Food & Travel: ဘီယာသမားေတြ သိသင့္တဲ့ အခ်က္ (၄)ခ်က္

ဘီယာမွာ ရန္သူသံုးမ်ိဳးရွိပါတယ္။

play

 

၁ - ေအးလြန္းရင္မေကာင္း

ဘီယာတကယ္ေကာင္းရင္ တအားၾကီးေအးေနလို႔မရပါဘူး။ တအားေအးလြန္းတာဟာ ဘီယာေကာင္းရဲ႕အနံ႔အရသာကို ဖံုးလႊမ္းသြားပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဘီယာညံ့ညံ့ကို ေသာက္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ ေအးေလေကာင္းေလပါပဲ။ ေတာ္ရုံ ဆုိးတာေလာက္ကို ေအးေနတာေၾကာင့္ မသိေတာ့ပါဘူး။။

၂ - အပူခ်ိန္

ဘီယာေကာင္းေတြဟာ ၄၄ ဒီဂရီ ဖာရင္ဟိုက္ထိ မေအးသင့္ပါဘူး။ စေတာက္စ္ ဘီယာဆုိရင္ေတာ့ ၅၅ ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္ေလာက္ထိ ရပါတယ္။

play

 

၃ - ရန္သူသံုးမ်ိဳး

ဘီယာမွာ ရန္သူသံုးမ်ိဳးရွိပါတယ္။ အပူ၊ ေလနဲ႔ အလင္းတို႔ျဖစ္ပါတယ္။ မေအးတဲ့ ဘီယာကိုေသာက္ရတာဟာ ဘယ္ေလာက္ဆိုးတယ္ဆိုတာ သိျပီးသားျဖစ္ပါတယ္။ ေလနဲ႔ထိေတြ႕တဲ့အခါ ဘီယာဟာ အနံ႔၊ အေလးအပင္နဲ႔ သူ႔ရဲ႕ဖြဲ႕စည္းပံု ပ်က္ျပယ္သြားတာ ျမန္ပါတယ္။ အလင္းနဲ႔ ထိေတြ႕တဲ့အခါ သူ႔မွာပါဝင္တဲ့ ဓာတ္ေပါင္းေတြ ျပိဳကြဲသြားတာျမန္ပါတယ္။ သုေတသနတစ္ခုအရ အလင္းနဲ႔ ထိေတြ႕တဲ့အခါ MBT (3-methyl-2-butene-1-thiol) လို႔ေခၚတဲ့ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးထြက္လာျပီး အရသာဆိုးေစပါတယ္။

play

 

၄ - ဘူးကိုေရြး

ဘီယာကို သိုေလွာင္ထားဖို႔ ပုလင္းထက္ ဘူးက ပိုေကာင္းပါတယ္။

Photos & Source: Wonder How To

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား