Food & Travel: ခြာလို႔လြယ္ေအာင္ ၾကက္ဥကို ဘယ္လိုျပဳတ္မလဲ

ေရခဲေသတၱာထဲမွာလို ေထာင္ထားတဲ့ပံုစံမ်ိဳးဆိုရင္ မျဖစ္ပါဘူး။

play

 

အဆင့္ ၁

ခုႏွစ္ရက္ ရွစ္ရက္ေလာက္ေဟာင္းေနတဲ့ ၾကက္ဥကို ျပဳတ္ရင္ ခြာရတာ ပိုျပီးလြယ္ပါတယ္။ ေဟာင္းတဲ့ၾကက္ဥမွာက  alkaline ပိုမ်ားတာေၾကာင့္ ျဖစ္ပါတယ္။

အဆင့္ ၂

play

 

အႏွစ္က ေဘးဘက္ေရာက္ေနတာမဟုတ္ဘဲ အလယ္တည့္တည့္မွာ ရွိခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္ဥေတြကို ႏွစ္ညေလာက္လွဲထားရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေရခဲေသတၱာထဲမွာလို ေထာင္ထားတဲ့ပံုစံမ်ိဳးဆိုရင္ မျဖစ္ပါဘူး။

အဆင့္ ၃

မျပဳတ္ခင္ ေရေအးထဲမွာ စိမ္ထားပါ။ ျပဳတ္တဲ့အခါ ေရေအးထဲကေနထုတ္ျပီး ေရပူထဲ ထည့္လိုက္ပါ။

အဆင့္ ၄

play

 

ျပဳတ္မယ့္ေရထဲ မုန္႕ဖုတ္ေဆာ္ဒါ တစ္ဇြန္းစာေလာက္ထည့္လိုက္ပါ။ ဒါဟာ alkaline  ကိုပိုျမင့္တက္လာေစျပီး ခြာရတာ ပိုလြယ္လာပါတယ္။

အဆင့္ ၅

play

 

ျပဳတ္မယ့္အိုးက ေနရာက်ယ္ဝန္းဖို႔ အေရးၾကီးပါတယ္။ ၾကက္ဥေတြအမ်ားၾကီး ျပြတ္သိပ္ထည့္ထားရင္ အက်က္မညီဘဲ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။

Photos & Source: Wonder How To

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား