အစားအေသာက္နဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ trend ေတြက ႏွစ္စဥ္ျဖစ္ေပၚေနက်ပါ။ ဥပမာေျပာရရင္ သိပ္မၾကာခင္က အင္တာနက္ေပၚမွာ ေခတ္စားသြားတဲ့ ကိုရီးယားေခါက္ဆြဲ အစပ္စားတဲ့ challenge တို႔၊ Bangkok Night Market ေခတ္စားတုန္းက သက္တန္႔ေရာင္ milk tea ေတြ၊ ပံုးလွလွေလးေတြထဲ ထည့္ေရာင္းတဲ့ Soda ေဖ်ာ္ရည္ေတြကို ဓာတ္ပံုရိုက္ၿပီး အင္တာနက္ေပၚ တင္ၾကတာတို႔ေပါ့။ အစားအေသာက္နဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ Trend ေတြက ကမၻာတဝွမ္းမွာ အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိပါတယ္။ ဒီေန႔မွာေတာ့ ၂၀၁၈ ေရာက္ရင္ ေခတ္စားလာႏိုင္တဲ့ အစားအေသာက္ Trend ေလးေတြကုိ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

၁။ Air Fryer သံုးၾကမယ္

Air Fryer ဆိုတာ အာလူးေၾကာ္တို႔၊ ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္တို႔ကို အရင္ကလို ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီေတြသံုးၿပီး မေၾကာ္ဘဲ ေလပူအားကိုသံုးၿပီး ၾကြပ္ရြေနေအာင္ ေၾကာ္ရတာျဖစ္ပါတယ္။ ဒီေတာ့ ဆီမသန္႔လို႔ အစားအေသာက္မသန္႔ဘူးဆိုတဲ့ ျပႆနာမ်ိဳးေတြ မ႐ွိေတာ့ဘူးေပါ့။ ေနာက္ၿပီး ဆီဖိုးနည္းနည္းသက္သာလည္း နည္းလားေပါ့။ ဒါဟာ ၂၀၁၈ ခုႏွစ္မွာ ေခတ္စားလာႏိုင္တဲ့ Food Trend တစ္ခုပါ။

၂။ အသီးအႏွံံေတြကို စြပ္ျပဳတ္လုပ္ေသာက္လာၾကမယ္

play
 

အရင္တုန္းက သစ္သီးဝလံေတြကို အေစ့အဆန္ေတြနဲ႔ေရာၿပီး က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းမြန္တဲ့ အစားအစာျဖစ္လာေအာင္ သစ္သီးေဖ်ာ္စက္ထဲ ထည့္ေမႊၿပီးမွ ေသာက္သံုးၾကပါတယ္။ ေနာက္ပိုင္းမွာေတာ့ သစ္သီးဝလံေတြကို ေရာေမႊၿပီးမွ စြပ္ျပဳတ္စတိုင္လ္ပိုၿပီး ေသာက္သံုးလာၾကပါလိမ့္မယ္။ အဲဒီလိုလုပ္ျခင္းျဖင့္ ဗိုက္တာမင္နဲ႔ အာဟာရဓာတ္ေတြကို ပိုမိုုရရွိေစႏိုင္ပါတယ္တဲ့။ ပံုမွာျပထားတာကေတာ့ ေရႊဖ႐ံုသီး၊ ပန္းသီးနဲ႔ ဂ်င္းစြပ္ျပဳတ္ပဲျဖစ္ပါတယ္။

၃။ Superfood ေကာ္ဖီေသာက္ၾကမယ္

play
 

ပင္ပြားေစ့တို႔၊ ပိုက္ဆံေလွ်ာ္ပင္ေစ့တို႔ကို က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းမြန္တဲ့အေစ့ေတြလို႔ သတ္မွတ္ၾကၿပီး မနက္မိုးလင္းလို႔ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ၿပီးတာနဲ႔ တျခားအသီးေတြနဲ႔ေရာၿပီး smoothie ေဖ်ာ္ေသာက္ၾကတာပါ။ အခုေတာ့ အဲဒီအေစ့ေတြကို ေကာ္ဖီထဲမွာပါ ထည့္ေသာက္လို႔ရပါၿပီ။ ပရိုတိန္းၾကြယ္ဝၿပီး အာဟာရလည္းစံုလင္တဲ့ superfood ေတြကို ပ႐ိုတိန္းမႈန္႔အျဖစ္ ေျပာင္းလဲၿပီး ေကာ္ဖီထဲမွာ ထည့္ေသာက္လို႔ရေနပါၿပီ။

၄။ အပင္ေတြကရတဲ့ ပ႐ိုတိန္းဓာတ္ကို ပိုမိုအားကိုးလာၾကမယ္

play
 

ပ႐ိုတိန္းဓာတ္ကို အသားတစ္မ်ိဳးတည္းကရတာ မဟုတ္ပါဘူး။ အသီးအ႐ြက္ေတြကေနလည္း ပ႐ိုတိန္းဓာတ္အမ်ားႀကီးကို ႐ရွိႏိုင္ပါေသးတယ္။ အထူးသျဖင့္ ပဲနီေလးတို႔၊ ပဲနက္တို႔၊ ပဲႀကီးတို႔လို အပင္ကထြက္တဲ့ ပ႐ိုတိန္းေတြဟာလည္း ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အက်ိဳး႐ွိပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ အပင္ကရတဲ့ ပ႐ိုတိန္းေတြနဲ႔ မကၠစီကန္ပဲဟင္းလိုမ်ိဳး အရသာ႐ွိတဲ့ အစားအစာေတြကို ဖန္တီးႏိုင္ပါေသးတယ္။

၅။ က်န္းမာေရးနဲ႔ပိုညီညြတ္တဲ့ မုန္႔ပဲသေရစာေတြ စားလာၾကမယ္

play

ဆီမ်ားတဲ့ အာလူးေၾကာ္ေတြ၊ အသင့္စားသံုးႏိုင္တဲ့ ထုပ္ပိုးၿပီးမုန္႔ေတြေနရာမွာ က်န္းမာေရးနဲ႔ပိုညီညြတ္တဲ့ မုန္႔ပဲသေရစာေတြ အစားထိုးဝင္ေရာက္လာပါလိမ့္မယ္။ ဥပမာ ပဲစိမ္းၾကြတ္ေၾကာ္တို႔၊ ပဲပင္ေပါက္ အျပားေၾကာ္တို႔၊ တရုတ္ပဲစိမ္းကို ဆားနဲ႔႐ွာလကာရည္စိမ္ၿပီး မီးကင္ထားတာတို႔ကို ပိုၿပီးစားသံုးလာၾကပါလိမ့္မယ္။

၆။ ကိုရီးယားဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ေတြကို ပိုသံုးလာမယ္

play
 

မီးဖိုေခ်ာင္ေတြထဲမွာ ကိုရီးယားဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ေတြျဖစ္တဲ့ ကိုရီးယားပဲငပိတို႔၊ ကိုရီးယားငရုပ္သီးအႏွစ္တို႔ကို ပိုမိုေတြ႕ရွိလာရပါလိမ့္မယ္။ ဒါတင္မကေသးပါဘူး။ ကိုရီးယားပဲငံျပာရည္တို႔၊ ကိုရီးယား ဘာဘီက်ဴးေဆာ့စ္တို႔ကလည္း ဟင္းလ်ာေတြကို အရသာတမူထူးကဲေစတဲ့အတြက္ အိမ္႐ွင္မေတြၾကားမွာ ပိုၿပီးေခတ္စားလာပါလိမ့္မယ္။

Source: Buzzfeed

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video