Food & Travel: ၾကက္သြန္ျဖဴစားျပီး မနံေစမယ့္ နည္း

, updated

၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ထိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္တာျဖစ္ပါတယ္။

play

 

ၾကက္သြန္ျဖဴၾကိဳက္ေပမဲ့ စားျပီးရင္ ခံတြင္းနံ႔ နံတာၾကီးက ဆုိးပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဒီအနံ႔ဆိုးကိုသက္သာေစမယ့္ လြယ္ကူတဲ့နည္းေတာ့ ရွိပါတယ္။

play

 

ဒါကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴစားျပီးတုိင္း ပန္းသီးစိမ္းတစ္လံုး၊ ပူစီနံ ဒါမွမဟုတ္ ဆလတ္ရြက္ကို ဝါးစားေပးတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ ခံတြင္းမွာ စြဲေနျခင္းဟာ  volatiles ဆိုတဲ့ ပစၥည္းေၾကာင့္ျဖစ္ျပီး အထက္ပါသံုးမ်ိဳးကို စားေပးျခင္းက volatiles  ကို ေလ်ာ့က်သြားေစတာ ျဖစ္ပါတယ္။

play

 

ပန္းသီးစိမ္းနဲ႔ ဆလပ္ရြက္စိမ္းေတြက ၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ထိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္တာျဖစ္ျပီး ပူစီနံကေတာ့ ဒီ့ထက္ျမင့္မားစြာ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ပါတယ္။

Photos & Source: Zee News

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား