AD
AD
AD

မနက္မနက္ဆို မနက္စာ ဘာစားရမလဲ စဥ္းစားရတာလည္း အလုပ္တစ္လုပ္ပါပဲ။ အိမ္လုပ္ကြတ္ကီးမုန္႔ေလးေတြ ဖုတ္စားခ်င္ၿပီး အိမ္မွာ မုန္႔ဖုတ္မီးဖို (oven) မ႐ွိသူမ်ားအတြက္ Oven မလိုဘဲ ျပဳလုပ္ႏိုင္မဲ့ ေခ်ာကလက္ကြတ္ကီး ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ ပါတယ္ေနာ္။

play

အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ကို သံုးထားတဲ့အတြက္ က်န္းမာေရးအတြက္လည္း အေထာက္အကူျဖစ္ေစပါတယ္။ အခ်ိန္အားျဖင့္လည္း နာရီဝက္ထက္ ပိုမၾကာတဲ့အတြက္ သားသား၊ မီးမီးေလးေတြအတြက္ မနက္စာစီစဥ္ေပးခ်င္တဲ့ ေမေမေတြအတြက္လည္း အဆင္ေျပေစမွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ေထာပတ္ (၁/၂) ခြက္၊ သၾကား (၂) ခြက္၊ ႏြားႏို႔ (၁/၂) ခြက္၊ ကိုကိုးမႈန္႔ (ေခ်ာကလက္မႈန္႔) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၄) ဇြန္း၊ ေျမပဲေထာပတ္အႏွစ္ (၁/၂) ခြက္၊ ဗနီလာအႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ အသင့္စား ရယ္ဒီမိတ္ အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ (၃) ခြက္ခြဲတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ေထာပတ္ (၁/၂) ခြက္ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ေထာပတ္အရည္ေပ်ာ္လာၿပီဆိုရင္ သၾကား (၂) ခြက္ ထည့္ၿပီးေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ႏြားႏို႔ (၁/၂) ခြက္ရယ္၊ ကိုကိုးမႈန္႔ (ေခ်ာကလက္မႈန္႔) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၄) ဇြန္းရယ္ကို ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို သမေအာင္ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။

play

 

(၃) မိနစ္ခန္႔ၾကာရင္ ဒယ္အိုးထဲကို ေျမပဲေထာပတ္အႏွစ္ (၁/၂) ခြက္ ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဗနီလာအႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္းရယ္၊ အသင့္စား ရယ္ဒီမိတ္ အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ (၃) ခြက္ခြဲရယ္ကို ဒယ္အိုးထဲ ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ သမေအာင္ေရာေမႊၿပီး မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာ ႏွပ္ထားေပးၿပီးရင္ ေရခဲမုန္႔ေကာ္တဲ့ဇြန္းနဲ႔ ေကာ္ထုတ္လိုက္ၿပီး စတီးလ္လင္ပန္းတစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ တစ္ပံုခ်င္းစီ လိုက္ပံုေပးထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲ (၁၅) မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာ႐ွိတဲ့ ေခ်ာကလက္အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ ကြတ္ကီးေလးေတြကို စိတ္တိုင္းက် သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Shared Foods

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD