Food & Travel: ခ်က္ျပဳတ္တဲ့အခါတုိင္း လုပ္ေနမိတဲ့ အမွား (၅) ခု

အရသာပို႐ွိသြားေအာင္ ဒါေတြကို ျပဳျပင္လုိက္ပါ။

play

 

ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ေအာင္ခ်က္ရတာ တကယ္ေတာ့ မလြယ္ကူပါဘူး။ ခ်က္ျပဳတ္တဲ့ နည္းစနစ္ခ်င္းတူရင္ေတာင္မွ ပိုၿပီးအရသာ႐ွိေစမယ့္နည္းလမ္းေတြ ႐ွိေနပါေသးတယ္။ သတိမထားမိဘဲ ျပဳမူေနတဲ့ အမွားအယြင္းေတြက သင့္လက္ရာကုိ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဟင္းပြဲေတြ ပိုအရသာ႐ွိသြားေအာင္ ဒါေတြေျပာင္းလဲလုိက္ပါ။

၁။ အိုးထဲမွာျပည့္က်ပ္ေနတာ

ခ်က္ျပဳတ္တာပဲျဖစ္ျဖစ္ ေၾကာ္ေလွာ္တာပဲျဖစ္ျဖစ္ အိုးထဲမွာ အရမ္းက်ပ္ညပ္ေနေအာင္ ထည့္ၿပီးမခ်က္ပါနဲ႔။ ဥပမာေျပာရရင္ ၾကက္သားေၾကာ္တဲ့အခါ အိုးအျပည့္ ၾကက္သားေတြထည့္လိုက္ေတာ့ တစ္ဖက္ခ်င္းစီလွန္ေလွာၿပီး ေၾကာ္ဖို႔ ေနရာမလြတ္ေတာ့ပါဘူး။ ေမႊဖုိ႔နဲ႔ တစ္ဖက္ကိုလွန္ဖုိ႔အတြက္ ေနရာလြတ္ေတြ႐ွိပါေစ။

၂။ မွားယြင္းတ့ဲအခ်င္အတြယ္

မုန္႔ဖုတ္တဲ့အခါမ်ိဳးမွာ သိသာပါတယ္။ ဂ်ံဳမႈန္႔လိုအရာမ်ိဳးက သူ႔အခ်င္အတြယ္နဲ႔သူ ထည့္ရတာမ်ိဳးပါ။ ထည့္ရမယ့္ပမာဏကို သတ္မွတ္ထားတဲ့ အခ်င္အတြယ္နဲ႔ပဲ တုိင္းတာသင့္ပါတယ္။ ဂရမ္ဆုိဂရမ္၊ တစ္ဇြန္းဆုိတစ္ဇြန္း ခ်ိန္ရမယ့္အစား အရည္ေတြကိုတုိင္းတဲ့ခြက္နဲ႔တုိင္းၿပီးထည့္ေနတာမ်ိဳး မလုပ္ရပါဘူး။

play

 

၃။ သံလြင္ဆီကို ေနရာတုိင္းသံုးတာ

သံလြင္ဆီစစ္စစ္က က်န္းမာေရးအတြက္ အသင့္ေလ်ာ္ဆံုးဆီပါ။ ဒါေပမဲ့ သံလြင္ဆီတစ္မ်ိဳးတည္းကိုပဲ ဘာခ်က္ခ်က္၊ ဘာလုပ္လုပ္ သံုးေနဖုိ႔ေတာ့မလုိပါဘူး။ ဟင္းအမည္အလိုက္ ေ႐ြးခ်ယ္သင့္တဲ့ဆီေတြ႐ွိပါတယ္။

၄။ ေအးတဲ့အသားကို အပူနဲ႔ခ်က္ျခင္းထိေတြ႔ေစတာ

ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေအးခဲေအာင္ထားထားတဲ့ အသားေတြကို ခ်က္ျခင္းကင္တာ၊ အိုးထဲထည့္ခ်က္တာမ်ိဳးက အသားကို ေကာင္းေကာင္းမက်က္ေစပါဘူး။ အျပင္္ဘက္မွာသာ က်က္ေပမဲ့ အတြင္းမွာ မက်က္ပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ အခန္းအပူခ်ိန္မွာ ခတၱထားၿပီးမွ အပူနဲ႔ခ်က္သင့္ပါတယ္။

play

 

၅။ ၾကက္သြန္ျဖဴ

ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ဆံုးထည့္ၿပီး ဆီသတ္မယ္ဆုိရင္ ေနာက္ပိုင္းမွာ တူးသြားတတ္တာကိုလည္း သတိထားဖုိ႔လိုပါတယ္။ အပူ႐ွိန္ျပင္းျပင္းမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္လိုက္ရင္ ခ်က္ခ်င္းလည္း တူးသြားပါတယ္။  ေနာက္ဆံုးမွထည့္မယ္ဆုိရင္လည္း ရပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ႕အနံ႔နဲ႔အရသာက ဟင္းမွာေပၚလြင္မွာပါ။

Source : Buzzfeed

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား