မီးအပူခ်ိန္ ခပ္ျပင္းျပင္းနဲ႔ ေၾကာ္ေလွာ္သိမ္းဆည္းထားတဲ့ ဆီေၾကာ္အစားအေသာက္ေတြဟာ က်န္းမာေရးမာေရးကို ဆိုးဆိုး႐ြား႐ြားထိခိုက္ေစၾကာင္း သုေတသီေတြက ေထာက္ျပေျပာဆိုလိုက္ပါတယ္။

အထူးသျဖင့္ မီးအပူခ်ိန္ ၁၅၀ နဲ႔အထက္ အသံုးျပဳၿပီး ဆီေၾကာ္ထားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြဟာ ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ လံုးဝမသင့္ေတာ္ဘူးလို႔ ဆိုပါတယ္။ အသင့္စား အာလူးေၾကာ္ေတြလုိမ်ိဳး အစားေသာက္ေတြက သင့္ကို အဆီမ်ား ဝၿဖိဳးေစ႐ံုသာမက အသက္တိုဖို႔ အခြင့္အလမ္း ပိုမ်ားတယ္လို႔ဆိုပါတယ္။

play

 

အပူခ်ိန္ ၁၅၀ နဲ႔အထက္ ေၾကာ္လုိက္တဲ့အခါ အစားအေသာက္ေတြရဲ႕ ဓါတုဓာတ္ျပဳမႈဟာ ေျပာင္းလဲသြားၿပီး ခႏၶာကိုယ္တြင္း ပံုမွန္လည္ပတ္မႈ ျဖစ္စဥ္ကို အေႏွာက္အယွက္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ အာလူးေၾကာ္ေတြလို ဆီေၾကာ္အစားအေသာက္ေတြဟာ ္္fatty acids  ကိုထုတ္လုပ္႐ံုသာမက ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္းတာကိုလည္း ျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။

အီဒင္ဘာ့ဂ္တကၠသိုလ္က ပညာရွင္ေတြကေတာ့ ဒီလုိအပူခ်ိန္ခပ္ျပင္းျပင္းနဲ႔ ေၾကာ္ထားတဲ့ ဆီေၾကာ္ေတြဟာ ႏွလံုးနဲ႔ ပတ္သတ္တဲ့ ေရာဂါမ်ားစြာ ျဖစ္ဖို႔ လမ္းစရွိေၾကာင္း သတိေပးထားပါတယ္။ ဒါဟာ ယေန႔ေခတ္ လူေတြဘာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါေတြအျဖစ္မ်ားရသလဲဆိုတဲ့ အေျဖျဖစ္ႏုိင္တယ္လို႔ သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။

Source : The Sun

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video