Food & Travel: ၾကက္ဥအစာသြပ္ လုပ္စားၾကရေအာင္

ပိတ္ရက္မွာ မိသားစုနဲ႔အတူ လုပ္စားဖုိ႔အေကာင္းဆံုးေပါ့။

play

 

တနဂၤေႏြလိုမ်ိဳး ပိတ္ရက္ေတြမွာ အျပင္မသြားဘဲ မိသားစုနဲ႔ျဖစ္ေစ အေပါင္းအသင္းေတြနဲ႔ျဖစ္ေစ မုန္႔လုပ္စားဖုိ႔ အစီအစဥ္႐ွိသူေတြအတြက္ ၾကက္ဥအစာသြပ္လုပ္စားဖို႔ ျပဳလုပ္နည္းေလး ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။ ေဖ့စ္ဘြတ္ေပၚမွာ လက္ဆင့္ကမ္းေနၾကတဲ့ ၾကက္ဥအစာသြပ္ေလးကို အဆာေျပအေနနဲ႔ စားသံုးႏိုင္ၿပီး ဧည့္သည္ေတြကိုလည္း တည္ခင္းေကၽြးေမြးႏိုင္ပါတယ္။ အရသာလည္း႐ွိ အာဟာရလည္း႐ွိတဲ့အျပင္ ျပဳလုပ္ရတာလည္းလြယ္ကူပါတယ္။

play

 

*လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား - ၾကက္ဥ၊ ၾကက္သား၊ ပုစြန္၊ မုန္႔ႏွစ္ျပဳလုပ္ရန္ အေၾကာ္မႈန္႔၊ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

*ၾကက္ဥေတြကို ျပဳတ္ထားတုန္းမွာ ၾကက္သားနဲ႔ပုစြန္ကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။ ႏွစ္ခုေရာၿပီး အရသာမႈန္႔၊ ဆား၊ ျငဳပ္ေကာင္း၊ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္နယ္ပါ။

play

 

*ၾကက္ဥျပဳတ္ရၿပီဆိုရင္ အကာသပ္သပ္ အႏွစ္သပ္သပ္ခြဲလိုက္ပါ။ အႏွစ္ေတြကို ခုနကနယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားနဲ႔ပုစြန္ထဲေပါင္းထည့္ၿပီး နယ္ႏိုင္ပါတယ္။ ၾကက္ဥအႏွစ္ဖယ္ၿပီးရင္ အျဖဴေရာင္အကာကိုပါ ဇြန္းနဲ႔နည္းနည္းထပ္ျခစ္ထုတ္လိုက္ပါ။ အကာကိုျခစ္ထုတ္လိုက္ေတာ့ အစာပိုၿပီးသြပ္ႏိုင္ပါတယ္။

play

 

*အစာသြပ္ၿပီးၿပီဆုိရင္ေတာ့ ေဖ်ာ္ထားတဲ့မုန္႔ႏွစ္ရည္ထဲထည့္စိမ္ပါ။ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔နဲ႔ ထပ္ၿပီးကပ္ကာ ေၾကာ္လိုက္႐ံုပါပဲ။

* ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ေလးေတြ အညိဳေရာင္သမ္းစျပဳလုပ္ ဆီအိုးထဲကဆယ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။

(ၾကက္ဥအစာသြပ္ ျပဳလုပ္နည္းကို Ye Thu Aung Thwin မွ ကူညီပံ့ပိုးေပးပါသည္။)

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား