Food & Travel: လူသိနည္းတဲ့ သေျပသီးရဲ႕အက်ိဳးေက်းဇူး (၆) ခု

နႏြင္းနဲ႔ သေျပသီးႏွစ္ကိုေရာျပီးလိမ္းရင္ အေရျပားေပၚက အနာရြတ္ေတြ၊ အစက္အေျပာက္ေတြ ေပ်ာက္ပါတယ္။

 

သေျပသီးကို စားတာ နည္းေပမဲ့ စပ်စ္သီးလိုပဲ သူကလည္း ဗီတာမင္ဓာတ္ေတြ ၾကြယ္ပါတယ္။

၁ - သံဓာတ္

သေျပသီးမွာ သံဓာတ္ၾကြယ္ဝတာေၾကာင့္ ေသြးအားေကာင္းျပီး အသားအေရကို ၾကည္လင္ေစပါတယ္။ အေရအျပားေပၚက အစက္အေျပာက္မ်ိဳးေတြကို ဖယ္ရွားႏိုင္ပါတယ္။ အမိ်ဳးသမီးေတြအတြက္ အထူးသင့္ေလ်ာ္ပါတယ္။

၂ - အစာေခ်စနစ္

ဗီတာမင္ ေအနဲ႔ စီလည္း မ်ားျပားပါတယ္။ ဗုိက္ထဲမအီမသာျဖစ္တာ၊ ဝမ္းကိုက္တာနဲ႔ စတဲ့ အစာေျခစနစ္ဆိုင္ရာ ေရာဂါေတြကို ကုသရာမွာ အေထာက္အကူျပဳပါတယ္။

 

၃ - မ်က္လံုး

အထူးသျဖင့္ မ်က္လံုးအားနည္းသူေတြ စားသင့္ပါတယ္။ မ်က္လံုးအိမ္မွာေတြ႕ရတဲ့ collagen ေတြအပါအဝင္ ခႏၶာကိုယ္က တစ္ရွဴးေတြကို ထိန္းသိမ္းရာမွာ မ်ားစြာအေထာက္အကူျဖစ္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီၾကြယ္ဝျခင္းဟာ မ်က္လံုးအတြက္ အားေဆးတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။

၄ - သြား

သေျပသီးႏွစ္ကို သြားဖံုးေသြးယုိတဲ့အခါ အသံုးျပဳတာမ်ိဳးရွိပါတယ္။ အာရွႏိုင္ငံအခ်ိဳ႕မွာ သေျပရြက္ကို ျပာခ်ျပီး သြားတုိက္ၾကပါတယ္။

 

၅ - အႏွစ္

ႏွစ္လကေန ေလးလထိ သေျပသီး ပံုမွန္စားေပးရင္ ေသြးလြန္ေသြးမတိတ္တဲ့ ျပႆ     နာေတြကို သက္သာေစပါတယ္။

၆ - နႏြင္း

နႏြင္းနဲ႔ သေျပသီးႏွစ္ကိုေရာျပီးလိမ္းရင္ အေရျပားေပၚက အနာရြတ္ေတြ၊ အစက္အေျပာက္ေတြ ေပ်ာက္ပါတယ္။

Photos & Source: Zee News, expertscolumn

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား