Health: ဒါေတြျဖစ္ေနၿပီဆုိရင္ အခ်ဳိေလွ်ာ့စားပါ

ဒီအခ်က္ေတြ ခံစားေနရၿပီဆုိရင္ အခ်ဳိေလွ်ာ့စားဖုိ႕ လုိအပ္ေနပါၿပီ။

  play

၁။ ဦးေႏွာက္ထုိင္းမႈိင္း

play


အခ်ဳိပါတဲ့ အစားအစာေတြက ေသြးအတြင္း သၾကားဓာတ္ပမာဏ ထုိးတက္ေစၿပီးေနာက္ တျဖည္းျဖည္း ျပန္ေလ်ာ့က်တာမ်ဳိး မဟုတ္ဘဲ အလ်င္အျမန္ က်သြားတတ္ပါတယ္။ ဒီလိုျဖစ္ျခင္းက ဦးေႏွာက္ကုိ သက္ေရာက္မႈ႐ွိတယ္လုိ႕ ဆုိပါတယ္။ ဦးေႏွာက္ရဲ႕ ေတြးေခၚဆုံးျဖတ္မႈ တုံ႕ေႏွးေနၿပီး ေတြေဝမႈနဲ႕ ဇေဝဇဝါျဖစ္မႈေတြ ႀကဳံေနရတာက အခ်ဳိစားတာ မ်ားေနတာေၾကာင့္ ျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။

၂။ ေတာ္႐ုံအခ်ဳိကုိ ခ်ဳိတယ္မထင္ေတာ့

play


အခ်ဳိအစားမ်ားသူေတြရဲ႕ လွ်ာမွအရသာခံအဖုေတြက အခ်ဳိဓာတ္ကုိ ခံႏုိင္စြမ္း ပုံမွန္ထက္ပုိ႐ွိသြားတာေၾကာင့္ ေတာ္႐ုံအခ်ဳိကုိ ခ်ဳိတယ္မထင္ေတာ့ဘဲ ပုိခ်ဳိတဲ့ အစားအစာေတြကုိ စားခ်င္လာပါတယ္။

၃။ ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္

play


အခ်ဳိမ်ားတဲ့ အစားအစာေတြက ခႏၶာကိုယ္စြမ္းအင္ကုိ တုိးျမင့္ေစေပမဲ့ ပင္ပန္းမႈဒဏ္ကုိ မခံႏုိင္ဘဲ အလ်င္အျမန္ ပင္ပန္းႏြမ္းလ်တတ္ပါတယ္။ မၾကာခဏဆုိသလုိ ပင္ပန္းႏြမ္းလ်မႈ ခံစားေနရရင္ အခ်ဳိစားတာမ်ားလို႕ ျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။

၄။ စြဲလန္းစိတ္ျဖစ္

play


အခ်ဳိဓာတ္က စြဲလန္းမႈျဖစ္ေစပါတယ္။ အခ်ဳိအစားမ်ားတဲ့သူေတြဟာ အျခား အစားအစာထက္ အခ်ဳိမ်ားတဲ့ အစားအစာေတြကုိ ပုိၿပီး စားခ်င္ၾကေလ့႐ွိပါတယ္။

၅။ မၾကာခဏ အေအးမိဖ်ားနာတတ္

play


အခ်ဳိဓာတ္က ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ခုခံအားစနစ္ကုိ တျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေလ်ာ့နည္းေစတာေၾကာင့္ အခ်ဳိအစားမ်ားသူေတြဟာ မၾကာခဏဆုိသလို အေအးမိဖ်ားနာတတ္ပါတယ္။

၆။ အေရျပား ျပႆနာ

play


အခ်ဳိအစားမ်ားမႈကုိ အရင္ဆုံး သတိျပဳမိေစႏုိင္တာက အေရျပား ျပႆနာပါ။ အခ်ဳိအစားမ်ားတဲ့အခါ ဝက္ၿခံထြက္ျခင္း၊ အေရျပားအေရာင္ မမွန္ျခင္း၊ ႏွင္းခူနာ စတာေတြ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ အသားအေရ အဆီျပန္ျခင္း သုိ႕မဟုတ္ ေျခာက္ေသြ႕ေနျခင္းကလည္း ခႏၶာကိုယ္မွာ သၾကားဓာတ္ပမာဏ မ်ားျပားေနတာေၾကာင့္ ျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။

၇။ ဝၿဖဳိးမႈနဲ႕ ဆီးခ်ဳိ

play


အမွ်င္ပ႐ုိတိန္း မပါဝင္တာေၾကာင့္ အခ်ဳိဓာတ္က ဗုိက္ျပည့္ေက်နပ္သြားတာမ်ဳိး သိပ္မျဖစ္ေစဘဲ ေနာက္ထပ္ အခ်ဳိအစားအစာေတြ ထပ္စားမိၿပီး ဝိတ္တက္ျခင္းနဲ႕ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြားေစႏုိင္ပါတယ္။
Source & Photo: Daily Health

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား