔ရပါၿပီ။ ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ (သို႔) ေျမပဲဆီကို တစ္လက္မခြဲ၊ (၂) လက္မ အနက္ေလာက္ထည္႔ၿပီး မီးအပူေပးလိုက္ပါ။ ဆီပူၿပီဆိုရင္ ၾကက္သားတံုးေလးေတြကို ဆီပူထဲထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ေပးလို႔ရပါၿပီ။ မိနစ္ (၂၀) ဝန္းက်င္ေလာက္ ထက္ေအာက္လွန္ေပးရင္း ေၾကာ္ေပးလိုက္မယ္ဆိုရင္ ရပါၿပီ။ အစပ္အရသာႀကိဳက္တတ္ရင္ ဂ်ံဳမႈန္႔ထဲမွာ ငရုုပ္သီးမႈန္႔နည္းနည္းပါ ထည္႔ေပးလိုက္ပါဦး။

ၿပီးရင္ ၾကက္ေၾကာ္တံုးေတြကို ဒယ္အိုးျပားထဲကဆယ္ၿပီး တစ္ရွဴးစကၠဴတစ္ရြက္နဲ႔ ဆီစစ္ေပးလိုက္ပါ။ ဒီလိုဆီစစ္ေပးျခင္းျဖင္႔ ၾကက္ေၾကာ္ေတြကို အဆီအရမ္းမ်ားၿပီး က်န္းမာေရးကို ထိခိုက္ေစျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါလိမ္႔မယ္။ ၿပီးရင္ေတာ႔ အာလူးေၾကာ္တို႔၊ အာလူးေထာင္းတို႔၊ ကိုကာကိုလာတို႔နဲ႔ တြဲဖက္ၿပီး တကယ္႔ၾကက္ေၾကာ္ဆိုင္မွာ ထိုင္စားေနရသလို အိမ္မွာပဲ မိသားစုလိုက္ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ရႊင္ရႊင္ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

ွSource: wikihow

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video