Food & Travel: သခြြားသီးကို မခါးေအာင္ ဘယ္လိုလုပ္မလဲ

သခြားသီးခါးတာဟာ cucurbitacin လို႔ေခၚတဲ့ ခါးသက္တဲ့ ပစၥည္းတစ္မ်ိဳးေၾကာင့္ပါ။

play

 

သခြားသီးခါးတာဟာ cucurbitacin လို႔ေခၚတဲ့ ခါးသက္တဲ့ ပစၥည္းတစ္မ်ိဳးေၾကာင့္ပါ။ ဒီအခါးကို ေဖ်ာက္လို႔ရတဲ့ နည္းတစ္နည္းရွိပါတယ္။ပထဦးစြာအေနနဲ႔ သခြားသီးကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ သခြားသီးရဲ႕ ထိပ္ေတြကို ပံုပါအတုိင္းျဖတ္ပါ။ အခြံခြာစရာ မလိုပါဘူး။

play

 

ျဖတ္ထားတဲ့ အပိုင္းနဲ႔ သခြားသီးကို  ပံုပါအတုိင္း ျပန္ပြတ္ေပးရပါမယ္။

play

 

အျဖဴေစးေတြ အေျမာက္အမ်ားထြက္တဲ့ထိ ပြတ္ေပးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ သခြားသီးထိပ္ ႏွစ္ဖက္စလံုးျဖတ္တဲ့အခါ လက္မဝက္ေလာက္ျဖတ္ျပီး ႏွစ္ဖက္စလံုးပြတ္ေပးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

Photos & Source: Wonder How To

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား