AD
AD
AD

႐ံုးပိတ္ရက္မွာ အစားအေသာက္အဆန္းေလးေတြကိုမွ ခ်က္ျပဳတ္ျမည္းစမ္းလိုသူေတြအတြက္ ကမၻာေက်ာ္ထိုင္းအစားအစာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ဖက္ထိုင္းေခါက္ဆြဲကို ပံုစံသစ္နဲ႔ စီမံထားတာေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ ဒီဟင္းပြဲေလးမွာေတာ့ ပံုမွန္ဖက္ထိုင္းေခါက္ဆြဲေတြမွာလို ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို သံုးမထားဘဲ ကန္စြန္းဥကို ေခါက္ဆြဲဖတ္ေလးေတြလိုျဖစ္ေအာင္ spiralizer လို႔ေခၚတဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး ပစၥည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႔ စီမံထားတာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ကန္စြန္းဥအႀကီး တစ္လံုး၊ မုန္လာဥနီ ျခစ္ၿပီးသား (၂) ခြက္ခန္႔၊ ပန္းေဂၚဖီ (၂) ခြက္ခန္႔၊ အေစ့နဲ႔ အူတိုင္ထုတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးထားတဲ့ င႐ုပ္ပြသီး (၁) လံုး၊ နံနံပင္အနည္းငယ္၊ စပ်စ္ေစ့ဆီ (၂) ဇြန္းခန္႔၊ ပဲငံျပာရည္ (၁/၄) ခြက္ခန္႔၊ အယ္လ္မြန္ေထာပတ္ (၂) ဇြန္းခန္႔၊ ေမပယ္လ္သကာရည္ (၁) ဇြန္းခန္႔၊ သံပရာသီး (၁) ျခမ္းခန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) ေတာင့္၊ ဂ်င္းေတာင့္ (၁) လက္မခန္႔၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ဆီ (၁/၄) ခြက္ခန္႔ လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ကန္စြန္းဥနဲ႔ မုန္လာဥနီကို spiralizer လို႔ေခၚတဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး ပစၥည္းတစ္မ်ိဳးကိုသံုးၿပီး အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ျခစ္ယူပါ။ ဒီေနရာမွာ spiralizer မ႐ွိရင္လည္း ပံုမွန္မုန္လာဥ ျခစ္တဲ့ဓားနဲ႔ပဲ ေခါက္ဆြဲဖတ္လို အမွ်င္ေလးေတြရေအာင္ ဖန္တီးႏိုင္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ရလာတဲ့အမွ်င္ေလးေတြကို ဖယ္ထားၿပီး ဖက္ထိုင္းေဆာ့စ္လုပ္ဖို႔အတြက္ ျပင္ဆင္ရပါမယ္။

အ႐ြယ္ေတာ္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ စပ်စ္ေစ့ဆီရယ္၊ ပဲငံျပာရည္ရယ္၊ အယ္လ္မြန္ေထာပတ္ရယ္၊ မာပယ္လ္သကာရည္ရယ္၊ သံပရာသီးရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္၊ ဂ်င္းေတာင့္ရယ္၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ရယ္၊ ဆားရယ္ကို ေရာထည့္ၿပီး ၾကက္ဥေခါက္တံနဲ႔ ခေလာက္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

မီးဖိုေပၚမွာ medium အပူခ်ိန္ေလာက္နဲ႔ ဒယ္အိုးျပားအႀကီးတစ္လံုးကို အပူေပးထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးျပားထဲကို စပ်စ္ေစ့ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ (၂) ဇြန္းခန္႔ ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဒယ္အိုးပူလာၿပီ ဆိုတာနဲ႔ ပန္းေဂၚဖီဖတ္ေတြနဲ႔ မုန္လာဥနီ အမွ်င္ေလးေတြကို ဒယ္အိုးထဲမွာ (၅) မိနစ္ခန္႔ ဆီပူထိုးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးထဲကို င႐ုပ္ပြသီးအမွ်င္ေလးေတြကို ထည့္ေပးလိုက္ၿပီး (၂) မိနစ္၊ (၃) မိနစ္ခန္႔ ဆီပူထိုးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးထဲက ဆယ္ထုတ္ၿပီး ဇလံုအႀကီးတစ္လံုးထဲကို ေျပာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။

ခုနက ဒယ္အိုးျပားထဲမွာပဲ ေခါက္ဆြဲပံုစံ အမွ်င္ေလးေတြရေအာင္ ျခစ္ထားတဲ့ ကန္စြန္းဥေခါက္ဆြဲဖတ္ေလးေတြကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ စပ်စ္ေစ့ဆီနည္းနည္းပါ ထည့္ေပးၿပီး (၈) မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးလိုက္မယ္ဆိုရင္ ကန္စြန္းဥဖတ္ေလးေတြ အေရာင္ေျပာင္းသြားတာကို ေတြ႕ျမင္ရမွာပါ။

ၿပီးတာနဲ႔ ေၾကာ္ၿပီးတဲ့ ကန္စြန္းဥေခါက္ဆြဲဖတ္ေလးေတြကို ဇလံုအႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ တျခားဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြရယ္၊ ဖတ္ထိုင္းေဆာ့စ္ရယ္နဲ႔ ေရာၿပီးနယ္ေပးလိုက္ပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုး သမသြားေအာင္ လက္အိတ္နဲ႔ေသခ်ာကိုင္တြယ္ၿပီး နယ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ နံနံပင္အုပ္ၿပီး အရသာတမူထူးျခားတဲ့ ကန္စြန္းဥ ဖတ္ထိုင္းေခါက္ဆြဲေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Sidechef

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD