play


ငါးႀကီးဆီ (Omega-3) ပါဝင္တဲ့ အစားအစာမ်ားစားျခင္းက ေသေစႏုိင္ေလာက္ေအာင္ ျပင္းထန္းတဲ့ ႏွလုံးေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ၁၀ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ဇြန္လ ၂၇ ရက္က ထုတ္ျပန္တဲ့ သုေတသနရလဒ္က ဆုိပါတယ္။

play


သုေတသီေတြက ႏုိင္ငံေပါင္း ၁၆ ႏုိင္ငံမွာ ေသြးနဲ႕ ငါးႀကီးဆီ ပါဝင္မႈအေပၚ ေလ့လာမႈ ၁၉ ခု ျပဳလုပ္ခဲ့ၾကၿပီး ၎တုိ႕ရဲ႕ ေတြ႕႐ွိခ်က္ကုိ JAMA Internal Medicine ဂ်ာနယ္မွာ ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။

play


ယခင္ကလည္း ငါးႀကီးဆီက ႏွလုံးေရာဂါေၾကာင့္ ေသဆုံးႏုိင္ေျခကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသနေတြ ႐ွိခဲ့ေပမဲ့ ယခု သုေတသနအသစ္က ပိုမုိအေသးစိတ္က်စြာ ေတြ႕႐ွိခဲ့တယ္လုိ႕ ဆုိပါတယ္။

play


အေစ့အဆန္နဲ႕ ပင္လယ္စာ ႏွစ္ခုလုံးမွ ရ႐ွိႏုိင္တဲ့ ငါးႀကီးဆီက ေသေစႏုိင္ေလာက္ ျပင္းထန္တ့ဲ ႏွလုံးေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ၁၀ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း သုေတသီေတြက ေထာက္ခံေျပာၾကားပါတယ္။

ယခု သုေတသနမွာ သုေတသီေတြက လူေပါင္း ၄၅,၆၃၀ ကုိ ေလ့လာခဲ့ၾကတာျဖစ္ၿပီး ၎တုိ႕အနက္ ၇,၇၉၃ ဦးက ပထမဆုံးအႀကိမ္ ႏွလုံးေရာဂါ ခံစားရသူေတြျဖစ္ၿပီး ၂,၇၈၁ ဦးကေတာ့ ႏွလုံးေရာဂါျဖင့္ ေသဆုံးခဲ့ၾကပါတယ္။
Source & Photo: CNA

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video