AD
AD
AD

ဒီေခတ္ႀကီးထဲမွာ အရက္၊ ဘီယာမေသာက္တတ္တဲ့သူ ဆိုတာ ခပ္႐ွား႐ွားပါ။ အနည္းဆံုးေတာ့ အလုပ္သေဘာအရ social drink ေလာက္ေတာ့ ေသာက္ၾကတာပါပဲ။

play

 

ေခတ္ေပၚလူငယ္ေတြ တတ္သင့္တတ္အပ္တဲ့ အဌာရသပညာရပ္ေတြထဲမွာ တစ္ခုအပါအဝင္ျဖစ္တဲ့ ေကာ့ေတးလ္ (cocktail) စပ္နည္းကို တတ္ထားတာ မမွားပါဘူး။ ဒီေန႔မွာေတာ့ လူသိမ်ားတဲ့ ေကာ့ေတးလ္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ Mojito ကို ပံုစံကြဲျပဳလုပ္ထားတဲ့ ဘလူးဘယ္ရီ mojito ေကာ့ေတးလ္စပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ဘလူးဘယ္ရီသီး (၁၀) လံုး၊ ႐ိုး႐ိုးသကာရည္ (သၾကားေပ်ာ္ရည္) (၁) ေအာင္စ၊ ေရခဲလက္တစ္ဆုပ္စာ၊ သံပုရာေဖ်ာ္ရည္ (၀.၅) ေအာင္စ၊ ဆိုဒါ (၁.၅) ေအာင္စ၊ ရမ္အရက္ (၁.၅) ေအာင္စ၊ ပူစီနံ႐ြက္ (၇) ႐ြက္ခန္႔တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး ဖန္ခြက္႐ွည္တစ္လံုးထဲကို ဘလူးဘယ္ရီသီး (၁၀) လံုးခန္႔ ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ အဲဒီဖန္ခြက္ထဲကို ႐ိုး႐ိုးသကာရည္ (သၾကားေပ်ာ္ရည္) (၁) ေအာင္စကိုလည္း ေရာေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သစ္သားက်ည္ေပြ႕ အေသးတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ အသာေလး ဖိေျခေပးလိုက္ပါ။ ဖန္ခြက္႐ွည္ထဲကို ေရခဲလက္တစ္ဆုပ္စာခန္႔လည္း ထည့္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ သံပုရာေဖ်ာ္ရည္ (၀.၅) ေအာင္စရယ္၊ ဆိုဒါ (၁.၅) ေအာင္စရယ္၊ ရမ္အရက္ (၁.၅) ေအာင္စရယ္ကိုလည္း ဖန္ခြက္႐ွည္ထဲ ထည့္ေပးလိုက္ပါဦး။ ပူစီနံ႐ြက္ (၄) ႐ြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး လက္ဝါးထဲမွာ ပြတ္ေျခေပးၿပီး ဖန္ခြက္ထဲကို ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဇြန္း႐ွည္တစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ဖန္ခြက္ေအာက္ေျခထိေရာက္ေအာင္ ပို႔ေပးလိုက္ပါ။ ေကာ့ေတးလ္အေပၚမွာေတာ့ ပူစီနံ႐ြက္ေလးေတြကို တင္ထားေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဘလူးဘယ္ရီ mojito ေအးေအးေလးကို စိတ္တိုင္းက်သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Shared Foods

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD